maanantai 2. marraskuuta 2015

Omenatorttu onnettomille

Koko viikonloppu meni töissä, aamusta iltaan.
Lohdutukseksi perheelle leivoin heille pikaisesti töiden jälkeen Omenatortun
Tai oikeastaan se on kakku.
Ja oikeastaan tein kaksi kakkua 
ja toisen vein sitten mukanani töihin.

Netissä on ollut paljon kuvia omenamuffineista jotka muistuttavat kukkaa. 
Nyt sitten löytyi sopiva ohje kakkuun.

Resepti on helppo ja kakku nopea tehdä,
Ja tulos aika näyttävä ja kakku on erittäin kuohkea.
Jos vain malttaa, niin odottaa valmiin kakun kanssa seuraavaan päivään, jotta maut ehtivät tasoittua.


Kinuski-Omena maustekakku

voisin kääntää myös: Mausteinen Kinuskinen Omenakakku
(Caramel Apple Spice Cake)

Ohjeesta tulee kaksi 20-22 cm kokoista kakkua

7 dl omenasosetta 
(kaupan tai omatekoista)
2-4 dl sokeria, riippuen soseen makeudesta
reilu 100 g voita
7 dl vehnäjauhoja
4 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
2-3 omenaa
1 sitruuna
0,5 dl kinuskikastiketta
tomusokeria

Leikkaa omenat ohuiksi renkaiksi mandoliinilla. Veitsikin käy.


Laita omenasiivut likoamaan sitruunalla maustettuun veteen, jotta siivut eivät tummenisi.


Laita Omenasose, voi ja sokeri kattilaan ja kuumenna niin, että sokeri ja voi sulaa.


Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti omenasose-seokseen.
Taikina kuohahtaa soodan vaikutuksesta.

Valuta omenasiivut ja halkaise ne puolikuun muotoon.


Jaa taikina kahteen voideltuun ja jauhoitettuun irto pohja-vuokaan.


Asettele omenaviipalet taikinan päälle hieman lomittain aloittaen reunoista...


 ja suunnaten kohti keskustaa, kunnes koko taikina on piilossa.




Paista 175 asteessa 30-35 min tai kunnes hammastikkuun ei enään tartu taikinaa.

Anna levätä vuoassa 10 min ennenkuin irroitat kakut.


Kun kakku kokonaan jäähtynyt, kaada viipaleiden juureen kinuskikastiketta ja koristele päällinen vielä tomusokerilla, jos tahdot.


Sitten vain pala lautaselle ja nauttimaan.
Käyttämäni omenat olivat aika huokoista lajiketta, joten siivut pehmenivät uunissa mielestäni liikaa ja kukka efekti jäi hieman vajaaksi.


Kakku maistui kuitenkin ihanan mehevältä ja kuohkealta.

Voihan siihen halutessaan lisätä vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta, kuten mieheni,
 mutta hän nyt lisää sitä melkein kaikkeen...

Perhettä on taas huomioitu ja lellitty.
Eikä työkaveritkaan valittaneet huomioimisesta.

Hyvää alkanutta viikkoa!

- Satu -

4 kommenttia:

  1. voi, onpa ihanan kaunis kakku - ja varmasti maistui myös herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kyllä on hyvää, vaikka itse olenkin huono noita kakkuja syömään :)

      Poista
  2. Kaunis kakku! Pitääpä itsekkin kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Suosittelen kokeilemaan! Helppo ja nopea tehdä ja aivan mielettömän mehukas!

      Poista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!