torstai 31. maaliskuuta 2016

Leipä-Snacksit

Pääsiäinen meni ja vieraat on kestitty. 
Jälkiä siivotessa mietin mitä teen jäljelle jääneille sämpylöille ja muille leivän jämille ja  kannikoille.
Meidän porukka kun ei osaa syödä leivän kantoja, siis niitä valmiiksi viipaloitujen leipien päätypaloja!
Samaa leipäähän ne on.
Syön sitten itse tai annan kuivua ja syötän koirille. 


Sitten keksin, että kokeilen tehdä
 kuivia leipä-snacksejä.


 Meillä on ne yrttisen valkosipuliset ruisleipä-snaksit hyvinkin suosittuja, joten ajattelin sillä varjolla syöttää nuo jääneet leivät pois perheelle.


Pilkoin siis sämpylät ja kannikat suupaloiksi ja kaadoin isoon kippoon odottamaan.

Kaadoin pienempään kippoon oliiviöljyä ja murskasin siihen muutaman valkosipulinkynnen sekä tuoreita yrttejä, mitä nyt sattui olemaan ja kaapista kuivia lisää. 
Lisäksi karkeaa suolaa, itse käytin Himalajan kristallisuolaa.
Mausteet ja määrät voi valita ihan mielensä mukaan.


Sekoitin mausteöljyn kunnolla ja kaadoin leipäpalojen päälle.
Sekoittelin hetken ja jätin imeytymään noin 10 minuutiksi.
Levitin leivinpaperinpäälle pellille ja
 paistoin 150 asteessa kiertoilmalla n. 20 min.
Sen, että leipäpalat kuivuivat rouskiviksi.


Tuoksu mikä uunista tulvi toi jo veden kielelle.
Ensimmäiset palat hävisivät jo heti kuumalta pelliltä.


Näihin tulee himo!


Sopivat siis pieneen naposteluun!

Onko sinulle jo hieman kuivuneita leipiä kaapissa?
Kokeilipas näitä vaikka viikonloppuna!


- Satu -





12 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta vinkistä. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu.

    VastaaPoista
  2. Mainio idea käyttää kuivuneet leivät. Tässä näpytellessäkin olisi kiva noita napostella.
    Ja tuo sinun marinaadisikin kuulostaa niin herkulliselta. Joskus voisi kokeilla.
    Kiitos ja hyvää loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiemin tein niistä myös korppujauhoja, mutta enpä taida enään. Nämä on niin hyviä <3
      Keväistä viikonloppua sinullekin!

      Poista
  3. Nämä on niin hurjan hyviä! Meillä on tehty näitä kuivahtaneista ruisleivistä :) Sääli, etten itse voi niitä syödä, se uunista tunkeva tuoksu on ihan järjettömän hyvä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei tuota ruisleipää jää kuivumaan, mutta aivan varmasti teen vielä niistäkin!

      Poista
  4. Hyvä ja maukas idea!
    Meillä jää aina myös kantapalat syömättä, jos
    en minä niitä syö. Muut ei syö. Kummallinen juttu.
    Mukavaa aprillipäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu olen ihmetellyt sitä monta kertaa ääneen...Sama juuston lopusta. No se menee joko kokkaukseen tai koirulit saa herkkupalat ;)
      Kiitos samoin ;)

      Poista
  5. Nam! Varmasti ovat hyviä! Joskus vois koklata! Hyvää viikonloppua ♡

    VastaaPoista
  6. Siis mitä herkkua, näitähän on kókeiltava välittömästi. Kiitos Satu vinkistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Kaisa ;) näihin jää niin kuokkuuun ja maku vaihtoehtoja on niin pajon kuin vain keksii...

      Poista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!