tiistai 9. kesäkuuta 2015

Kukkalaatikko pöydälle kuormalavoista

Meillä on muutama kuormalava vielä jäljellä viime syksyn juhlien jäljiltä. Kinusin Sain silloin hankittua muutaman lavan lasteni kummien kautta ja sain tehtyä pöydän ja sohvan x2 silloisiin puutarhajuhliimme. Sittemmin kun ei enään käyttöä kaikille ollut, on lavoja purettu ja käytetty milloin mihinkin projektiin.

Joskus netissä surffatessani törmäsin ns. pöydän keskikoristeeseen;  rustic centerpiece ja kukkahulluna halusin juuri samanlaisen. Kuormalava osiin ja nikkaroimaan.Koska kyseessä on rustiikkinen, kulunut, vanhan näköinen esine, ei tarvinnut mitään hiontoja eikä hienoja liitoksia, sen kun vain sahasi ja naulasi. Helppo juttu.
Tarvitsee vain lautaa, mielellään leveää, mitan, sahan, vasaran ja nauloja. Laatikon koo voi siis itse määritellä. Minä sahasin kolme samanpituista lautaa; pohja ja pitkät sivut. Naulasin ne yhteen ja sitten vasta mittasin päätypaloja koon, sahasin ja naulasin paikoilleen. Aikaa meni ehkä se puolituntia kaikkine oheisvirityksineen; koiralle oli heitettävä välillä palloa, minkä kantoi aina sopivasti aivan liki, jotta astusin sen pallon päälle ja huomaisin hänet. Myös kuopusta oli autettava hänen omissa projekteissaan.                                                                              
Ensin ajattelin laatikkoa ihan sisälle pitkälle pöydälle, mutta kun sitten sain uudet ison pöydän terassille, jäi laatikko ulos.                                                                                                                      
          
                               


Talven jäljiltä lavat olivat joistain kohdin tummuneet/homeessa, joten käsittelin valmiin laatikon      sitten harmaalla öljyllä peittämään pahimmat mustumiset. Mielestäni sopii nyt hyvin pöydän väriin.                                                             
Jo aiemin  olin säilyttänyt muutaman kauniin lasipurkin ja -pulloin; oli viinietikka-, jäätee- ja               öljypulloa sekä erillaisista säilykkeistä jääneitä lasipurkkeja. Kaikki erimuotoisia ja kokoisia., tällöin saa kukka-asetelmaan eri ulottuvuuksia. Lasipurnukat laatikkoon ja kukkia keräämään. Kyseiset kukka-asetelmat tein poikani ylioppilasjuhliin ja kukat/heinät/puunoksat on kerätty läheisestä lehtometsästä ja omalta pihalta tyyliin;  mitä on tarjolla toukokuun lopulla. Ruusut ja neilikat keräsin kaupan hyllystä.                                                                


                                                                                       
Laudan jämistä tein myös pienemmän ja hieman leveämmän laatikon. Sen sisälle sopii isommat lasipurkit, jopa ruukut. Voisi pitää ihan kukkalaatikkonakin. Silloin vuoraisin muovilla enne mullan laittoa, mutta jos kasvit on ruukuissa, niin ei tarvetta.
Kesän aikana laatikkoa koristaa kunkin hetken kukkaset. Syksyä kohden voisi lisätä pieniä lyhtyjä ja pitkävartisia kynttilänjalkoja, mutte siihen on vielä piiiiitkä aika. Nyt nautitaan kesästä, auringosta, kukkien tuoksusta ja nikkaroinnista.
                                                      Aurinkoista viikkoa!
                                                               - Satu -Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta ja kommentit piristävät!

Blogitekstisuositus

Viimeinen #kukkailottelu ja Blogimuutoksia

Somelomani taitaa olla ohi.  Viimeiset pari päivää olen vääntänyt mielessäni ja ihan fyysisesti uutta blogipohjaa. Lomailun ohessa ...