perjantai 29. heinäkuuta 2016

Vadelmaa ja Valkosuklaata



Minä leivon paljon ja usein;  joko ihan ilman syytä tai sitten iloon sekä suruun.  Leivon, kun on tulossa vieraita tai 'IsotLapset' viikonlopuksi kotiin. Leivon, kun eteeni tulee mielenkiintoinen resepti.
 Leivon, koska pidän leipomisesta.


Tämän kakun tein ihan vain halusta kokeilla kyseistä reseptiä. 
Taisin törmätä siihen ensin Marian Blogissa ja sitten myös Sarin blogissa
Ohje on  yksinkertainen ja nopea tehdä, eikä tähän kakkuun tarvita uunia.


 Likan kanssa kaupassa käydessä ostin tarvikkeet ja pandan vadelma-valkosuklaan nähdessäni, resepti muuttui mielessäni heti. Myöhemmin päivällä kävin siskon luona ja keräsin hänen puutarhavadelmansa ajatuksella 'kakunkoristeet'. 
Omat vadelmat oli näet Juniori napsinut suuhunsa.


Muokkasin ohjetta hieman isommaksi, koska porukkaa oli taas paikalla syömässä ja oikeesti en jaksanut/viitsinyt enään etsia alkuperäistä ohjetta, joten tein ihan oman muistin mukaan.
 Kakku oli napakymppi, ainakin syöjien mielestä.


Nopea valkosuklaa-vaniljakakku


1 paketillinen  graham-keksejä
75-100g voita riippuen keksien määrästä.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Jauha keksit ja sulata voi. Yhdistä ja taputtele leivinpaperin päälle.
Laita vaikka kylmään hetkeksi, kun teet täytteen.

Täyte

Levy (145g)  vadelma-valkosuklaata
Levy (100g) tavallista valkosuklaata
2 rasiaa vaniljatuorejuustoa
rasia maustamatonta tuorejuustoa.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. 
Vatkaa tuorejuustot notkeaksi ja kaada sulanut suklaa joukkoon.
 Kaada seos keksimurupohjan päälle ja laita kakku hyytymään puoleksi tunniksi-tunniksi. 

Kippasin poimimani vademat kakun päälle ja valmista tuli.


Keitin kahvit ja nautin.


Onneksi laitoin sen maustamattoman tuorejuuston sekaan. Muuten kakusta olisi voinut tulla ihan liian makea makuuni.
Keksimurupohja oli hieman 'kuiva' eli murustui helposti. Siis rasvaa tai vaikka tuoremehua olisi voinut laittaa enempi.
 Ei kuulema haitannut syömistä, eikä varsinkaan makuun.



Tämä kakku on jo syöty ja pari uutta on tehty tilalle, koska syöjiä taas on. Likan kaveri tuli viimeyöna Ranskasta ja sunnuntaina nuorisomäärä lisääntyy yhdella Sveitsiläisellä. Seuraava viikko onkin sitten täynnä naurua, kikatusta ja myöhään valvottuja öitä. Nuoret ovat tavanneet toisensa viimeksi viime kesänä.
Mitenkähän taas kieli kääntyy ranskaan ja saksaan???

...Lost in translations...


- Satu -

18 kommenttia:

  1. Kiva ja erilainen resepti! Taidankin kokeilla tätä jossain vaiheessa. En niin kovasti valkosuklaan mausta tykkää mutta jotenkin uskon että tämä on hyvää. Hyydytitkö ihan jääkaapissa vaan ettei pakkasessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta juuri tuo maustamaton tuorejuusto taittoi suklaan makeuden...hyydytin meidän kellarissa jossa nyt ehkä +8-12 näillä keleillä. Siis ihan jääkaappi riittää.
      Hyviä kokeiluja💛

      Poista
  2. Onpas herkullisen näköinen kakku!
    Tuo ohje vaikuttaa suhteellisen helpolta, joten jospa tämä laiska leipoja saisi tehtyä tuollaisen ;)

    VastaaPoista
  3. Taikinaterapiaa! Minäkin leivon paljon. Se on luovuutta:)

    VastaaPoista
  4. Miten voikaan olla niin herkullisen näköinen kakku!!
    Teillähän on kansainvälisiä vieraita, mahtavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kaikenlisäksi vielä super helppo tehdä! Sinulta Kati valmistuu käden käänteessä <3
      On oikeesti mukavaa, kun 'vieraita' käy ympäri maailmaa...hauska, kun alkaa kieleten sanat putkahdella muistiin ;)

      Poista
  5. Voi mikä kakku. Vadelmaa olis pihassa, kun vielä "uskaltaisi" noukkia. Mä inhoon, jos niissä on niitä matoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;) Ei e madot pure..iljettäviltä ne näyttää, mutta ihan viattomia ja mauttomiakin ;b

      Poista
  6. Oi mitä ihanaa! Tämä menee heti kokeiluun! :)

    VastaaPoista
  7. Olet varsinainen jauhopeukalo. Heitän sua haasteella, ei ole kiirus!
    http://intoetvimma.blogspot.fi/2016/07/blogger-recognition-award.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos
      Ja jos ei todellakaan kiirus, niin voi mennä aikaa...jo pari haastetta teon alla ja syksy omine haasteineen lähestyy...yritän...

      Poista
  8. Nyt kun tuolla ulkona sataa reippaasti, voisin minäkin leipoa pitkästä aikaa jotain! Ulkona kasvavat orvokit ovat huudelleet haluavansa koristuksiin...;D
    Kiva ohje, kun ei tarvitse liivatetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HIH...unohdin ihan sen sinun liivatekammon <3

      No meidän orvikin on ainakin todistetavasti syötäviä ;)

      Poista
  9. No kokeiltavahan tuota on ja leivonta on niin parasta terapiaa. Hyvää alkavaa viikkoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terapiamuoto parhaimmillaan ja lopputulos tekee monet hyvälle tuulelle :)

      Poista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!