sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Raparperi-Valkosuklaa Palat


Kun eilen postasin Blondista Mutakakusta,
 alkoi mielessäni kehittyä idea uudenlaisesta mutakakusta tai sen tapaisesta.

Onhan raparperiaika ja raparperihilloakin on jo tehty.
 Ja mielestäni valkosuklaa ja raparperi sopivat yhteen.
Kakkutarjotinkin ammotti tyhjyyttään....


Korvasin reseptistä sitruunan osuuden raparperihillolla ja vähensin sokerin osuutta, mutta lisäsin suklaan osuutta. Vehnäjauhot korvasin tattari- ja maissijauhojen seoksella.


Raparperihillokkeen teen keittämällä raparperin paloja sokerin kanssa kattilassa, kunnes raparperit hajoaa.Vettä en lisää koskaan, joskus ehkä sitruunamehua. Valkoisen sokerin voi korvata esim, ruokosokerilla tai intiaanisokerilla.
Valmiin hillon maustan joko kanelilla, inkiväärillä tai mintulla halutessa.


Raparperi- Valkosuklaa palat

100 g voita
140- 150g valkosuklaata
 (sellainen iso levy, itse käytin Pandaa)
1 dl sokeria
2 munaa
1 dl hillottua raparperiä nesteineen
2,5 dl vehnäjauhoja 

Sulata voi kasarissa. 
Lisää suklaa paloiteltuna ja anna sulaa, sekoita tasaiseksi.
Lisää sokeri ja raparperihillo ja munat yksitellen sekoittaen välillä kunnolla sekaisin.
Lopuksi jauhot ja sekoita vain sen varran, että taikina tasoittuu.

Voitele haluamasi vuoka. Itse en ole vuokaa jauhoittanut ja hyvin on irronnut ainakin lasivuoista.
Paista 175 asteessa 10-15 min riippuen uunista ja vuoasta.
Taas huolehdi, ettet ylipaista.
 Kakku saa jäädä kosteaksi ja raa'an näköiseksi.


Jäähdytin kakkua yön yli viileässä ja aamulla maistaessa oli ihanan kostea ja kyllä maistui raparperille! 


Voisi tarjota lisänä vaikka kermavaahtoa ja raparperihilloa. Miksi ei jäätelöäkin.
Me syötiin ihan siltään.
 

Tällainen hieman erillainen raparperikakkunen tälläkertaa.
Monta uutta raparperi-reseptiä on odottamassa kokeiluaan...


Mikä on sinun suosikki raparperileivonnainen?


- Satu -

4 kommenttia:

  1. Joka vuosi päätän, että nyt kyllä kokeilen ja kehittelen uusia raparperileivonnaisia ihan kyllääntymiseen asti, mutta silti päädyn tekemään vain yhtä ja samaa peruspiirakkaa. Tämän otan kyllä nyt ylös josko ensi viikonloppuna pääsisi testaukseen. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se peruspiirakka on kaikken alku ja äiti, mutta uudet kokeilut tuovat uusia elämyksiä!
      Makeita kokeiluja <3

      Poista
  2. Ooh rapsu on lempparia joten kaikki rapsureseptit vievät järjen!!! Nam! Mummin rapsusoppa tai sitten ihan pellillinen sokerikakkutaikinaa, sinne rapsuja ja sitten päälle itse tehty vaniljakastike ja uuniin. Nyt menen katsomaan sen blondinkin mutakakun, mikä leipoja oletkin!

    Pus uuteen viikkoon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih ;)
      Ja kohta saa tuoreita mansikoita ja mansikat ja raparperi yhdessä <3 <3<3....melkein menee taju :D
      Pus myös sinne <3

      Poista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!