keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Kakku kuin Snickers patukka

Kun Minna postasi omassa blogissaan Kreisistä Snicker-kakustaan ajattelin heti, että tuota pitää kokeilla! Näyttää niin herkullisen tahmaiselta kuin kuulostaakin.

Aikaa meni, ennenkuin tuli tilaisuus, johon kyseinen kakku sopisi. Kaivoin reseptin esiin ja sitä lukiessa alkoi minulle tulla tunne, että tämähän kuulostaa jotenkin tutulta...
Siis omaan reseptikansioon tutkimusretkelle ja tunne oli oikea. 

Vuosi sitten tehty Snickers-kakku

Viime vuonna tein mieheni Pyöreät-Vuodet-bileisiin Michellen Snickers- kakun. Kyseessä ei kuitenkaan ole aivan sama kakku kuin Minnan tekemä; leipomaani ei tule omenasosetta eikä siideriä.


Nyt nuorimman pojan synttäreille päätin kuitenkin leipoa jo aiemmin leipomani kakun. Tiesin, että lapseni kummi rakastui kyseiseen kakkuun ja oli tulossa vierailulle. 
Edelleen hän totesi kakun herkukseen, Parhaaksi Kakuksi Ikinä!


Tässä kakussa on yhtä monta mutkaa kuin Minnankin tekemässä ja näyttää yhtä tahmaiselta.


Kakku on suklaakakku, jossa pähkinä-nougaa täyte. Kakku kuorrutetaan suolaisella karamelli-voikreemillä ja päälle valutetaan suklaa-ganachea, suolaistasta kinuskikastiketta  ja suolapähkinöitä.
Suolaisen kinuski kastikkeen ohjeen löydät täältä.

Kakku kuin Snickers- patukka..


Snickers kakku

Pohja

6 dl vehnäjauhoja
7 dl sokeria
2,5 dl maustamatonta kaakaojauhetta
1 rkl soodaa
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl suolaa
3 munaa
1,5 dl piimää
1,5 dl vahvaa kuumaa kahvia
1,5 dl ruokaöljyä
4,5 tl vaniljaa

Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
Toisessa kulhossa sekoita piimä, kahvi, öljy ja kananmunat ja vanilja keskenään.
Kaada nestemäiset ainekset kuiviin aineksiin ja vatkaa pari minuttia.

Kaada taikina tasaiseti joko kolmeen tai yhteen  n. 20 cm rasvattuun ja jauhoitettuun vuokaan.
Paita  170 asteessa n. 20 min.
Jäähdytä ritilällä.

Jos paistoit yhdessä vuoassa, leikkaa kakkupohja kolmeen osaan/kerrokseen. Leikkaa varovasti, koska pohja murenee helposti.


Nougaa täyte

60 g voita
2,5 dl sokeria
1,5 dl konsendroitua maitoa
3,5 dl  Vaahtokarkki vaahtoa (marshmallow fluff)
(laitoin koko purkin)
1,5 dl maapähkinävoita
1 tl vaniljaa
3,5 dl rouhittuja suolapähkinöitä

Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri ja konsendroitu maito. Sekoita kunnes sokeri sulanut ja seos kiehahtaa. Vähennä lämpöä ja anna poreilla hiljalleen n. 5 min välillä sekoittaen. Poista kattila liedeltä ja sekoita joukkoon vaahtokarkkimassa, pähkinävoi ja vanilja. Sekoita kunnes tasaista ja lopuksi lisää pähkinät.
Anna nougaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kakkuun lisäämistä, välillä sekoittaen massaa.


Suolainen karamelli-voikreemi

100 g voita, huoneenlämpöisenä
150g tuorejuustoa, huoneenlämpöisenä
n. 5 dl tomusokeria

Vaahdota voi ja tuorejuusto keskenään n. 5 min. Kaada karamellikastike sekaan ja jatka vatkaamista kunnes sekoittunut tasaisesti. Lisää tomusokeri osissa varovasti sekoittaen. Kun kaikki sokeri lisätty vatkaa vielä muutama minuutti, kunnes kreemi kuohkeaa.

Tässä vaiheessa täytä kakkulevyjen välit nougat-täytteellä. 


Kuorruta kakku kreemillä ja laita ainakin tunniksi viileään, jotta kreemi asettuu.


Valmista sillä aikaa suklaa-ganache.

Suklaa-ganache

200-250 g maito/tummaa suklaata
reilu 1 dl kuohukermaa

Pilko suklaa kuummuutta kestävään astiaan.
 Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi.
 Kaada kuuma kerma suklaapalojen päälle ja anna asettua pari minuuttia, jolloin suklaa sulaa.


Aloita suklaan sekoittainen keskeltä ja kulje kohti reunoja niin kauan että seos on samettisen tasaista.
Jos tuntuu, että suklaa ei sula eikä sekoitu kunnolla, niin laita astia aina muutamaksi hetkeksi ( 10 sec.) mikroon ja sekoita uudestaan. Toista, kunnes tasoittuu.


Ota kakku viileästä ja kaada sula suklaa keskelle kakkua niin, että se valuu myös reunojen yli.



Laita kakku taas viileään ja kun suklaa on jähmettynyt, kaada päälle vielä suolaista kinuskikastiketta samalla tyylillä ja lopuksi ripottele päälle rouhittuja suolapähkinöitä.


Säilytä kakku viileässä, mutta ota huoneenlämpöön n. 20 min ennen tarjoilua, niin on helpompi leikata.


Kakku on super tahmainen ja makea. Tästä kakusta riittää useammallekin syöjälle.


Itse voin syödä kerralla vain pienen palan, mutta ainahan voi ottaa lisää...



Todellakin makeaa mahan täydeltä!

Ihanaa keskiviikkoa!


- Satu -









6 kommenttia:

  1. Taas niin ihanan herkullisen näköinen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 On hyvää ja tahmeaa, melkein kuin söis lusikalla snickers-patukkaa ;)

      Poista
  2. Täällä kuola valuu ja suu napsuu tuota upeaa herkkua katsellessa, vautsit miten ihana!<3
    Näyttää vain aika kovalta hommalta tehdä tuo?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku on hyvää ja kokeilemisen arvoinen. On työläämpi kuin tavan kermakakku, mutta moninkerroin herkullisepi. Vaiheita on monia ja ne voi jakaa eri päiville, mutta aikaa menee yllättävän vähän kaikenkaikkiaan...kokeile ja yllätä perheesi ja itsesi <3

      Poista
  3. Vaarallisen herkullisen näköinen kakku! Ihanaa joulun odottelua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tarkoitat varmaan, että tulee addiktio ;)!

      Poista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!