sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Pääsiäisleivontaa


Tämä ei ole varsinainen pääsiäisleivonnainen,
 mutta ajaa siihenkin erinomaisesti asiansa.


Key lime pie 
on varmaankin yksi suosituimmista piiraista Atlantin toisella puolella.
Parasta olen syönyt vuosia, vuosia sitten Alabamassa
 ja tiedän, etten ikinä pysty itse sellaista leipomaan, mutta....


Tämä on versioni on aika lähellä. 
vaikke siinä olekaan marenkikuorrutusta
ja tämä on super nopea tehdä.


Lime-Piiras

Pohjaan 

Valmista murotaikinaa
tai voi tehdä itsekin millaisen makean pohjan haluaa.

Täyte

2 purkkia  kondensoitua maitoa
2 dl smetanaa/turkkilaista jogurttia
4 limen puristettu mehu ja raastettu kuori

Kauli pohjan taikina vuoan kokoiseksi.
 Aseta leivinpaperista leikattu pala taikinan pohjan päälle ja kaada päälle esim herneitä  ja paista n.10 min 175 asteessa.

Valmista sillä aikaa täyte.

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada paistetun pohjan päälle.
(Poista ne paistamisen aikana painona olleet herneet ensin pois)
Paista vielä 5-10 min, mutta älä anna pinnan ruskistua.


Jäähdytä kylmäksi.

Koristele limen viipaleilla. 


Vaikka kakku on makea ja täyteläisen pehmeä, kirpeä Lime tekee siitä erinomaisen jälkiruoan.


Ranskassa tarjoillaan aina aterioiden jälkeen makeaa, mutta kirpeän hapanta 
Limoncelloa
laskemaan aterian aiheuttamaa ähkyä ja nopeuttamaan ruoansulatusta.
Jo sillä periaatteella tätä piirasta voi aina ottaa palan...


Muulloinkin kuin vain näin pääsiäisen aikaan.
Aurinkoista alkavaa viikkoa!
- Satu -

11 kommenttia:

  1. OI miten herkullisen oloinen ohje, tätä täytyy koittaa pääsiäisenä, etenkin kun tuota Limoncelloakin sattuu olemaan kaapissa pullo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen!
      Minä tykkään, vaikka tuntuukin alkuu makealta, mutta lime pelastaa ja kakun pehmeys...Mietin juuri, että limen mehun voisi korvata limoncellolla, mutta sitten ei kyllä ole pikku ihmisten kakku ;)

      Poista
  2. Kuulostaa hyvälle, kaikki limejutut ovat mun suosikkejani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myös minusta kaikki missä on limea, ja vaikka minttua, on hyvää ;)
      Tähän voi siis lisätä hieman minttua jos haluaa lisää särmää!
      Kokeileppa kesäkuumalla; otat palan tätä jääkaappi kylmänä, niin NAM <3.

      Poista
  3. Oikein pääsiäiseen sopivat väritkin. Hmmm...pitäisköhän opetella leipomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kerta smoothiet osaat tehdä, niin osaat tämänkin.<3
      Pohja valmiina pakastealtaasta ja täytteen kamat purkista sekaisin, mehun voi ostaa valmiinakin, eikä kuoriraaste ole pakko!
      Kokeilemaan vain <3

      Poista
  4. Aaah, toinen toistaan ihanampia herkkuja!
    Herkulliset kuvat :9

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa ja näyttää niin hyvältä tämä piirakka! Nam!

    VastaaPoista
  6. Oli taas teet lentää ruudulle, kun luin sen pienen präntin...sitten muistin the fast shown cheesy peas-sketsin aikojen takaa... että millainenhan olisi herne-limetti-juustokakku...Keväistä viikkoa!

    VastaaPoista
  7. Voi arvaa alkoiko tekemään mieli jotain tällaista piirakka. No alkoihan se.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HiHiii...tää on hyvää, Käy aamukahvinkin seurana ;) Vaihda pohjataikina vain gluteenittomaan ja anna palaa <3

      Poista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!