perjantai 29. tammikuuta 2016

Ruokablogiko?

Kirjoitan monesti postaukset ryppäissä, jotka sitten julkaisen myöhemmin satunnaisessa järjestyksessä.
Nyt tätä postausta kirjottaessa mieleeni juolahti, että kappas...kirjoitan taas ruuasta ja kokkauksesta.....eikä tämä ole edes viimeinen tällä erää kirjoitetuista postauksista! 

En kuitenkaan aio ryhtyä ruoka-bloggariksi, 
siihen eivät rahkeeni riittäisi. 
Vaikka kokkaan ja leivon paljon, on elämässäni muutakin - vai onko? 
Ajatukset pyörivät aina ruuan ja syömisen ympärillä....

Kuitenkin...
Piti saada kekkerit pystyyn harmaan arjen keskellä ja hyvä syy oli 

Jo ennen joulua ilmestyneessä Maku-lehdessä törmäsin ensimmäisen kerran tänä talvena Blineihin
ja nyt niistä hehkutetaan joka tuutissa.
Ja onhan ne hyviä. Käyvät niin illanistujaisiin, kun brunssillekin.

Juniori kysyi mitä on Blinit? 

 Kun muistutin happamista, ei-makeista letuista, jotka syödään mädin, punasipulin ja hapankerman kanssa, hän muisti mistä on kyse; 

'Voinko syödä vain pelkkää mätiä ja smetanaa?'


No taisi pojalla mennä muutama Blinikin.


Paksut Blinit

4 dl bulgarianjogurttia
25 g hiivaa
3 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 dl maitoa, kivennäisvettä tai tummaa olutta
1 tl suolaa
1 rkl voita sulatettuna
2 keltuaista
2 valkuaista

Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja lisää sitten jauhot ja sokeri. Sekoita. Anna käydä huoneenlämmössä muutamia tunteja, tai nosta kulho peitettynä jääkaappiin yöksi.


Juuri ennen paistamista lisää joukkoon kädenlämpöinen maito/kivennäisvesi/olut, suola, voi ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinan joukkoon.


Kuumenna blini/lettupannu ja sulata niillä voita. 


Annostele taikinaa pannulle ja kypsennä miedolla tai keskilämmöllä, jotta paksu Blini ehtii kypsyä myös sisältä.


 Kun taikinaan  ilmestyy ilmakuplia, jotka puhkeavat kraatereiksi, on aika kääntää Blini ja paistaa kullanruskeaksi myös toiselta puolen.


Tarjoa mädin, sienisalaatin, savukalan jne. kanssa.


Meillä oli myös kylmäsavulohta, pikku suolakurkkuja ja hunajaa tarjolla.


Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan tuota hunajaa mädin, punasipulin ja smetanan kanssa!
Ystäväperheen poika suositteli ja NAM...
 Suolaisen ja Makean ihana liitto.


Ja meillä ystäväperheen kanssa ruokailu ei koskaan ole vakavaa hommaa...


Lupaan, että viikonloppuna
 en postaa ruuasta tai leivonnasta.

Minä lähden Turkuun.

Mutta tulevaisuudessa kyllä luvassa lisää postauksia kyseisistä aiheista, mutta myös käsitöistä ja valokuvaamisesta,
Elämästä Talossa no.23.


Rentouttavaa viikonloppua !

- Satu -











16 kommenttia:

  1. Hyvät hyssykät eilisestä lähtien on tehnyt mieli blinejä, kun näin K-kaupan lehtisessä blinipannukkureseptin. Rakastan blinejä ja ainoat oikeat blinit maistuvat maltaisilta eli juurikin tuolla tattarijauholla tehdyt. Pahin ongelma on, kun niitä ei voi syödä paljoa!

    Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai miksi ei voi syödä paljoa? ;)
      Tein tulplataikinan jotta pystyi vetää masun täyteen :D

      Hyvää viikonloppua myös sinne!

      Poista
  2. Hyvältä näyttää blinit! En ole koskaan tehnyt.
    hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa minä tein nyt ekakerran, mies on aemin hoitanut taikinatkin. Nyt vain vastasi paisto-osuudesta.

      Kiitos samoin!

      Poista
  3. Laifstailii, laifstailii Satu - kaikki aiheet sallittu, sopivasti sikin sokin :)

    En ole koskaan tehnyt blinejä, täytyisköhän kokeilla? Tosin mätikään ei maistu eli jotain savukalaa sitten varmaan...

    Ihanaista viikonloppua Turkkusessa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija...Tuntu vaan että samaa jauhaa kokoajan ;)

      Makulehdessä oli 'täyte'vinkkeinä sienisalaattia, savukalatahnaa ihan mistä kalasta vaan, jotain paputahnaa jne....ihan mitä haluaa. Varmasti voisi olla myös makea täytekin?

      Poista
  4. Eilen selattiin tyttären kanssa Yhteishyvän ruokaosiota ja siellähän oli yhtä sun toista ihanaa mitä päätettiin testata lähiaikoina. Myön noita blinejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin käyn sen aina läpi...meille ei vain ole tullut vielä :/
      Mutta kotivinkki tuli ja siinä oli vaikka ja mitä kokeiltavaa....en postaa kaikista ;)

      Poista
  5. Sulla on just ihana blogi, paljon kaikkea kivaa; ruokareseptejä, mökkeilyä...<3 Mun täytyy nyt tunnustaa etten ole koskaan maistanut blinejä! Olen kala-äyriäis-allerginen eikä mäti tai muut ole houkuttaneet kokeilemaan niitä. Mutta voisi kai noihin keksiä jonkun muunkinlaisen suolaisen täytteen?

    Ihanaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kts mitä vastasin Tuijalla. Varmaan ihan mikä tahansa suolainen käy ja miksi ei myös makeain täyte? Aina ei tartte mennä ohjeen mukaan, vaan luovuutta kehiin tai sitä mitä kaapista löytyy :)

      Sun postaus naurattaa vieläkin....sori ;D

      Sitä viikonloppua <3

      Poista
  6. aijai, bliniä ja mätiä, ihanaa talvi-illan herkkua! Mikki-hiiri-bliniä kurkkunenällä en vielä aiemmin olekaan nähnyt... Ihanaa Turun-viikonloppua!

    VastaaPoista
  7. Tää ei nyt liity aiheeseen, mutta alko naurattaa kun luin ilman laseja ton sun alkutekstin väärin. Katoin, että siinä luki "Kirjoitan monesti postaukset kylppärissä.." :D.
    Ei sillä, että siinä mitään kummallista sinänsä olis. Ihan rauhallinen paikka varmaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. *REPS* Hitsi että repesin nauramaan...koiratkin tuli katsoo mikä hätänä :D
      Itse asiassa luin teininä kokeisiin saunassa, kun se oli ärsykevapaa alue, mutta en kylppäriä ole vielä kokeillutkaan postauspaikkana( tuunauksiin kyllä). Siellähän on lattialämmityskin!
      Itse luin yhdestä blogista kans ihan väärin...siinä luki; Irtautin itseni Somesta. Ja minä kauhistelin, että mihin se nyt on soRmensa jättänyt noin pahasti väliin! Luin siis Irtautin itseni soRmasta...

      Poista
  8. Ooo mitä ihanuuksia, nyt ihan kuola valuu suupielestä...ihanaa viikonloppua

    VastaaPoista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!