lauantai 24. lokakuuta 2015

Lauantaina Leivotaan

Vihdoinkin vapaapäivä.
 Ja koko viikon on tehnyt mieli leipoa jotain.

Löysin kivan täytekakun ohjeen, mutta minulla ei ollut kaikkia tarvittavia aineksia, enkä ollut enään menossa kauppaan.
Kun ääneen mietin, mitä leipoisin, sain mieheltä vakituisen vastauksen; leivo pullaa!
 Taas!?
Vastahan leivoin sitä kesällä.

 Mielessäni on pyörinyt kuivatut karpalot ja valkoinen suklaa, joten niistä sitten...pikkuleipiä.
 Lapset ainakin tykkää.

Reseptikansiostani löytyi juuri sopiva resepti.
 Ja heti meni kokeiluun, kun kaikki ainekset löytyi kaapista.


Valkosuklaa-Karpalo Kaurakeksit


150g voita, huoneen lämpöistä
1,5 dl fariinisokeria
2 isoa munaa
3,5 dl kaurahiutaleita
3,5 dl vehnäjauhoja ( korvasin osan talkkunajauhoilla)
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
150g kuivattuja karpaloita
150-200g valkoista suklaata rouheena


Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahtoon hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet; jauhot, suola, sooda ja kaurahiutaleet keskenään ja lisää erissä voi-sokeri seokseen sekoittaen kunnolla lisäysten välissä.
Sekoita viimeiseksi rouhittu suklaa ja kuivatut karpalot taikinaan.



Riippuen kuinka isoja keksejä haluat, nosta taikinaa teelusikalla tai ruokalusikalla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Leviävät jonkin verran.
Paista 190 asteessa 10-15 min  koosta riippuen tai kunnes kullanruskeita.

Jäähdytä ritilällä ja nauti.


Tein taikinan tuplana, joten koko iso keksipurkki täyttyi.


Vasta leivotut keksit ja lasi maitoa, olkaa hyvä!

Niin, ja tietenkin minä kuuntelin miestäni ja hänen toiveensa toteutin.


 Isoja lihavia, vielä höyryävän kuumia, kanelipullia.

Laitoin hänelle kuvaviestinä tämän kuvan ja samassa sain vastaukseksi viestin; Just lähdettiin kotia kohti!

Ja seuraavaksi leivonkin sen kakun jonka halusin. 
Kunhan käyn ensin kaupassa....

Hyvää viikonloppua!

- Satu -



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!