keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Lois Tädin Banaani-Pähkinä Leipä

Heti oikaisu,
 ei tämä ole leipää nähnytkään...ehkä.
Tai sitten on vain tosi makea leipä...siis kahvileipä!
Leipä-nimeke tulee kakun muodosta, eli paistetaan pitkulaisessa ns. leipävuoassa.


Resepti on kulkenut mukanani teiniajoilta asti.
 Leikkasin sen Yhdysvalloissa ollessa vehnäjauhopussin kyljestä ja on nyt liimattuna vanhaan reseptikansiooni, jossa tallessa vuosien saatossa hyväksi havaitsemani muutama resepti.
Nykyään kaikki uudet reseptit ovat pääsääntöisesti tallessa koneella tai tulostetut ovat aiheittain omissa kansioissaan.
Kyllä...minulla on reseptitkin aihealueittain lajiteltu!
 ja sitten on tämä vanha 'sekametelisoppa-kansio'.
En voi 'siistiä' sitä ihan vain muistojen takia.


Itseasiassa googletin reseptin ja löytyihän se!
(linkki sinisävyllä)

Banaani-Pähkinäleipä


Aunt Lois' banana nut bread


3,5 dl vehnäjauhoja
3/4 tl soodaa
1/4 tl suolaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa, kevyesti vatkattuna
vajaa 2 dl ruokaöljyä
3 rkl piimää
2-3 banaania survottuna
1 dl rouhittuja pekaani-/cashewpähkinöitä


Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita öljy, piimä ja kanamunat keskenään ja yhdistä kuivien aineiden kanssa. 
Lisää taikinaan muussatut banaanit ja pähkinärouhe.
Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista 175 asteessa reilu tunti. Testaa kypsyys hammastikulla.


Jäähdytä.

Tähän saa helposti jo mustuneetkin banaanit 'haudattua'.
 Nyt jauhoin osan pähkinöistä ihan jauheeksi ja osan jätin rouheeksi. Ohjeen suolan jätin pois, koska käytin suolattuja ja paahdettuja cashewpähkinöitä
Tuli aika kiva suu tuntuma ja rakenne kakkuun, eikä yhtään liian suolainen. Mielestäni liika makeus taittui täydellisesti.
Ja syöjätkin kehuivat erinomaiseksi.




Makeaa viikon jatkoa kaikille!


- Satu -

8 kommenttia:

  1. Oot kyllä mahdoton leipuri :). Koko ajan jotain tekeillä..

    Luulen, että toi olis sellainen "sopivan märkä kuivakakku", joka meillä tekis hyvin kauppansa ja johon voisin tykästyä itsekin. Näyttää ja kuulostaa ihan siltä. En lupaa mitään, mutta saatan kokeilla :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;) Hihii...itseasiassa leivon aina kerralla satsin ja sitten pakastan osan. Tai sitten vain saan pakkaoinspiksen kun näen jonkin reseptin tai leivonnaisen...
      Todellakin sopin kostea on!
      Niin ja jos oikeesti leipoisin kaikki mitä 'makustelen' lehdissä/netissä, niin ei vuorokauden tunnit siihen riittäis ja syöjiäkin pitäis olla tosi paljon....mutta ian voi suunnitella ja haaveilla :)

      Poista
  2. Näyttää ja kuulostaa hyvältä!
    Kiva uusi ohje johon tummat banaanit voi käyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just ne pilkulliset pehmeät laitoin kakkuun ja noi uudet revin sitten kuvausrekvisiitaksi ;) Meillä asuu siis muutama apina bansku määrästä päätellen ;)

      Poista
  3. Houkutteleva resepti!
    Minä teen vastaavaa gluteenitonta versiota ilman pähkinöitä ja nyt nuo pähkinät kuulostavat herkulta!
    Pitääkin kokeilla!
    Kiitos reseptistä ja hurmaavaa vappua täältä Mantelilaaksosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna <3
      Itseasiassa mietin tehdessä, josko vaihtais vehnäjauhot vaikka tattariin ja maissiin...tulisi ehkä enempi 'leipämäinen'.
      Ole hyvä ja kiitos...toivottavasti vappu sää suosii kaikkia :)

      Poista
  4. Oh my God mikä ihana mahtava täyttävä leipä, painaneekin vaikka kuinka, iso nam ja voi näitä sun leipomuksia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei ole ihan kevyimmästä päästä, mutta on hyvää :)

      Poista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!