perjantai 26. kesäkuuta 2015

Huonerumba, osa 1

Jo pidemmän aikaa olen miettinyt vaihtaa lastenhuoneiden järjestystä. Siis en vain huonekalujen paikkaa, vaan ihan koko huoneiden asukkaiden vaihtoa. Tapanani on miettiä järjestelyjä jonkin aikaa päässäni, miettiä miten asia hoidetaan, missä järjestyksessä ja mihin mikäkin menee, siis organisointia ja suunnittelua ihan hiljaa mielessäni. Kun kaikki on selvää päässäni ja ilmoitan suunnitelmani, alkaa kysely, miksi ja minkä takia, onko pakko jne....Perustelut minulta löytyy heti ja vaikkei kelpaisikaan, niin silti tapahtuu muutoksia. Yleensä lopputulokseen on oltu tyytyväisiä.
Epäilen, että suurin syy ns. vastarintaan on pelko joutua hommiin. No joutuuhan jokainen jonkin verran, haluisi tai ei. Jokainen lapsi saa sanoa mielipiteensä väreistä ja suunnitelmista, ja käydä omaisuutensa läpi, mitä säilytetään ja mitä ei. Sen mukaan yritän sitten sovittaa ehdotukset ja toiveet jo valmiiksi luotuun konseptiin. Onneksi itsekin muutan mieltäni jatkuvasti ja kokoajan ja saan uusia ideoita sitä mukaan kun projektit edistyy, joten muutokset ei tuota suuria ongelmia. Välillä siis vain täytyy istahtaa hetkeksi miettimään ja tuumaamaan....

Ja vaikka syömään kuopuksen minulle ihan oma-aloitteisesti ja itsekseen tekemää lounas-salaattia oman maan tuotteista; salaateista, retiiseistä, yrteistä. Lisänä mozzarellaa ja oliiviöljyä mausteeksi. Huomaa hänen mozzarellasta ja rucolan kukista tekemä 'kanamuna'


Äidille lounasta


Tämänkertaisen huonerumban jälkeen ei tässä talossa ole entisessä paikassaan kuin olohuone, keittiö takkahuone, kylppäri ja sauna, kun niitä on hankala pienellä budjetilla muutella paikasta toiseen. Tosin niidenkin ilme on muuttunut ja varmasti vielä muuttuu....

Nyt siis lapset vaihtoivat/vaihtavat huoneesta toiseen omaisuuksineen. Kuopus sai muuttaa siskonsa huoneeseen ja kuopuksen huoneeseen muutti nyt vanhin lapsi, joka punkkaa kesän kotona, kun sai kesätöitä täältä kotikulmilta. 
Kun tyttär pala takasin vaihto-oppilas vuodestaan Japanista, saa hän toiseksi vanhimman pojan huoneen itselleen; isomman huoneen ja enempi kaappitilaa!  Ko. poikahan lähtee heinäkuussa inttiin ja siitä sitten toiseen kaupunkiin opiskelemaan. Kuopuksen entisestä huoneesta tulee siis ajan kanssa 'isojen poikien' huone, kun joskus kotona käyvät.

Kuopuksen huone

Ensimmäisenä on valmiina kuopuksen huone, siis vajaa 12v pojan huone.


Seinät maalttiin pojan toiveesta valkoiseksi. Ehdotin, että olisimme jättäneet seinät maalaamatta, mutta Valkoista haluttiin, koska seinät olivat aika nuhjuiset hänen mielestään. Ja kyllähän niissä elämän jäljet näkyivät.


Liitutauluosio sai jäädä.


Ikean musta kirjoituspöytä kompleksi sai luvan vaihtaa väriä ja nyt joutui poika itsekin hommiin. Onneksi isoveli auttoi pöydän hionnan kanssa.
Tältä pöytä näyttää maaluksen jälkeen ja kyllä uusi maali myös seinissä kirkasti huoneen ilmettä. Poika oli oikeassa!
Onpas epätarkka kuva, mutta kun on muka kiire, niin ei aina onnistu kännyllä noi kuvat....
Sänky on aikoinaan miehen tekemä ja alkujaan oli parvisänky, mutta mieli muuttuu myös pienellä pojalla, joten irroitin parven pitkät jalat ja vaihdoin tilalle lyhyemmät putkijalat, mutta tarpeeksi korkeat, jotta lego-laatikot sopivat alle. Maalasin puunvärisen sängyn harmaaksi.
Pöytäkompleksi koko komeudessaan ja 'katettuna'. Kalataulu on joskus hommattu esikoiselle, kun asuttiin ulkomailla. Nyt maalaisin puiset kehykset samalla värillä kuin pöydän ja heti koko julisteen ilme kirkastui. Alempi taulu on pojan omaa tuotantoa vajaan kymmenen vuoden takaa.


Varastosta löytyi myös vanha laava-lamppu, joka nyt sopii  hyvin huoneen värimaailmaan. Vanha tuolikin sai uuden päällisen. Tuolin alla oleva meloonimatto on itse tehty maalaamalla.


Oven taakse jää niin sanottu viihdekeskus ja pelikoneet säilyvät hyvin piilossa Expetid-hyllykön kaapissa ja pelit yms. vehkeet Malm-lipaston laatikoissa. Kuu-valo toimii myös yövalona.
Kirjoiituspöydän laatikostosta tuli nyt yöpöytä. Kyllä valkoinen ja turkoosi käy hyvin yhteen. Vanha pöytälappu on sittemmin jo vaihtanut paikkaa.....

Sängyn alla on laatikoissa kaikki legot hyvin saatavilla.Tekstiilit ja muut sisutukselliset lisätEnsin meinasin, että maalaan vanhan laminaatin, kun kerta lattiamaalia jäi toisen huoneen lattian maalauksesta. Jätin kuitenkin maalaamatta, koska aika tuli vastaan ja olimme lähdössä viettämään juhannusta maalle....Ompelin sen sijaan ison maton, kun en ollut mieleistäni mistään löytänyt järkevään hintaan. Olin valitsemassa kankaita tuoliin ja päiväpeitteeseen, kun käteeni osui paksu markiisikangas, jonka toinen puoli oli muovitettu, siis pysyy hyvin paikallaan,Heti alkoi aivoriihi raksuttamaan mahdollisuuksista ja ostin kankaaseen sopivaa kanttinauhaa ja kanttasin 'maton'. Matto on pehmeä, mutta tasainen ja siinä ei legot katoa nukan sekaan. 
Kuvassa näkyy tuoli vielä vanhassa kuosissaan, niin ja tietenkin linssiluteemme Vinku-koira.


Päiväpeiton ompelin meri-henkisesti raidalliseksi luonnonvalkoisesta ja turkoosista. Ja myös tarpeeksi ison, jotta sängynaluslaatikot jäisi piiloon. 
Peililiukuovien taakse sopii pojan vaatteet ja muut tarpeelliset tavarat kevyesti, tosin kuin siskon, jonka huone sis aiemmin oli.
Keltainen sitruunamatto on myös omaa tuotantoa. Limen vihreä tyyny löytyi Anttilasta.Netissä ja Pinterestissä on paljon vinkkejä lasten huoneiden sisustamiseen ja sieltä keräsin myös kirjain idean. Autotallista löyty juuri sopiva pala valmiiksi punaista vaneria, johon hahmottelin kirjaimen. Sahasin kirjaimen vannesahalla, hioin reunat ja kiinnitin kuumaliimalla ripustuskoukun sekä lisäsin turvallisuussyistä kaksipuoleiset teipit alaosaan. Kirjaimen sitten ripustin sängyn yläpuolelle. Piristävä punainan yksityiskohta huoneessa.
Merellinen taulu on ale-löytö Anttilasta.


Sängyn sivupäädyssä on myös pojan omaa tuotantoa oleva taulu vuosien takaa, sekä äidin lahja pojalle; kuu taivaalta.Tältä huoneen nukkumanurkkaus nyt näyttää. Loput pehmoleluista on korissa sängyn päädyssä. Itse ainakin olen tyytyväinen huoneen lopputulokseen ja niin on myös poikakin.


Siis mistä lähdettiin ja mihin päästiin....


Ja seuraavaksi syy miksi poika halusi luopua parvisängystä:


 Meidän hauvoja kun ei kukaan jaksa nostaa niin korkealle ja kuopus haluaa nukkua koirien kanssa. Sänkyssä on välillä aika tiivis tunnelma, kun kumpikin koiruus siellä makaa pojan seurana, Plus kaikki kymmenen pehmolelua.....No aamuherätys ainakin on tehokas; Pusuttelua niin kauan, että varmasti herää!

 Lämpimiä ilmoja odotellessa, voin käydä muiden huoneiden kimppuun.

-Satu-1 kommentti:

  1. Inspiroiva juttu- pitäis meilläkin kuopuksen huone ja vaatehuone laittaa järjestykseen... kyllä lapset ja koirat on niin suloisia, varsinkin kun ne nukkuu!

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentit piristävät!

Blogitekstisuositus

Viimeinen #kukkailottelu ja Blogimuutoksia

Somelomani taitaa olla ohi.  Viimeiset pari päivää olen vääntänyt mielessäni ja ihan fyysisesti uutta blogipohjaa. Lomailun ohessa ...