maanantai 25. huhtikuuta 2016

Yksikätisen porkkanakakku



Aamulla ajelin käyttämään autoani katsastuksessa - meni muuten vanhus katsastuksen läpi. Matkalla kuulin radion uutisista uutisen, että kotimaiset porkkanat loppuu kaupoista.
Syynä on kuulema viime syksyn nostoajankohdan sääolosuhteet. Sitä uutinen ei kertonut, oliko liian hyvä vai huono sää....
Näin käy kuulema kerran 20:ssä vuodessa. Hmmm... enpä muista kuulleeni aikaisemmin...

Täytyy siis kiiruhtaa kauppaan, jotten jäisi aivan ilman kotimaisia porkkanoita.


Blogeissa on ollut paljon erillaisia versioita porkkanakakuista ja olen itsekin niitä leiponut ja jättänyt postaamatta, mutta nyt kaivoin pakkasesta esiin yhdet leivokset, kuvasin ja päätin jakaa oman versioni.
Alunperin olen käyttänyt vanhaa englantilaista ohjetta, mutta jossain siivouspuuskassa olen vissiin epähuomiossa heittänyt takkaan, koska en löydä sitä mistään.
Toinen luottoreseptini löytyy siskoltani lahjaksi saamasta
  Yksikätisen keittokirjasta.


Kirja on tarkoitettu kiireisille ihmisille, joiden toinen käsi on syystä tai toisesta varattu, esim. lapsen ollessa sylissä.
Yritin googlettaa kirjaa, mutta huonoin tuloksin. Kirja on vuodelta 1996. Taisin saada sen muutamaa vuotta myöhemmin, kun meillä oli 3 alle 4-v lasta ja minulla vain yksi - ja hädin tuskin edes sitä yhtä - vapaa käsi.
Ohjetta olen muokannut sen verran, että olen korvannut osan porkkanaraasteesta ananaksella, jotta saan lisää kuohkeutta ja kosteutta. Ja koska siinä englantileisessa ohjeessa oli juurikin sitä ananasta ja pähkinää.



Juhlijan Juustokuorrutettu Porkkanakakku


3 munaa
3 dl sokeria ( 2 dl riittää, jos laitat ananasta mukaan)
1,5 dl öljyä
6 dl porkkanaraastetta 
tai 4 dl raastetta ja 2 dl ananasmurskaa valutettua
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
3,5 dl vehnäjauhoja 
tai gluteenitonta jauhoseosta
(Pähkinöitä jauhettuna)

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja raaste (+ananas)
Sekoita keskenään kuivat ainekset ja lisää taikinaan.
Kaada voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan.
Paista 175 asteessa n. 50 min. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Jäähdytä.

Lisäsin jauhoihin hyvin pieneksi murskattuja cashew-pähkinöitä, vaikkei ohjeessa niin ollut.
 Ja leivoin taas gluteenittomista jauhoista; Tattaria, perunajauhoja ja  maissijauhoja epämääräisessä suhteessa.


Kuorrutus

50 g voita
100g tuorejuustoa
 tl vaniljaa
1 paketti tomusokeria

Sulata voi ja sekoita tuorejuuston, vaniljan ja sokerin kanssa tasaiseksi massaksi.
Levitä kylmän kakun päälle.
Koristele haluamallasi tavalla.



Syntisen hyvää terveellisestä sisällöstä huolimatta!


Ethän jää ilman kotimaisia porkkanoita?


- Satu -



16 kommenttia:

  1. Nam! Porkkanapiirakka on hyvää!
    Mukavaa maanantai päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä todellakin on hyvää!
      Mukavaa maanataita myös sinne!

      Poista
  2. Mä otan ilolla vastaan kaikki porkkanakakkuohjeet, koska se on niin hyvää. Mukava myös kokeilla hieman eri versioita. Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. itsekin olen löytänyt monta ihanaa reseptiä, ja jos kaikkia haluu kokeilla, pitää leipoa joka viikko yksi porkkanakakku ;)
      Aurinkoa ja lämpöä myös sinne!

      Poista
  3. Porkkanakakku on hyvää. Hauskoja nuo miniporkkanat tuossa päällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;) Ihan oli pakko ostaa noi porkkana koristeet, oli ne niin söpöjä <3

      Poista
  4. Uu, kiitos ohjeesta! Porkkanakakku on niin mun lempparia :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä <3 Ja porkkanat on terveellisiä ;b
      Aika nopeasti tuokin lautasellinen hävisi :)

      Poista
  5. Kivat koristeet ja muhkean näkönen pala kakkua!
    Kuulin myös tänään porkkanoiden loppumisesta radiosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3
      En käynyt tänään kaupassa, joten nyt jännätään onko niitä enään huomenna vai onko kaikki jo hamstrattu :)

      Poista
  6. Ihanaa porkkanapiirakkaa, sitä ei voita mikään ja niin söpösti olet koristellutkin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa...tuosta piirakasta on tullut jälleen uusi herkkumme <3

      Poista
  7. Kiitos tästä ohjeesta. Viikonloppuna voisi laittaa heti testaukseen. Siitä on monta vuotta, kun porkkanakakkua on tullut viimeksi syötyä. En ymmärrä, miksi en ole koskaan tehnyt porkkanakakkua. Se on kuitenkin aivan mahtavan makuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä. Oikeesti aika helppo tehdäkin, joko täytekakkuna, jolloin teen tupla kuorrutteen ja laitan sitä väliinkin, tai piiraana...Itse tykkään juuri tästä missä on ananasta, mutta variaatioita on monia!

      Poista
  8. Määä en kestä ja sulla on tuollaiset suloiset pikkuporkkanatkin koristeina. Yksiä suosikkikakkujani. <3

    VastaaPoista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!