tiistai 23. helmikuuta 2016

Maissia ja Mustikkaa

Maissileipää ( cornbread)
 olen joskus suuressa maailmassa syönyt ja sen rakeinen tekstuuri miellytti jo silloin.
Maissijauhot antavat leivokselle kivan keltaisen sävyn.
  (Kyseessä ei siis ole Maizena eli maissitärkkelys vaan ihan jauhot.)
 Ja sehän sopii nyt kevääseen ja lähestyvään pääsiäiseen.

Pakastimesta kaivoin sekaan kesällä poimittuja mustikoita.



Ja mikäs sen makeampaa kuin mustikka-muffinit
 ja nämä maistuvat ihanilta aamukahvin seurana, varsinkin kun muffinin käyttää mikrossa sen 10 sekunttia.
NAM.


Gluteenittomat Mustikka-Maissi Muffinit



3 dl  maitoa
1 rkl viinietikkaa
1,5  dl sokeria
100g voita huoneen lämpöisenä
3 munaa
1 rkl sitruunan raastettua kuorta ( halutessa)
3,5 dl riisijauhoja
2,5 dl maissijauhoja
4 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2,5 dl mustikoita ( tuoreita tai jäisiä)

Ruokokidesokeria koristeluun.


Sekoita maito ja viinietikka keskenään. Anna hyytyä viitisen minuuttia.
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen välillä hyvin sekoittaen.
Lisää hapatettu maito ja sitruunan kuoriraaste ja sekoita hyvin.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti taikinaan. Lisää lopuksi mustikat ja sekoita juuri ja juuri sekaan.



Annostele taikina muffinivuokiin.
Ripottele halutessa pinnalle ruokokidesokeria.
Paista 175 asteessa n. 15-20 min. 


Jäähdytä.

Murra muffinista pala ja pistä suuhun.


Makoistaa Tiistaista!

Hieman alkaa harmaus jo väistyä..
välillä näkyy pilkahdus sinistä taivasta ja Aurinkoakin!

Kohta on oikeasti kevät!


- Satu -



12 kommenttia:

  1. Taas uusi herkullinen ohje! Mustikka muffinssit on niin hyviä.
    Meillä tytöt tykkää niitä tehdä.
    Makoisaa tiistaita sinulle myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari!
      Mustikkamuffinit on oikeesti parhaita ja niin helppo tehdä! Ja kun tarjoilee vielä vaniljakastikkeen/-vaahdon/-jäätelön kera niin käy ihan mustikkapiirakasta ;)

      Poista
  2. Ooh mitäs taas leivottu, nam. Maissijauhetta en ole käyttänyt kuin Pavlovaan, mutta muffinit kuulostaa niin hyvältä.

    Kivaa tiistaita Satu <3

    VastaaPoista
  3. Täälläkin paistoi hetken aikaa aurinko, meni pois tietysti kun töistä päästiin. Hyvännäköisiä muffinsseja, aijai, tuohon vielä tosiaan esim. kermavaahtoa, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      No jospa huomenna paistais aurinko enempi, ainakin voisin niin toivoa :)

      Poista
  4. Näyttää kyllä tosi hyviltä ja niin söötit vuuatkin olet löytänyt! Olen joskus tehnyt mustikka-valkosuklaa-vanilja muffineita ja voi pojat millaisia kaloripommeja ne on. Nämä sinun versiot vaikuttaisi astetta järkevämmiltä herkuilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on juurikin ko. resepti myös ja on tehty ja herkuiksi havaittu, kaloreista puhumattakaan ;) Valkosuklaa ja mustikka kuuluu yhteen <3
      Vuoat on jostain joskus :) Ne on ns. Amerikan muffinivuokia, eli isompia kuin tavan vuoat. Loppuvat, joten pitää tarkkailla, mistä löydän lisää. Ja muutenkin bongailen kaikkia ihania vuokia <3

      Poista
  5. Mustikoilla saa niin ihania leivosjuttuja tehtyä että nam. Mustikkapiirakka on ihan parasta piirakkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, mutta mustikat menee ihan siltäänkin tuoreena <3

      Poista
  6. Mustikka ja maissi , kuullostaa just passelilta pääsiäisherkulta- vaihteeksi mämmin ja pashan asemesta... Kevätviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Katselin jo kaupassa mämmilaatikoita..pashaa ostan heti kun löytyy/osuu silmään <3

      Poista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!