lauantai 31. lokakuuta 2015

Pyhäinpäivän Salaatti

Hyvää pyhäinpäivää
tai Halloweenia.
Sama asia.


Kurpitsat kuuluu syksyyn ja  halloweeniin.
Meillä niitä käytetään muuhunkin kuin lyhtyihin. 
Viimeksikin kirjoitin kurpitsoista ja niin aion nytkin.

Nyt on vuorossa suolaista kurpitsaa.
Ja vuohenjuustoa.
Herkkuani.
Kaikki missä on vuohenjuustoa, on hyvää.

Tein salaatin perheelle lounaaksi ja se sai positiivisen vastaanoton.
Saan tehdä kuulema toistenkin.


Vuohenjuusto-Kurpitsasalaatti


1 Myskikurpitsa
1 rkl voita
1/2 tl suolaa
200 g vuohenjuustoa
1 dl pekaanipähkinöitä
Erillaisia salaatteja
(mm. rucolaa, pinaattia, yms.)

Koska tein ruokaisan lounassalaatin,
 ruskistin joukkoon kanasuikaleita.
Pekonikin varmaan sopisi.

kastike

 3 rkl öljyä
 1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl vaahterasiirappia
ripaus suolaa ja mustapippuria

Halkaise kurpitsa ja kaavi siemenet ja rihmat pois lusikalla. 
Viipaloi kurpitsa ja leikaa kuoret pois ja kuutioi pieniksi kuutioiksi.


Paista kurpitsakuutiot pannulla rasvassa käännellen n. 10 min kunnes ovat napakan kypsiä. 
Mausta suolalla.


Paahda pähkinät kevyesti kuivalla pannulla.
Kaapistani löytyi pähknäsekoitus, eli kaikki vaan pannulle.


Viipaloi vuohenjuusto ja paista molemmin puolin kuumalla pannulla ilman rasvaa.
 Minä kyllä lisäsin lopussa hieman hunajaa, niin juustoihin sai rapean makean kuoren.


Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Levitä salaatit laakeaan tarjoiluastiaan ja sekoita salaatinkastike salaatin joukkoon.
Lisää salaattiin kurpitsat, pähkinät ja vuohenjuusto.
  Päällimmäiseksi lisäsin paistamani kanasuikaleet.



Menee ihan yksistäänkin,
 mutta lisänä tuore rapeakuorinen patonki ei varmasti pahenna asiaa.

Ulkona palaa lyhdyissä kynttilät
 ja ilmassa tuoksuu lähenevä talvi.



Hyvää Halloweenia!

- Satu -




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!