maanantai 9. marraskuuta 2015

Suklaata ja Päärynää

Niistä syntyi kakku Isänpäiväksi.


Löysin taas ihanan reseptin ja se oli heti kokeiltava. 
Ja koska mieheni tykkää Fazerin Päärynä Manteli suklaasta,
 niin tämä kakku oli juuri sopiva Isänpäiväksi.

Ohjeessa puhutaan Gianduja-suklaasta.
Sehän piti ensin googlettaa, jotta tiesin mitä oikeastaan tarvitsen.
Eksyin sitten Suomen Suklaayhdistyksen sivuille ja siellä Gianduja selostetaan näin:

- Hasselpähkinää ( mahdollisesti mantelia) sisältävä konvehti
- Sileää pähkinätahnaa, joka on valmistettu paahdetuista ja jauhetuista pähkinäistä, suklaasta ja sokerista.

Ensin tuli mieleen Nutella
 ja sitten Hasselpähkinä suklaa kokonaisilla pähkinöillä.
No kumpaakaan ei sattunut enään olemaan kaapissa- olivat menneet parempii suihin.

Sen sijaan löytyi pari Cloettan Nougat Center- levyä eli 
 maitosuklaata nougattäytteellä, 
sekä levy Ikeasta ostettua tummaa 70% tummaa suklaata.


Päärynä-Hasselpähkinä suklaakakku


3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
1/4 tl muskottipähkinää jauheena
2,5 dl sokeria
1 dl öljyä
1 iso tai 2 pientä munaa
1 munan keltuainen
1 dl turkkilaista jogurttia ( tai smetanaa)
0,5 tl vaniljaa
3,5 dl raastettua päärynää ( 2-3 kpl)

Sekoita kuivat aineet keskenään.



Sekoita toisessa astiassa öljy, munat, keltuainen, jogurtti ja vanilja keskenään.


Kaada seos kuivien ainesten joukkoon ja sekoita kunnolla.
Lisää lopuksi valutettu päärynäraaste ja sekoita.



Kaada taikina kahteen voideltuun ja jauhoitettuun n. 18 cm vuokaan.


Paista 175 asteessa n. 30-35 min.

Anna kakkujen jäähtyä ritilällä vartin verra ennen vuoista kumoamista ja jäähdytä kakkupohjat sen jälkeen kokonaan.

Gianduja kuorrute

250 g pehmeää voita
3,5 dl tomusokeria
6 rkl maustamatonta kaakaojauhetta
0,5 dl turkkilaista jogurttia ( tuorejuustokin varmaan käy)
0,5 tl vaniljaa
170 g Gianduja suklaata (hässelpähkinä suklaata/ nutellaa)
50 g tummaa suklaata


Sulata suklaat vesihauteessa.


Vaahdota voi.
 Lisää tomusokeri ja kaakao osissa, kunnes tasaista.
Lisää jogurtti ja vanilja
 ja lopuksi sulanut suklaa.

Vatkaa tasaiseksi massaksi.
Jäähdytä tarvittaessa levityskelpoiseksi.


Leikkaa sen jälkeen kumpikin pohja kahdeksi levyksi.


Levitä kuorrutetta kakkulevyille ja nosta toinen levy täytteen päälle. 


Kun kaikki kakkulevyt käytetty,
kuorruta kakku lopulla kuorrutteella haluamallasi tavalla.


Itse tasoitin ensin tasisen pohjan.
Reunat jätin sileiksi ja 
päälle pursotin tähtityllalla
 tähtiä päivän tähdelle.


Annoin kakun tekeytyä yön yli viileässä.

Kakku oli mehevä ja makea.


Päivänsakari tykkäsi ja oli tyytyväinen.


Pala kakkua.
Hänelle tehty.


Rakkaudella.



Hyvää alkanutta viikkoa!

- Satu -




2 kommenttia:

  1. Vautsit, mikä kakku!!!
    Kiitos paljon ohjeesta, tuota täytyy kyllä kokeilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Sari! Kannattaa kokeilla, erikoinen yhdistelmä, mutta toimii!!!

      Poista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!