sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Saisiko olla Kahvia, Suklaata Ja Kakkua...Yhdessä?


Mieleni on tehnyt jo pidempään suklaakakkua, jossa maistuu
KAHVI
Toiveena oli myös gluteeniton kakku.


Vaihtoehtona oli myös tehdä kuppikakkuja, mutta täytekakku vei nyt voiton.
Ja sopivasti muokattavakin  mokka-suklaakakun ohje  löytyi helposti.
Vaihdoin vain jauhot tattari-, talkkuna- ja perunajauhoihin.
( Määrät suluissa)


Kuorrute on marenkipohjainen voikreemi, joka on maustetetu pikakahvilla ja 80% tummalla suklaalla.
Päälle vielä paksulti suklaa-ganachea
 ja koristeeksi suklaisia kahvipapuja.


Kakku on mehevä ja suussa sulavan suklainen, ei liian makea.
 Kuorrute pehmeän silkkinen, suklainen ja juuri oikea kahvin vivahde, joka pirskahtaa kivasti kun kahvinmuru osuu hampaisiin.

Tämänkertainen kuorrute on paras mitä ikinä olen tehnyt.
Onnistui täydellisesti!


Pohjan ohjeesta tulee kolme 15 cm kakkupohjaa, mutta minulla on vain kaksi, joten lopun taikinan kaadoin 13 cm vuokaan. 
Pohjat tein jo aikaisemmin ja pakastin.
 Itse tähän kakkuun käytin vain ne kaksi 15 cm pohjaa halkastuina. Yksi pohja jäi siis varalle pakkaseen.....



Mokkainen Suklaakakku


3,5 dl vehnäjauhoja
 ( 2 dl tattaria+ 1 dl perunajauhoja + 1/2 dl talkkunaa)
3,5 dl sokeria
1,5 dl + 2rkl maustamatonta kaakaojauhetta
1,5 tl soodaa
1 tl leivinajuhetta
1 tl suolaa
1/2 dl öljyä
1,5 dl piimää
2 dl vahvaa kuumaa kahvia
2 munaa
2 tl vaniljaa


Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita öljy, munat ja piimä keskenään. Lisää kuuma kahvi hitaasti ja samlla sekoittaen.
Sekoita nyt kuivat aineet ja nesteet keskenään ja vatkaa 2-3 min. Taikina on hyvin löysää.
Kaada rasvattuun ja kaakaolla jauhoitettuun vuokaan/vuokiin.
Paista 175 asteessa 30-45 min riippuen vuoan koosta.


Mokka-voikreemi

4 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
300 g voita huoneenlämpöisenä ja kuutoituna
 1 tl vaniljaa
1 rkl pikakahvijauhetta
100 g tummaa suklaata

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävässä astiassa hetken vaahdoksi. 
Kiehauta kattilassa vettä ja nosta astia kattilan päälle vesihöyryyn.
 Hämmennä valkuais-sokeri seosta kokoajan ja odota, että sokeri sulaa lämmössä. Kun massa juuri ja juuri kosketus kuumaa ( n. 3 min) nosta astia pois höyrystä ja vatkaa vatkaimella massa kuohkeaksi marengiksi ( kulho ei enään kuuma 5-10 min).
Lisää kutioitu voi osissa ja vatkaa tasaiseksi.
Lisää pikakahvijauhe, vanilja ja sulatettu ja jäähdytetty suklaa.

Levitä täytteeksi kakun väleihin ja kuorruta kakku.

Laita kakku kylmään ja valmista suklaa gansche


Suklaa-Ganache

100 g suklaata
1 dl kuohukermaa

Pilko suklaa kuummuutta kestävään kippoon.
Kuumenna kerma melkein kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle.
Anna seisoa pari minuuttia ja sitten sekoita suklaa-kerma tasaiseksi.
Kaada tai nostele lusikalla hiljakseen kylmän kakun päälle ja anna valua reunojen yli.
Koristele haluamallasi tavalla.


Anna tekeytyä muutama tunti viileässä ja käy kiinni.


Mielitekoni on nyt täytetty.

Makeaa Sunnuntaita kaikille!


- Satu -







21 kommenttia:

  1. No nyt en kestä, voitko lähettää tuo Dhl kuriirin matkassa tänne, minä maksan! <3 Leppoisaa sunnuntaita sinä superleipuri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no höh Tiia, muuten kyllä mutta noi muksut söi sen jo :(
      Teen sulle tollasen, ilmoita vain milloin tuut kaffelle :D
      Leppoisaa sunnuntai-iltaa sulle Ihanuus <3

      Poista
  2. Oi vietävä miten herkullisen näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi kiitos. Tuo suklaaganashen valuttaminen ei mielestäni ihan mennyt nappiin, mutta onkin vain ulkonäkökysymys :)

      Poista
  3. Ihanan näköinen kakku!
    Ja varmasti onkin hyvää. Mokka ja suklaa!
    Mukavaa sunnuntai päivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiito Sari. Mun lempparit, kahvi ja suklaa <3
      Samoin sinne!

      Poista
  4. Ai että kun näyttää herkulliselta! :P Mitä mä oon missannut, eikö talkkunassa ole gluteenia? :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika <3
      Talkkunahan on tehty kaurasta, mutta ainakin Hirvelän uunitalkkunassa lukee, että gluteenitonta kauraa (kävin vielä tarkistaa http://www.hirvelantalkkuna.fi/), muuta en osaa vastata :)

      Poista
  5. Mäkään en kestä! Voi mikä ihana leipomus!

    VastaaPoista
  6. Ai, ai, kun taas teit herkkua!
    Tuohan on aivan mielettömän hyvännäkönen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari. Hyvää se oli, mutta hieman pitää vielä harjoitella noita ulkonäköjutskia ;)

      Poista
  7. Onpas tosiaan herrrrkullisen näköinen kakku, namskis:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija <3
      Minulle tulee aina mieleen sanoista KAUNIS JA HERKULISEN NÄKÖINEN KAKKU oma kokemukseni eräistä häistä Englannissa. Kakku oli taivaallisen kaunis ja herkullisen näköinen, mutta jo ekan suupalan maistettuani, mietin miten selviän kunnialla tilanteesta, mihin saan syljettyä huomaamatta. Kakku maistuin IHAN KAMALALTA, siis ihan hirveetä :/
      Yleensä maistamani kakut ovat yhtä hyviä, kuin näyttävätkin ja varsinkin panostan omien kakkujeni makuun tuo kamala kokemus mielessäni...välillä meidän koirilla on superherkkupäivät;)

      Poista
    2. Heh, onpas kokemus :) Monesti olen kyllä miettinyt juurikin niitä leipomoiden todella koristeellisten kakkujen makua, ja kokemuksesi vahvisti, että moni kakku päältä kaunis. Mutta itsetehden saa sekä että, sekä hyvää että kaunista :D

      Poista
  8. Oi, näyttää ihan mielettömän kauniilta!

    VastaaPoista
  9. Näyttää kyllä niin hyvältä, että mieli tekisi heti tehdä. Ja mitkä luonnolliset kuvat! Eih, en kosketa näyttöä sormenpäällä kakun kohdalta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HiHiii...voi kiitos <3 No hyvä ettet sentään nuolassut ;D

      Poista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!