torstai 28. tammikuuta 2016

Hillot Piilossa

Teki mieli juustokakkua.


Mietin teenkö vakkarireseptillä vai kokeilenko uutta?

Kokeilin sitten uutta.
Tämä eroaa tavallisesta juustokakusta siinä, että tähän tulee raejuustoa.
Ja kiva yllätys paljastuu, kun kakkua leikaa palan.
Juustotäytteen ja pohjan välissä on hilloa.


Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin mansikkahilloa.
Jotenkin mansikkahillo tuntui tähän vuodenaikaan niin miedolta, ei sopivalta.
Tahdoin raikasta, kirpeää jopa lämmittävää....
siis inkiväärihilloa!


'Piilotetut marjat'- Juustotorttu

Pohja

4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1/4 tl suolaa
170 g voita
2 keltuaista, kevyesti vatkattuna
1 tl vaniljaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Kuutioi viileä voi kuiva-aineiden joukkoon ja nypi seos tasaiseksi.
Lisää keltuaiset ja sekoita ryynimäiseksi.
Taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä kylmään ainakin puoleksi tunniksi.

Levitä taikinan päälle voipaperi ja sille riisiä/herneitä/paistohelmiä painoksi ja paista 175 asteessa n. 20 min.


Täyte


reilu 1 dl mansikka-/ mieleistäsi hilloa
n 300g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl raejuustoa
1,5 dl sokeria + 2 rkl jos ei tarpeeksi makeaa
1/4 tl suolaa
ripaus kanelia
ripaus muskottia
2 kananmunaa

Levitä hillo kuuman pohjan päälle. Käytä tarvittaessa enemänkin hilloa, jotta saat pohjan kunnolla peitettyä. Samalla hillo kostuttaa pohjan mukavammaksi.
Vatkaa tuorejuusto ja raejuusto keskenään kunnolla vatkaimella.
Lisää sokeri, suola ja mausteet ja jatka vatkaamista.
Lisää kananmunat, vatkaa hetki ja kaada seos hillon päälle.

Paista 60-70 min, tai kunnes täyte ei enään 'hylly', uunin alaosassa.

Jäähdytä kunnolla ja anna tasoittua ainakin 4 tuntia ennen maistamista.

Tarjoile.


Tarjoilin lisänä itsetehtyä inkiväärisiirappia



Maku on inkiväärihillon vuoksi raikas ja rakenne rakeisempi kuin tavallisen juustokakun.

Ja kun hieman käyttää kakkupalaa mikrossa, 
niin on hyvää ja pehmeää.

Makeutta harmaaseen loppuviikkoon!
Täällä Salpauselän kupeessa ainakin sataa silkaa vettä....
Joko se kevät sillä kolkuttelee!?


- Satu -


14 kommenttia:

  1. Täytyykin laittaa kokeiltavien listalle tuollainen hilloversio.

    Täällä Tampereen hoodeilla tuli aamulla silkkaa vettä, nyt räntää :( Siitäkin huolimatta, kivaa päivää sinulle Satu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Tuija. Säästä huolimatta jokaisessa päivässä on jotain positiivistä ja kivaa, jos ei muuta niin se, että huomenna on uusi päivä :D
      Itse en tykännyt tuosta kakun pohjasta, mielestäni kuiva, mutta muuten hyvää. Ystäväni kehui koko kakkua, mutta tekiköhän ihan vain kohteliaisuuttaan ;)

      Poista
  2. Raejuustoa????
    Uskaltaisko kokeilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, raejuustoa. Juuri siksi kokeilin ;)
      Itse olen aika nirso makujen/leipomusteni suhteen, ehkä lisäisin täyteeseen yhden munan tai tilkan jogurttia ja tuorejuustokin voisi olla jotain maustettua, esim vaniljaa...Olen siis jonkin sortin maku-addikti :)
      Perheelle ja vieraille ainakin kepasi hyvin, joten kai tää ihan syötävää on ;)

      Poista
  3. Namskis, ihanan näköstä herkkua!
    Mukavaa päivää! <3

    VastaaPoista
  4. Oo! Kiitos reseptistä, tämä menee kokeiluun heti sokerittoman tammikuun loputtua :P Mun sisko tekee aina ihan älyttömän hyvää makeaa piirakkaa raejuustosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Marika! Kiinnostaisi kovasti se siskosi resepti!

      Poista
  5. Onpas herkullisen näköinen juustokakku! Juustokakut on ihania. En olekaan aikoihin juustokakkua tehnyt.
    Kiva, kun taas uusi resepti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on aika monta juustokakku-reseptiä kokeiltu ja niistä parhaat poimittu <3
      Mutta elämäni parasta juustokakkua olen syönyt Cheesecake factorylla (mm.Tampassa, Floridassa)...siellä tulee runsauden pula ja kaikki on ihan taivaallisia <3
      Siihen pehmeyteen ja suussa sulavuuteen kun pääsis....

      Poista
    2. Sielläpäin maailmaa varmaan onkin parhaimmat juustokakut.
      Mukavaa torstaita sinulle!

      Poista
  6. Ihan varmasti ei kehunut vaan kohteliaisuuttaan, niin hyvältä kuullostaa kakkusi! - juustokakku (muun muassa) on suuri heikkouteni, ja toi raejuusto on yllättävä, mutta varmaan ihanasti mehevöittävä aines :-)

    Mukavaa loppuviikkoa; täälläkin sataa silkkaa vettä jään päälle, inhaa; mutta toisaalta sisällä on niin pimeää päivälläkin, että on hyvä syy polttaa kynttilää...

    VastaaPoista
  7. Mielenkiintoinen, uusi juustokakku! Olen juustokakkujen suuri ystävä. Tämä resepti pitää ottaa talteen, näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta.
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!