sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Sormet suklaakakussa

Miehen syntymäpäivä oli viikko sitten, mutta juhlistimme oikeastaan ystävien kera vasta nyt.
Taas sain leipoa ja kokeilla uusia reseptejä. 

Brown eyed baker -blogissa oli viime viikolla tämä hurmaava suklaakakku. Olen seurannut hänen Blogiaan jo kauan ja monet reseptit on kokeiltu ja hyviksi todettu.
Joten tätäkin kakkua piti kokeilla, kun suklaan ystäviä olemme.

Kakun reseptin pohjana on käytetty Brooklynissä sijaitsevan Ebinger's Bakeryn tunnetuksi tekemää suklaakakkua.
 Täytyykin kokeilla tuota alkuperäistä reseptiä seuraavaksi. 

Mutta tässä vapaasti käännettynä nyt tehdyn kakun ohje.

Chocolate Blackout cake

                                                                   ( Nimi on enne?)

Ensin valmistetaan suklaavanukas, joka tulee kakun täytteeksi ja kuorrutteeksi.

2,5 dl sokeria
0,5 dl maissijauhoja ( perunajauhot käy)
0,5 tl suolaa
5 dl kuohukermaa
2 dl täysmaitoa
200g suklaata, miellellään tummaa
2 tl vaniljauutetta/jauhetta

Kuumenna kasarissa kerma, maito, sokeri ja maissijauhot. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos alkaa kuplia ja paksuuntua kiisseliksi. Poista hellalta ja peitä kunnolla. 


                                   Jäähdytä kylmässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
                                               Vanukkaan voi siis tehdä jo edellisenä päivänä.


Tässä valmis ja jäähtynyt vanukas.
Vatkasin kylmän vanukkaan juuri ennen kakkuun laittamista vaaleaksi vaahdoksi.

Kakkupohja

100 g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
2 dl  kaakaojauhetta
2,5 dl kahvia
2,5 dl piimää
2,5 dl sokeria
2,5 dl ruskeaa sokeria (esim. fariinisokeria)
2 isoa tai 3 pientä munaa
1 tl vaniljauutetta/jauhetta

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään.

Sulata voi kattilassa. Lisää kaakao ja keitä noin minuutti. Poista liedeltä ja lisää kahvi, piimä ja sokerit ja sekoita tasaiseksi. Lisää vatkatut munat ja vanilja. Viimeiseksi lisää hitaasti sekoittaen  jauhoseos.

Taikina riittää kahteen 18-20 cm vuokaan.
 Paista 175 asteessa 30-35 min, kunnes hammastikkuun ei kokeiltaessa tartu taikinaa.
Jäähdytä kakkuja vuoissa 15 min ja kumoa ritilälle ja anna jäähtyä vielä ainakin tunti.

Kokoaminen

Leikkaa kakut kahteen kerrokseen. Tarvitset kakkua varten kolme kerrosta. Neljäs murustetaan kuorrutteeksi kakun pintaan.

Aseta ensimmäinen kakkulevy tarjoiluastialle ja levitä reilusti täytettä. Paina toinen kakkulevy päälle ja taas reilusti täytettä. Nyt viimeinen kakkulevy päällimmäiseksi ja levitä vanukasta tasaisesti kakun pintaan ja reunoille. 
Sirottele nyt murennettu kakkulevy vanukkaan pintaan kakun päälle ja reunoille.

Pidä kakkua kylmässä ainakin tunti ennen tarjoilua.




Valmis kakku tarjottavaksi.

Aina vain ei mene niinkuin suunnittelee. 
Viipalekuvaa en ottanut ennenkuin vieraat tulivat.
Halusin tarjota heille kokonaisen kakun, jonka syntymäpäiväsankari sai aloittaa.

Kun on pitkän pöydän ympärys täynnä ihmisiä, ehtii tapahtua yhtä sun toista; kaikki puhua pulputtaa ja vaihtaa kuulumisia. Atraimet kolisee lautasiin, kun kakku katoaa herkkuna suuhun.
'Otetaanpas lisää, kun on niin hyvää...'  *HUPS* ja silloin se tapahtui...itse en tapahtumaa nähnyt, mutta kuului kiljahdus ja perään suunnaton nauru. Kun käännyin äänen suuntaan, tilanne oli jo tavallaan ohi. Tyttäreni sormet olivat suklaakakussa, samoin hänen kahvikuppinsa ja kakun murupinta oli pitkin pöytäliinaa!


Näin voi tapahtua, kun kaksi ihmistä yrittää yhtäaikaa samaa asiaa....


...Kakku kiepsahti kumoon, mutta nopea tyttäreni kiepsautti sen takaisin kasaan, ennekuin ehdin nähdä mitä tapahtui.
Kaikki vain huusi naurultaan; Ota kuva, ota kuva...ja kirjoita tästä blogiisi!

Ei kakun räjähtänyt ulkonäkö makua pahentanut.
Ja pienellä stailailulla sain sen viipalekuvankin.


Ei ihan täydellinen, mutta todella herkullinen.
 Täytyy tehdä toistenkin.


' En se minä ollut. Se oli.....'

Hyvää alkavaa viikkoa!

- Satu -




2 kommenttia:

  1. Joka tapauksessa mahdottoman herkullisen näköinen ja varmasti myös makuinen kakku!

    VastaaPoista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!