tiistai 10. marraskuuta 2015

Sade Päivänä Meillä Leivotaan.

Viimeaikoina minulla on ollut aika monta postausta kakuista,
ja taas tulee yksi sellainen.

Olisiko syynä syksy ja kun kaikki pihahommat on tehty, niin se aika jää leipomiseen ja kokkailuun.

 Törmäsin aiemin täytekakku-ohjeeseen, missä on vuohenjuustoa. 
Rakastan vuohenjuustoa ja ajatus, 
että makessa täytekakussa on suolaista vuohenjuustoa, kiinnosti niin paljon, että kakkuohje meni heti kokeiluun.


Alkuperäinen ohje löytyy täältä sekä täältä
Kyseessä sama Tessa Huff ja sama kakku, mutta eri sivustot.


Omena ja vuohenjuusto kakku


3 dl vahnäjauhoja
1 1/5 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 suolaa
1/2 kardemummaa ( voi jättää pois)
1 dl öljyä
1 dl sokeria
1 dl fariini/ruokosokeria
 2 munaa
1/2 tl vaniljaa
1 dl turkkilaista jogurttia/ranskankermaa
2 1/2 dl raastettua omenaa

Sekoita kuivat ainekset keskenään.
Vatkaa vatkaimella öljy ja sokerit hyvin sekaisin  ja lisää munat ja vanilja ja vatkaa kunnes tasaista.
Lisää jogurtti ja sekoita tasaiseksi.
Varovasti sekoita nyt joukkoon kuivat aineet. 
Lopuksi lisää raasetut omenat ja sekoita hyvin.

Taikina on aika paksua.


Jaa taikina kolmeen 15 cm halkaisijaltaan olevaan, rasvattuun ja jauhoitettuun vuokaan.
Paista 175 asteessa 20-30 min, tai kunnes kypsiä.
 Kokeile hammastikulla kakun keskeltä. Jos tikku jää puhtaaksi, on kakku kypsä.

Jäähdytä.

Vuohenjuustokuorrute

100 g pehmeää voita
n. 100g pehmeää vuohenjuustoa
6-7 dl tuomusokeria
1/2 tl vaniljaa 
2 rkl turkkilaista jogurttia t. maitoa


Vaahdota voi pehmeäksi vaahdoksi. 
Lisää vuohenjuusto ja sekoita tasaiseksi.
Lisää tomusokeri osissa ja lisää vanilja ja lopuksi jogurtti/maito kahdessa erässä tarkkaillen samalla kuorrutteen paksuutta, ettei tule liian löysää.

Minulla jäi hieman liian löysäksi, meinasi valua.
 Tomusokeria lisäämällä olisi varmaan paksuuntunut, mutta siten olisi tullut liian makeaa.

Kanelinen karamelli kastike

1 kanelitanko
1 dl kuohukermaa
1/4 tl jauhettua kanelia
1,5 dl sokeria
2 rkl vettä
1 rkl siirappia
1 rkl voita
1/2 tl vaniljaa


Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Lisää kanelitanko ja poista kattila liedeltä, laita kansi päälle ja jäähdytä seosta ainakin puoli tuntia.
Kun seos jäähtynyt, poista kanelitanko.

Valmista karamellikastike toisessa kattilassa.
Lisää sokeri, vesi ja siirappi kattilaan ja anna kiehahtaa.
 Vähennä hieman lämpöa ja anna seoksen kiehua sekoittamatta, kunnes väriltään vaalean rusehtavaa, meripihkan väristä.


Poista liedeltä ja varovasti kaada ja sekoita joukkoon kanelikerma. Ole varovainen, koska kuohahtaa aika kivasti!


Lisää lopuksi voi ja vanilja.

Kaneli-karamelli kastike säilyy jääkaapissa lasipurkissa parikin viikkoa.
Voi lisätä vaikka kahviin näin joulun alla makua antamaan.

Kakun kokoaminen  


Aseta ensimmäinen kakkulevy tarjoiluastialle ja levitä osa kuorrutteesta kakkulevylle.
 Nosta toinen kakkulevy ja taas kuorrutetta ja lopuksi viimeinen kakkulevy.
Levitä kuorrutetta tasaisesti ympäri kakun reunoja ja päällistä. 


Lopuksi kaada jäähtynyt kaneli-karamellikastike kakun päälle,
sen verran että se alkaa valua myös reunojen yli.


Anna kakun asettua hetken.
Ota kuppi kahvia ja pala kakkua.



Nauti.

Vuohenjuusto maistuu kuorrutteessa ja tuo kivan hieman suoleisen vivahteen muuten makeaan kakkuun.

Makeaa tiistaita kaikille!

- Satu -




4 kommenttia:

  1. Ompa herkullisen näköinen ja mielenkiintoisen kuulonen kakku, täytyy laittaa testaukseen!

    VastaaPoista
  2. Kokeile ihmeessä! Meidän hunnilauma teki kakusta hetkessä selvää!

    VastaaPoista
  3. Voi apua, kun on hyvän näköinen kakku!

    VastaaPoista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!