sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Raparperin Taikaa

Sateinen viikonloppu tarkoittaa aikaa sisällä...on siivottu, pyykätty ja
  leivottu.


Raparperit pihalla alkaa olla jo käyttökelpoisia.
Nyt kuitenkin päätin tyhjentää pakastinta ja kaivoin viimevuotista raparperihilloketta esiin ja leipoa siitä Maailman parhaan Raparperi-juustokakun.
Ehdottomasti.
Paljon olen kakkuja maistellut, mutta kyllä tämä on vienyt voiton.
Olen postannut tästä jo viime kesänä, mutta päätin postata nyt uudestaan...kuka nyt vuoden vanhoja postauksia lukee?

Nyt leivoin kakun myös gluteenittomana.


Raparperi-Juustokakku

Pohja

100 g Voita pehmennettynä
2 dl tattarijauhoja 
(tai 1 3/4 dl vehnäjauhoja)
1/2 dl sokeria (tai fariini/ruokokide/intiaani/kookossokeria)

Sekoita pohjan aineet sekaisin tasaiseksi taikinaksi.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan  ( ¤ 20 cm) pohjan ja reunan väliin. 
Painele taikina  vuoan pohjalle.


Täyte

350 g raparperinpaloja
1 1/4 dl sokeria
2 rkl mantelijauhoja/vehnäjauhoja
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 munaa

Sekoita raparperinpalat, sokeri ja jauhot keskenään ja kaada pohjan päälle.
Paista uunin alatasolla 190 asteessa n. 15 min.

Tee silläaikaa täyte loppuun;
Sekoita tuorejuusto, sokeri ja munat keskenään.
 Kaada paistettujen raparperinpalojen päälle. 
Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista 30-40 min. kunnes juustoseos hyytynyt.


Kuorrutus

200g smetanaa (rasvaa  20 %)
4 rkl sokeria
1-2 tl vaniljaa

Sekoita ainekset keskenään.
 Kaada kuorrutus kuuman kakun päälle ja anna jäähtyä. 
Nosta peitettynä kylmään tasaantumaan yön yli.

Tarjoile kylmän vaikka tuoreide mansikoiden kera.
Tosin maistu ihan ilmankin.


Hyvä että sain kakun kuvattua, kun kysyttiin lautanen kädessä: Joko saa ottaa?

On tämä vaan niin hyvää,
 ja seuraavaksi teenki tuoreista raparpereistä.

Makeaa Sunnuntaita!

- Satu -

18 kommenttia:

  1. raparperipiiraat ovat ihania. nam nam

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tämä on mielestäni kaikkein parasta...sitten tulee kaurapaistos jätskin kera <3

      Poista
  2. No niin, siellä on taas saatu kaikkea aikaan! Ja taas hyvännäköinen kakkukin! Mä en ole saanut mitään tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa yliaktiivisten perhe-elämää seuraamaan ;) Sata hommaa menossa ja suurin osa enempi ja vähempi kesken... ;b

      Poista
  3. Tämä postaus on kyllä veitsen kääntämistä haavassa.;) Tein mäkin sentään kaura-raparperipaistosta jälkkäriksi...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh...ihan viattomasti pyysin kahville :) Kyllä sinä tätä vielä ehdit maistamaan :)
      Sitäpaitsi sulla oli jatskiä.....

      Poista
  4. Ai hitsi, kun on hyvän näköistä kakkua! Slurps! Ihanaa alkavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja oikeesti hyvän makuista!
      Samoin sinulle sinne <3

      Poista
  5. Näyttää hyvältä. T arleena Kotona-blogista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Arleena <3
      Sinulla on myös aina jotain ihanaa kokattuna!

      Poista
  6. Tämä on kyllä aivan superherkku resepti - tein viime syksynä , ja että oli hyvää! Meidän eka piirakka ihan uusista, vielä pienen pienistä raparpereista syötiin just loppuun; tein semmoisen helpon äitini vanhan reseptin mukaan, mutta laitoin kookossokeria tavallisen sokerin asemesta- senkin opin sinun resepteistä- ja kyllä maistui kaikille! Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt minulla ei ollut sitä kookossokeria, mutta se on kyllä parasta tähänkin!
      Voi kiitos samoin sinne 'pohjoisrinteelle' <3

      Poista
  7. Tuota mie haluaisin ehdottomasti kokeilla sillä kaikki suklaajuustokakut yms on jo niin kokeiltu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tämä on parempaa kuin suklaajuustokakku, raikaampaa!

      Poista
  8. Aaaaapuaaaa! Tämä on niin pakko testata pikimmiten! :P Raparperi on mun suosikkipiiras!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Älä sitten syö kaikkea kerralla, vaikka herkkua onkin <3

      Poista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!