sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Pesto Pizza ja hänen veljensä Mättö

Poika tuli lomille armeijasta. 
Olivat olleet viikon metsässä, pakkasessa.
Päätin lelliä poikaa kunnon pizzalla.
Pizzalla meidän tapaan.


Pizzalla jossa on Paljon täytettä.
Kaikkea, niin ja tosi paljon, jos jäi mainitsematta....

Tänään tein meille myös uuden version, jonka löysin Täältä.


Pesto-katkarapu-mozzarella pizzaa.

Olen käyttänyt kastikkeena kyllä valmiita spagettikastikkeita ja punaista pestoa, mutta Vihreää...
En ikinä ennen. Ei ole tullut edes mieleen...

Pizzapohjat teen itse. 
Taikina on ollut jo muutaman vuoden käytössäni. Ja olen muokannut siitä meille sopivan. Alkuperäinen ohje löytyy Täältä.
 Tässä oma versioni:
vaihdoin osan vehnäjauhoista ruisjauhoiksi.
Ruisjauhot tuovat pohjaan makua ja rapeutta.

Ohjeesta tulee yksi pellillinen.

Pizza pohja


2 kukkurallista teelusikallista kuivahiivaa
1/2 tl fariini/ruokokidesokeria
3,5 dl  vettä 
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja
1,5- 2 dl ruisjauhoja

Kuumenna vesi 45 asteiseksi.
Lisää veteen suola ja sokeri.
Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää jauhot veteen.
Alusta kimmoisaksi.


Kauli taikina leivinpaperin päälle ja nosta pellille.


Pohjan päälle levitän kastikkeen. Nyt Vihreää pestoa ja toiseen


oman seoksen

Kiehautan kattilassa murskatut tomaatit, 
lisään
muutaman puristetun valkosipulinkynnen, 
chiliä,
 muutaman siivun cheddar-juustoa ja
 tietty oreganoa ja mustapippuria.


Pesto Pizzaan leikkasin mozzarellan siivuiksi ja lisäsin myös loput vuohenjuustosta, jonka löysin jääkaapista.


Päälle katkaravut ja hieman juustoraastetta.


Mättö Pizzaan laitetiin mitä kotoa löyty
Oma tomaattikastike
Kinkkua
salamia
sipulia
ananasta
juustoraastetta


Paistan 220 asteessa ylä-alalämmöllä,uunin alaosassa, niin pohja paistuu parhaitten.
Kokeiltu eri vaihtoehtoja, ja meidän uunissa tuo toimii parhaiten.
Paistoaika ihan näppituntumalla.


Mies hehkutti koko ajan, että Pizzaa, Pizzaa, kohta saadaan Pizzaa!
( Laulaen)
Koira istui uunin edessä vahdissa.
Meidän pienessä keittiössä oli aika tungos.


Valmiit pizzat leikkurilla paloiksi ja lautaselle.


Mies otti sitten ihan Mättö-annoksen.


Itse ihastuin tuohon Pesto Pizzaan.


 Ei ehkä kaunein pizza, mutta se Maku!!!

Muksuille kelpas kumpikin.


Tänään on sitten ulkoiltava, jotta saa kalorit tasattua.


Leppoisaa sunnuntaita.

- Satu -











10 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää pizzat! Tuota pesto pizzaa täytyy kokeilla. Se kuulostaa niin hyvältä.
    Mukavaa sunnuntai päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pesto oli tosi hyvää.
      Kiitos ja samoin sinulle!

      Poista
  2. Jösses miten hyvää ja miten en ole ikinä älynnyt tehdä pestopizzaa ja vielä kun pesto on niin hyvää. Kiitos resepteistä ja pirtsakkaa lauantaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ihan uusi tuttavuus oli minullekin ja jää 'listalle' ;)

      Pirtsakkaa Sunnuntaita sinulle <3 :)

      Poista
  3. Vautsit, mitä pizzoja, uutta mulle nuo kummatkin pestot, pitäis vissiin joskus kokeilla! Suloista sunnuntaita sinne!

    VastaaPoista
  4. Nuo minun kasvissyöjätuttäret tekevät aina pestopizzaa, jossa täytteinä on mozzarellaa, paprikaa ja persikkaa. Ei kaunis eväs, mutta herkullinen kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Persikka ja banaani pizzassa on tuttu :) Pesto tekee pizzasta aika suolaisen, tai suolaisemman kuin olentottunut. Hyvää silti <3

      Poista
  5. Kiitos tästäkin vinkistä, tänään on syöty nyhtöpossua :D ja olikin maistuvaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, Kiva kuulla <3
      kivaa alkavaa viikkoa!

      Poista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!