sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Irtiotto

Kun on sekä Joulun, että Uudenvuoden pääsääntöisesti töissä, poissa kotoa, on aika kaikkensa antanut. 
On puhunut ihan liikaa, on kuunnellut ihan liikaa, on tavannut erillaisia ihmisiä ihan liikaa...kaikki aistit on täynnä!
Kun vihdoin koitti vapaiden aamu, katsoin ulos ja päätin: Nyt pois kaupungin vilinästä, tahdon rauhaa, hiljaisuutta, pimeää...


Omaa aikaa ja rauhoittumista!


Pakkasin autoon koirat ja nuorimman pojan ja auton nokka kohti mökkiä, silläkin uhalla , että olisin taas jumissa mökkitien mäessä.


Opettajalle laitoin viestin, että poika kyllä tulee kouluun....joskus myöhemmin.
Nyt vietetään laatuaikaa omin voimin. Muu perhe tulee perässä kunhan ehtii...

Olipa kiva ajaa kohti pohjoista, kun vastakkaisella kaistalla oli loputon autojen helminauha. Heidän lomansa ja rentoilu oli ohi, minulla vasta alkamassa.

Laskeva aurinko toi oman mausteensa matkaan...ehdimmekö perille ennen pimeää?


Ehdimme, juuri kun aurinko laski.


Mökki on kylmillään, koska emme suunnittele etukäteen, milloin sinne menemme. Tietenkin puhelimeella voisi saada sähköt ja patterit päälle, mutta kun päätökset tehdään sekunnissa, niin ei siihen mikään 'masiina' enään mukaan ehdi.

Ulkona oli -15 astetta pakkasta, kun pääsimme perille, sisällä -8.


Patterit täysille ja hellaan tuli. Kun tuo kivikasaa lämpenee, ei huolen häivää. Kyllä mökki lämpimäksi saadaan ennen nukkumaan menoa. 
Ainakin rantasauna lämpiää nopeasti.

Ensiksi siis saunalle, avannon teko ja vesien kanto. Jää oli yllättävän paksua, yli 5 cm ja piti aivan hitonmoista meteliä, ihan kuin keväällä jäiden alkaessa sulaa. Välillä koko jää tutisi ja tärisi.


Poika juoksenteli innoissaan pitkin kantavaa jäätä.


 Koirat juoksivat perässä ja ympäriinsä. Poika haki luistimet autosta ja hihkui innosta, tilaa oli luistella! Kehotin pysymään kuitenkin rannan läheisyydessä, kaiken varalta...

Kuvat otin kännykällä. Luistelukuvat ovat niin 'liikkuvia', ettei niitä voi julkaista. Suurin syy lienee kylmyys ja palelevat käteni....

Jos tänään saisin paremmin kuvia, kun menemme yhdessä luistelemaan.
Mutta sitä ennen lähdemme käymään 'kylillä' täydentämään vauhdilla pakattua muona ja tarvike-varastoa, mm. vessapaperia ja shampoota, nekun olivat ihan finaalissa. Hyvin tarpeellisia molemmat.

Ihanaa Sunnuntaita kaikille!

 - Satu -
16 kommenttia:

 1. Kuulostaa jotenkin niin ihanalta stressinnollaukselta! Minulla alkaa työt torstaina ja sitten onkin luvassa ns. hätkäviikot, sillä seuraava kunnon vapaa on vasta kymppiviikolla. Parempi, kun ei jää tätä faktaa miettimään;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä tämä juuri on. Juniorikaan ei kaipaa pelikoneitaan, vaan lukee, ulkoilee ja nauttii olostaan, varsinkin kun saa tehdä 'miesten töitä', hoitaa saunan ja pilkoa haloista pieniä sytykkeitä :)
   Kai meidänkin pitää torstaiksi palata todellisuuteen ;)

   Poista
 2. Kivoja kuvia! Ihanaa, kun on paikka mihin voi mennä rauhottumaan arjen keskellä.
  Minulla on uusi blogin nimi! Sarin valkea joulu poistui.
  Hyvää sunnuntai päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Ja ihanaa kun jatkoit blogiasi myös joulun jälkeen. Innolla odotan mitä se tuo tullessaan....

   Poista
 3. Ihana irtiotto, juuri noin sitä pitääkin tehdä!
  Nauttikaa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3, kyllä nautitaan, varsinkin juniori, kun saa minun herkeämättömän huomioni. Jo hieman surkutteli, kun muut (mies ja tytär) tulee illalla, kunhan ovat pojan ensin vieneet lomilta takas armeijaan.

   Poista
 4. Ihanaa irtiottoa koko perheelle upeissa maisemissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos. Kyllä tässä hiljaisuudessa ja pimeydessä tulee kunnon irtiotto...täällä on pimeetä kuin tontun pyllyssä, mutta sauna lämpiää ja myrskylyhdyt palaa, valaisten tietä myöhässä tulijoille. Junnu lukee akkaria, koirat makaa puolikuolleena sohvalla, tuli ritisee hellassa ja minä kudon sukkaa hämärässä...se kiikkutuoli puuttuu ;)

   Poista
 5. Voi tuota onnea kun mökille pääsee <3
  Harmittaa, ettei meidän mökki ole talvilämmin. Siellä olisi ihana piipahtaa hankien keskellä ja viettää joulua ja hiihtolomaa! <3

  Leppoisaa irtiottoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Meillä ei ole mitään muita mukavuuksia kuin tuo sähkö, vesi on kantovettä. Ulkohuussi ja rantasauna. Näillä pärjätään.
   Kunhan vain kivikasan ( hella-leivinuunin) ja hirret saa lämpimäksi, niin täällä on vietetty jouluja, uusia vuosia ja talvilomia. Nuoriskokin viihtyy kun on liikkuva netti, ei 'äitikään' siitä pahoillaan ole ;)
   Kiva kun piipahdit!

   Poista
 6. Ai maar miten mahtava irtiotto! On tiedä mitä on tapahtunut, mutta minusta on tullut tosi mukavuudenhaluinen ja mökkielämää vietän nykyään todella harvoin. Omaa mökkiä ei siis ole, mutta molempien vanhemmilla kyllä kivat paikat ja mummini mökille meiltä 15min, mutta silti menen kesälläkin päiväksi ja illaksi kotiin. Noh ehkä juuri siksi kun on niin lähellä. Mutta mutta talvella en ole ajatellutkaan käydä, paitsi nuorena kävin paljonkin. On minusta tullut tylsä, koska näitä kuvia oli niin tunnelmallista katsella.

  Kirpsakkaa tiistaita Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Rehellisesti sanoen aamulla vetkutin huussiin menoa ihan viimeiseen hetkeen asti, kun pakkasta on -18! Se on oikeesti ainoa miinus asia täällä talvella.

   Poista
 7. Aiheutat Satu mulle aina kauhean Suomi-ikävän kauniilla valokuvillasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. en tiedä kiittääkö vai olla pahoillaan :) Sori kuiteskii Anni <3 Mutta jos yhtään helpottaa; täällä nyt yli -20 asetta ja tuulee koilis-idästä....siis ihan Pi***n kylmää! ;b
   Kesä onkin sitten ihan eri juttu....pakkaat perheen reissuun ;)

   Poista
  2. Juu, hurrikaanit lentää kesällä Atlantin yli. :) Kylmää ei ole ikävä, mutta pimeyttä ja lunta on. Oon ehkä vähän outo. :)

   Poista
  3. Tervetuloa Outola(t)!;) Kylmää en minäkään kaipaisi.Ja tuo lumi...nyt just sopivasti mulle, mutta ei lapsille. Itse tykkään just pimeistä LÄMPIMISTÄ illoista, kuten elokuussa täällä, ehkä..

   Poista

Kiitos vierailusta ja kommentit piristävät!

Blogitekstisuositus

Viimeinen #kukkailottelu ja Blogimuutoksia

Somelomani taitaa olla ohi.  Viimeiset pari päivää olen vääntänyt mielessäni ja ihan fyysisesti uutta blogipohjaa. Lomailun ohessa ...