perjantai 17. kesäkuuta 2016

Raparperin alla

Raparperi on yksi monista suosikeistani leivonnassa ja kokkauksessa.


 Kun pojat Kaikki Paketissa blogin takaa postasivat näistä kekseistä, niin heti oli pakko itsekin kokeilla.  Resepti kuulosti kertakaikkisen herkulliselta.


Ja olihan tulossa pojan synttäribileetkin ja kaikki lapset olivat tulossa kotiin. Silloin tämä äiti lellii lisää lapsiaan ja loihtii herkkuja.


Raparperit löytyy omasta takaa.
Ja kuten tapoihini kuuluu, muokkasin tätäkin reseptiä mieleisekseni..
 Käytin jo valmista raparperihilloa ja itse tekemää suolaista kinuskikastiketta sekä kinuskikarkkien pieniä palasia.
Tein keksit myös gluteenittomina eli
omat säädöt olen kirjoittanut kursivoidulla tekstillä.


Raparperi- Kinuskikaurakeksit

200g voita
2 dl sokeria
1 dl kinuskikastiketta
4 dl vehnäjauhoja
 ( 1 dl riisijauhoja 3 dl tattarijauhoja)
1,5 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
200g raparperiä ( n. kolme vartta)
1 rkl perunajauhoja
 Tai 2 dl raparperihilloa varsien ja perunajauhojen tilalle
(toffeekarkin palasia)

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon kinuskikastike.
Ja jos käytät raparperihilloa, niin nyt ois aika se lisätä.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan erissä käsin vatkaten.
 Viipaloi raparperin palata ja sekoita niihin perunajauhot ja lisää ne taikinaan.
  Lisää myös mahdolliset toffeekarkin palat ja sekoita käsin tasaiseksi.


Pyöritä taikina tangoksi ja suojaa kelmulla. Pidä viileässä n. tunti.
 Leikkaa tanko viipaleiksi ja nosta pellilla.
 Paista 200 asteessa reilu vartti.
Itse laitoin koko kipon kylmään ja lusikoin viileän taikinan pellille nokareiksi.

Jäähdytä ja nauti.


Ja suosittelen tekemään jo tarjoamista edeltävänä päivänä, koska maut vain paranevat säilyttäessä!


Keksit ovat todella herkullisa. Hieman tahmean oloisia kun suljetusta rasiasta ottaa, mutta hyvin hävisivät.


Täytyy siis tehdä toistenkin.



Makeaa Lauantaita!


- Satu -



3 kommenttia:

  1. noita täytyy kokeilla heti, kun raparperia tulee lisää - olen käynyt mökiltä hakemassa aina , kun vaan varsia kasvaa ja keittänyt hillokkeeksi vinkkisi mukaan :-) Nyt täytyy odottaa jonkin aikaa uutta kasvua.. Kuvauksellista viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Vitsi, että nää olikin hyviä!:D Sitä seuraavana päivänä maistui niin hyvälle, että hävisivät kaikki!;D

    VastaaPoista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!