torstai 6. elokuuta 2015

Kesää on vielä; Olohuoneen Vihreä Värimaailma ja uusi tv-taso

Pääsääntöisesti en ole kovin pitkäjänteinen ihminen; kyllästyn yhtä nopeasti kuin innostunkin. Suurella innolla ryhdyn aina hommiin ja suunnitelmiin, toteutan ja nautin tuloksista...Ja sitten.......Blääh...kyllästyn ja taas kehittelen uutta jne.....Loputon ympyrä.

Nyt kun olin katsellut olohuoneen Turkoosia väritystä pari kuukautta, ja vaikka väri on mieleinen, niin päätin vaihtaa sen, koska kyllästytti jo....Ajatustyötä tein jo pidempään, ja 'jarruttelin' itseäni, etten taas heti ryhtyisi muutokseen.... Kunnes oli jälleen yksi sateinen ja viileä päivä, eikä ulkona oikein voinut tehdä mitään.
Ryhdyn siivoamaan (kai minulla on jokin addiktio siivoamiseen ja järjestelyyn). Tosin olin jo muutaman päivän kärvistellen katsellut olohuoneen matossa olevia koiran kuratassun jälkiä, ja nyt oli aika toimia! Matto rullalle odottamaan pesua. Sohvan irtopäälliset lähti myös pesuun (niissä näkyi miehen vakipaikan kohta), samoin kaikkien tyynyjen päälliset pääsi pesukoneeseen. Taas huusi imuri ja höyrypesuri kilpaa. Mikrokuituliinat heilui, rokki soi ja puhdasta syntyi.

Turkoosin tilalle päätin laittaa jotain vielä kuitenkin kesäistä, koska kesähän vielä on. 

Turkoosi vaihtui Vihreään. Kellarissa minulla oli vasta pesty vihreän sävyinen nukkamatto, kaapissa vihreäkuvioisia tyynynpäällisiä ja kätköistä löytyi vielä vihreät paneeliverhotkin.
Siis kaikki olikin jo valmiina, joten vain esiin ja paikoileen.


Matto on pienempi kuin aikaisempi matto, mutta sopii hyvin pöydän alle.


 Suurin osa tyynynpäällisistä on itse ompelemia, pari on Jyskin mallistoa ja isoin takana H&M:n valikoimasta.


Ainoa uusi on vihreä fleece-huopa Ikean 'tuliaisia'.


Vihreys ulkoa heijastuu kauniisti pöydän lasipinnasta.


Olohuoneen pöydän tein lopputalvesta maalaamalla kuormalavat valkoiseksi ja lisäämällä kalusterenkaat alle. Pöytälasin mies pelasti joskus kauan sitten K-lavalta ja se sattui olemaan juuri sopivankokoinen kuormalavojen päälle,


Vihreä Tirppakin pääsi nyt esille kaapin kätköistä.

Kun tyttären huoneeseen tehtiin pintaremppaa, siirrettiin piano ko. huoneesta olohuoneeseen ja sen tiimoilta jouduin vaihtamaan hieman olohuoneen järjestystä. Vanha tv-taso ei enään kuvioon sopinut, joten tein kuormalavoista uuden.


Sahasin kaksi kuormalavaa kahtia ja yhdistin niistä puolikkaat. Näin sain tilat kaikille kojeille; Digiboxille, Pleikalle jne.


Maalisin puolikkaat valkoiseksi.


Lisäsin kalusterenkaat alle; eteen jarrulliset ja taakse jarruttomat.


Kaikki tarpeellinen sopii hyvin niille varattuihin paikkoihin ja johdoillekin on paikka koneiden takana lavojen välissä.


Television taakse sain paikan katkaisijalla olevalle jatkojohdolle. Helppo katkaista virta kaikista koneista, kun lähdetään kotoa.


Nyt olohuone näyttää tältä. Seinät ja lattia pysyi entisellään, eikä nille nyt tarvitse tehdä mitään piiiitkääään aikaan. Joihinkin asioihin en siis kuitenkaan kyllästy millään; valkoiset seinät ja vaalean harmaa lattia sopivat olohuoneeseemme mielestäni täydellisesti.
.Vaihdoin vain hieman huonekaluja  ja niiden järjestystä ja värimaailman muuttui  tekstiilien avulla. Kaikki löytyi jo valmiina tai sitten tein hyvin pienellä budjetilla sen mitä puuttui.

Nyt on siis Vihreä kausi, mutta syksyn saavuttua värimaailma vaihtuu taas ihan varmasti. Kaikki tarvittava on jo valmiina, nyt vain pitää maltaa odottaa pari kuukautta.

Koulut alkavat ensi viikolla, joten tarkoittaako se kesän loppua?

- Satu -

2 kommenttia:

  1. Ihanat tyynynpäälliset! Kummasti sitä iän myötä vanha minimalistikin nappeutuu kukkakuosiin- ajattelin mökille ihanaa isokuvioista kukkatapettia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta; täälläkin suorat kulmat alkaa pyöristyä ja musta-valkoisuuteen tulla väriä! Itsekin olen ihastellut isokuvioisia tapetteja ja jopa 'maisema-tapetteja' !

      Poista

Kiitos vierailusta ja kommentit piristävät!

Blogitekstisuositus

Viimeinen #kukkailottelu ja Blogimuutoksia

Somelomani taitaa olla ohi.  Viimeiset pari päivää olen vääntänyt mielessäni ja ihan fyysisesti uutta blogipohjaa. Lomailun ohessa ...