tiistai 29. syyskuuta 2015

Hyvin Suunniteltu on Puoliksi Tehty....

Vaikka makasin vuoteen omana, pyöri päässäni miljoona suunnitelmaa, joita mieluumin olisin tehnyt, kuin maannut siinä ja surffanut tv-kanavia silloin kun en nukkunut.
 Kun vihdoin antibiootit alkoivat ottaa voiton keuhkokuumeesta, otin läppärin esiin ja ryhdyin ajatuksista tekoihin. Tein Moodboardin eli Ideataulun. Aikaisemmin olin jo tutustunut aiheeseen ja sen tekoon ja alustavat ohjeet luin täältä.

Itse käytin Roomstylerin sivustoa. Mietinkin, miksi en ole tajunnut käyttää sitä aikaisemmin. Itse olen visuaalinen ihminen. Näen tilan mahdollisuudet ja osaan sisustaa sen pääni sisällä. Tiedän miltä mikäkin näyttää, mikä sopii ja mikä ei.
Mieheni taas ei välttämättä ole. Eikä auta vaikka kuinka selitän ja huidon käsilläni, hän pyytää tyynesti konkreettisen esimerkin; näytä kuva tai piirrä. Sen jälkeen asiassa päästään taas eteenpäin, ehkä.

Yksi asia taas johti toiseen, kuten aina. 
Kun tyttären huoneeseen vaihdettiin lattia ja siitä tuli hyvän näköinen, sanoi mieheni, että kyllä toi makkarinkin lattia on kamalan näköinen. Juu, kyllä on. Taitaa olla ensimmäinen laminaatti joka laitettiin, kun taloon muutettiin, eli yli 15 v vanha. Viimeinen niitti remontointipäätökselle oli tyttären kummin minulle edullisesti hommaama vaaleanharmaa laminaatti. Siellä se odottaa valmiina, että joku laittaisi paikoilleen.....


Ei huoneessa oikeastaan mitään muuta vikaa ole, kuin tuo kamalassa kunnossa oleva laminaatti. Huone on aikaisemmin palvellut lastenhuoneena, joten lattia on ollut kovilla. Kuvissa ei onneksi reiät, kolot ja kaatuneet pienoismalli maalit näy, mutta kun ne itse tietää...


Homma ei vaan ole niin yksinkertainen toteuttaa, koska makuuhuoneessa on myös n. 3 m kirjahyllyä, lattiasta kattoon! 
Ja tietenkin täynnä kirjoja. 
           Ja koska se täytyy purkaa, niin ei sitä hommaa tehdä vain yhden lattian vaihdon vuoksi.
                                               Silloin tehdään pinta-remontti koko huoneeseen!


Minähän tietenkin tiesin, mitä haluan, mutta auttaakseni toista osapuolta 'get the picture', tein Moodboardin, Idea-taulun.


Eli nyt kun kaikki on paperilla ja 'hyväksytty', ja tarvikkeet hankittu;
niin Ei kun hommiin.....

Kyllä yksi kirjahyllyn tyhjentäminen käy kuntoilusta...

- Satu -


2 kommenttia:

  1. Joo, kirjahyllyjen tyhjentäminen vie aikaa - vielä enemmän , jos tyhjentäjät jää miettimään joka toisen kirjan kanssa, että olenkos tätä lukenutkaan, ja pitäiskös asia korjata heti..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun homma on tehty puolilleen, niin en voi kun ihmetellä, miksi meillä on niin paljon kirjoja ja mihin mä tungen ne kaikki siksi aikaa? No tulee samalla tehtyä inventaario mm. tuplista!

      Poista

Kiitos vierailusta ja kommentit piristävät!

Blogitekstisuositus

Viimeinen #kukkailottelu ja Blogimuutoksia

Somelomani taitaa olla ohi.  Viimeiset pari päivää olen vääntänyt mielessäni ja ihan fyysisesti uutta blogipohjaa. Lomailun ohessa ...