perjantai 22. toukokuuta 2015

Uusi terassikalustus

Jossain vaiheessa lopputalvea/alkukevättä sain ahaa-elämyksen; ME tarvitaan uusi terassikalustus! Ajatus kai lähti eri sisutusblogeissa surffatessa ja sitä myötä myös käytännöllisistä syistä. Edellinen on palvellut hyvin jo kohta 10 vuotta ja on hyvässä kunnossa  huolenpidon vuoksi. Oikeasti se alkoi vain olla liian pieni/ahdas ja epäkäytännöllinen meidän perheen käyttöön, saatika kun kaverit tulevat syömään ja pelaamaan.....ja koska se oli RUSKEA, ei se sopinut nykyiseen harmaa sävytteiseen värimaailmaani ollenkaan! 

Alkoi siis armoton suunnittelu ja metsästys, lähinnä se metsästys, koska tiesin tarkkaan mitä hain; ISO pitkä leveä pöytä, lankkupöytä. Ei lasia eikä polyrottinkireunuksia, niin ja jalat tietynlaiset, eli X. Siis Contry-mallia. Tuolit polyrottinkia, jopa rottinkikin olisi kelvannut, vaikkei ehkä ihan suomen kesässä 'pärjää'. Väri: HARMAA. Malli: tietenkin Contry-tyylinen, käsinojalliset, mukavat ja KAUNIIT. Googlettamallahan niitä löytyy vaikka ja kuinka. Löysin mieleiseni mallin, näytin miehelle, hyväksyi, kunnes näki hintalapun ;) 'Juu ei, ainakaan tohon hintaa ja hän voi tehdä kaverinsa kanssa sen pöydän.' OK. Shappy chic ei ollut  se uusi kalustus, mutta etsintä jatkui.....


Shabby chic

Lähdesmäeltä olisi löytynyt edullisemmin, mutta se oli NIIIIIIIIIN kaukana. Oishan ne tuoneet kotiinkin, mutta kun en nähnyt kalusteita ensin livenä, niin arvelutti....Siis kiertämään paikalliset kalustusliikkeet, vaikka tiesin kyllä tuloksen jo etukäteen; jos kiva malli löytyi, niin varmasti oli liikkeen kallein tai sitten vain liikkeissä ei ollut yhtään myyjää tai myyjä oli liian päällekäyvä tai jopa vähättelevä/ylimielinen tyyliin: 'Ne tuolit on kyllä meidän parhaimmat ja aika kalliit.' Ok, Hän ei siis halunnut myydä minulle, oli vissiin myynyt jo tarpeeksi siinä kuussa. Taas yksi kauppa johon ei tarvitse mennä, kyllä mun rahat muualle kelpasi :)
Vielä oli yksi mahdollisuus ja siellähän ne oli. Pyysin tarjouksen kuudesta tuolista ja oli ihan ok. Tosin olisin saanut ne vasta 2 vkon kuluttua, kun heillä oli vain ne  esittelykappaleet, 2 kpl. Selvä. Matkalla kotiin poikkesin saman liikkeen tehtaanmyymälään ihan muissa asioissa ja yllättäen sielä oli juuri samaiset tuolit 6 kpl POISTOSSA !!!! Hetkeäkään epäröimättä marssin myyjän luo (joka halusi palvella ja oli muutenkin tosi mukava) kysymään onko hinta totta. JUUU-U oli se Oli kuulema viimevuodelta mallikalusto, siis visa esiin ja tuolit autoon. Hieman myyjä epäili saisinko kaikki 6 menemään kerralla, mutta oma pikku volleni on tilaihme! Tosin pyysin kuitenkin pätkän narua, jotta sain takaluukun sidottua edes hieman kiinni peräkoukkuun ;) Voi onnenpäivät, minulla  meillä oli nyt uudet ihanat harmaat, polyrottinkiset, käsinojalliset tuolit!   Vain pöytä puuttui...

Meni viikko, vissin jo toistakin, eikä pöydän rakentamisesta kuulunut mitään. Purin jo poikani kanssa kuormalavoja ja sanoin, että teen itse sen pöydän. Taisi auttaa, koska kun miehen kaveri tuli visiitille, tuli pöydän teko puheeksi. Kerroin mitä ja milaisen haluan. Kuinka ollakkaan, kaverila oli jemassa ISO VANHA LANKKUPÖYTÄ, jota hän ei tarvinnut ja olisi heti haettavissa. Toinen onnenpäivä <3 Jalat kuulema puuttuu, mutta miehet lupasivat sellaiset tehdä. Ja tarttee kuulema pöytälevyäkin tuunata...EI HAITTAA, meillä on siis jo pöytäkin, ainakin melkein....JIHAAA!

Satoi kaatamalla kun kaverin auto peräkärryineen kurvasi pihaan. Jännittyneenä seurasin ikkunasta mitä kärrystä löytyy. Ensi ajattelin, ettei se kovin iso ole, kun ei näy yhtään kärrystä ulos, mutta kun pöytälevy ilmestyi entisen pöydän päälle, niin se oli MAHTAVA! Pituutta 260cm leveyttä 110 cm, siis täydellinen! Ei haitannut vuosien pölyt, liat eikä monet maalikerrokset. Hykerrellen hieroin käsiäni ja toivoin sateen loppuvat, jotta pääsen hommiin...

pöytölevy sellaisena kun sen sain.
Tulihan se aurinkoinen päivä. Raapalla raaputin ensin vanhan irtomaalin pois. Sitten maalinpoistoaineella loput. Seuraavaksi hiomakone kayttöön ja sen jälkeen pesu Kristallisoodalla. Lähti muuten kaikki törky ja pöly ja hieman muuttui pöydän väri ja pinta pehmeni silkkiseksi.  Pöytä sai kuivua nyt  rauhassa muutaman päivän.

Hiottuna ja soodapestynä.

Vielä uusi hiominen käsin hienommalla hiekkapaperilla, hiontapölyt pois ja sitten HARMAA terassiöljy pintaan. WOW, vaikka itse sanoinkin. Super hyvä!Jalat ennen maalausta.

Enään puuttui jalat. X malliset ja  tukevat, koska pöytälevy
painoi! Miehet miettivät ja minä esitin kuvia netistä...
piirrettiin paperille ja mittailtiin. Malli löytyi lopulta ja sitten mies joutui  pääsi nikkaroimaan kaverinsa kanssa. Koska suositaan kierrätystä, tehtiin jalat kasvihuoneen alta puretun leikkimökin tukirakenteista. Valmiina  siis jo kolhuja ja naulan reikiä, siis oikeesti vanhaa:)
Koska jalkojen toinen nikkaroija oli alan ammattilainen, ei koko jaloissa käytetty yhtään rautaa = nauloja, vaan kaikki liitokset on tehty puutapein! Pääty X:n väliin tuli vielä poikkipuut, jotka tekevät pöydästä tukevan. Ei heilu eikä huoju!
Pöytälevy paikoilleen, pintaan kirkas osmo-vaha ja VALMIS!
Tuolitkin käy  hyvin pöytään. Vihreät, jo aiemin hankitut, pellavatyynyliinat sopivat tuoleihin kuin nenä päähän.
Nyt on hyvä tila kestitä kaverit ja mies jo kysyikin, että joko kaivetaan pelikortit ja -laudat esiin?

Ensin kuitenkin terassi muuten kuntoon ja pojan ylppärijuhlat......Mutta taidetaan ehtiä muutamat pelit pelat sitä ennen :)

jalat maalattuna ja  paikoillaan


VALMIS <3
                                                           Aurinkoisia terassiaikoja odotellen.

                                                                            -Satu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta ja kommentit piristävät!

Blogitekstisuositus

Viimeinen #kukkailottelu ja Blogimuutoksia

Somelomani taitaa olla ohi.  Viimeiset pari päivää olen vääntänyt mielessäni ja ihan fyysisesti uutta blogipohjaa. Lomailun ohessa ...