sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Meidän uudet naapurit

Nyt kun sisustaminen on hyvinkin POP ja pinnalla, niin henkilö joka EI OLE kiinnostunut sisustamisesta on vähintäänkin outolintu. Meidän uusi naapuri on tällainen, nimittäin oikeasti Lintu, Räkättirastas, Räksä!

Noin kuukausi sitten, kun piha oli siivottu ja trampoliini pystytetty, löysi uusi naapurimme mielestään loistavan paikan pienelle yksiölleen, kaasupullokomeron päällisen! Ko. kaasupullosta tulee kaasu keittiön lieteemme. Olin siinä siivotessa nostanut miehen sementinsekoitus saavin telineen päälle kuivumaan ja jo seuraavana päivänä urhea emo oli hoksannut sopivan rakosen saavin ja seinän välissä ja aloittanut armottoman pesän rakennuksen.
Tuossa vaiheessa olisi tietty voinut tehdä asialle jotain, mutta miksi? Naapurimme muuttavat kuitenkin parin kuukauden kuluttua pois jättäen vain sisustamansa yksiön paikoilleen. Tosin mies muisteli, milloinkahan hän sen pullon vaihtoi ja  toivottavasti kaasupullo riittää siihen asti, tai kokkailut sisällä loppuu....ja on onneksi toisetkin tikkaat ja saavikin löytyy....

Räksän yksiö
Seuratessa pesän rakentamista ja sisustamista en kuitenkaan voi sanoa, etteikö ko. lintu olisi ollut kiinnostunut oman maailmansa mukaisesti kodin siustamisesta. Pesä näytti ensin kauniisti heinistä kudotulta korilta, joka oli pohjustettu (perustuslaatta) märällä mudalla...ei näyttänyt kovin houkuttelevalta, mutta jo seuraavana päivänä pesän 'lattia' oli kudottu heinistä, pehmustettu (matto) koiran karvoilla ja seinät vuorattu (tapetointi) sammalella. Siis emo lintu halusi perillisilleen kuitenkin mukavat oltavat.

Pian pesässä komeili 4 vihertävää munaa, joita emo uskollisesti hautoi. Emo ei pahemmin häiriintynyt ohikulkevista koirista, vieressä trampoliinila hyppivistä lapsista tai minusta kun hain aivan pesän vierestä polttopuita. Ainoa mistä emo ei ole tykännyt, on kamera, kuvattavaksi hän ei ole suostunut. Emo nökötti pesässä aina kun siitä kulki ohi, satoi tai paistoi, tosin enempi on tainnut sataa. Pieni huoli oli alussa, kastuuko yksiö, mutta mies tarkisti asian ja sanoi, että talon lippa riittää suojaamaan...HUH!  Tarkka on ollut emo paikan valinnassa.

Loppuviikosta kuopukseni kertoi, että munat ovat kuoriutuneet ja emon todellinen duuni alkanut! Pienessä yksiössä nyhjöttää neljä aika alienin näköistä otusta. Emo tuntuu olevan nyt enempi pois kuin paikalla, mutta aina kun näen, on hän ruokkimassa poikasiaan. Edelleenkään emo ei ole 'hyökkääväinen' meitä ihmisiä tai koiria kohtaan, vaikkakin NYT  koirat ovat alkaneet kiinnostua kaasupullokaapin ympäristöstä; poikaset siis tuoksuvat enempi koirien nenään kuin linnunmunat..yllättävää ;)

Seuraavaksi odotetaan poikasten lentoharjoituksia. Millaisia 'ohjuksia' sitä kohta suhaa pihalla?
Ääntäkään ne ei vielä oikein pidä, vain kun emo tuo sapuskaa, joten sirkutuksenkin määrä varmaan lisääntyy. Onko väärin toivoa lämpimiä ilmoja ja paljon hyttysiä ja muita pörriäisiä, jotta pienokaiset saisivat vahvat siivet ja lentäsivät pois pesästä? Kaasu ei ole vielä loppunut ja olen jo tehnyt suunnitelman pullonvaihto-operatioon. Siihen tarvitaan ainakin 3 ihmistä :)

Maailma on täynnä mitä erillaisempia koteja ja asumuksia. Sisutuslehdissä ja -blogeissa on vain pintaraapaisu tarjonnasta. Jokainen siis sisustaa kotinsa omanlaiseksi pesäksi, paikaksi jossa on hyvä olla ja jopa kasvattaa jälkeläisensä. Oli se sitten desing kivitalo, linna tai savimaja, on se jokaisen koti. Harvemmin Ei aina välttämättä  se paras mahdollinen ja toiveiden mukainen, mutta aina voi pyrkiä tekemään siitä mieleisään ja itselleen sopivaa, omanlaistaan.

Nyt Talossa jännitetään kumpi tapahtuu ensin; loppuuko kaasu vai muuttavatko naapurimme?

Mukavaa alkavaa viikkoa!
           
                                                               -Satu-
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta ja kommentit piristävät!

Blogitekstisuositus

Viimeinen #kukkailottelu ja Blogimuutoksia

Somelomani taitaa olla ohi.  Viimeiset pari päivää olen vääntänyt mielessäni ja ihan fyysisesti uutta blogipohjaa. Lomailun ohessa ...