sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Superfoodia Aamukahvissa

 Minä aloitan aamuni kupilla tai parilla kahvia.
 Ja rauhallisina aamuina teen sen hitaasti nauttien, ihan alusta alkaen.

Vanhan kahvimyllyn sain ihanalta ystävältäni heille tarpeettomana. 
Vaikka meillä on sähkökäyttöinen kahvimylly sekä kahvikeskus, joka jauhaa kahvipavut ja keittää sitten kahvin, käytän kuitenkin kiireettöminä aamuina mieluumin vanhaa kahvimyllyä.


Kaadan pavut suppiloon ja alan pyörittämään kammesta. Pavut jauhautuvat alla olevaan laatikkoon, josta siirrän ne keittimeen. Siis ihan kahvinkeitintä käytän. Mutteripannua en vielä omista. Ehkä joskus.


Kahvin juon aina maitokahvina. 

Aamukahviini kuitenkin lisään aina Maca-jauhetta. Maca on kaukana Perun Andeilla kasvava ravintokasvi, joka sisältää runsaasti mm. proteiinia ja kuitua sekä vitamiineja, mineraaleja ja entsyymejä. Tilaan sitä yleensä Hyvinvoinnin Tavaratalosta, mistä tilaan kaikki muutkin käyttämäni lisäravinteet ja teet perheelle. Macaa saa myös tavaratalojen superfood-hyllyistä ja luontaistuotekaupoista.


Jauheen voi sekoittaa ihan mihin vain; smooteihin, puuroon, jogurttiin, mutta mnä sekoitan sen aamukahviini. 


Kahvin makua se ei pahemmin muuta, tuo ehkä hieman lisää ns. tekstuuria, mutta itse olen siihen tottunut. Lisään sen reilun teelusikallisen/ kuppi ja juon ehkä kaksi kupillista/aamu. Näin olen tehnyt viimeiset pari vuotta. 

Onko se vaikuttanut vointiini?
Uskon niin. Ainakin kun pidän suositeltuja taukoja käytössä, niin huomaan eron. Käytön aikana jaksan paremmin, löytyy energiaa ja vatsani voi hyvin. Tosin viimeksi mainittuun vaikuuttaa myös käyttämäni Chia-siemenet (toinen lähde), joita lisään smooteihini ja käytän myös leivonnassa.
Mutta niistä toisella kertaa.


Ja mitä isompi kuppi kahvia, sitä parempi.

Tyttäreni ihastui Iittalan uuteen Tanssi-sarjaan, jossa on ihanan värikkäitä ja mystisiä metsän asukkaita. 


Tätä sarjaa nyt sitten kerätään hänelle syntymäpäivä- ja joululahjoina, jotta voi viedä mennessään, kun muuttaa pois kotoa.

Jotta postaus ei menisi ihan pelkäksi terveys-intoiluksi, täytyy kahvin seurana olla aina jotain hyvää.


Kyllä tuore rapeakuorinen croissantti on herkkua!


- Satu -







2 kommenttia:

  1. Toinen Chia Fani!5.10.2016 klo 16.51.00

    Hei, tosi kiva että joku muukin on innostunut chia siemenistä!

    Tein jokin aika sitten jutun, johon laitoin paljon tieteellisten tulosten osoittamia etuja chia siemenistä. Ajattelin, että haluaisitko laittaa linkin munkin juttuuni vaikka ton vitamiinisuositusten ohelle?

    http://lisaravinnetieto.com/chia-siementen-terveysedut/ Toi on toi mun kirjoitus. Kiva jos laitat, mutta ei mitään paineita.

    Kaikkea hyvää sulle, ja jatka tän kivan blogin pitämistä. Oot kivan usein laitellu tänne juttuja, tykkään kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja mielelläni lisäsin linkkisi <3
      Kiitos kivasta palautteesta, tällä hetkellä hiemen matalalentoa, kun etsin motivatiota ja aiheita blogin pitämiseen ;)

      Poista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!