tiistai 23. elokuuta 2016

Kesäkurpitsa-Appelsiini Marmeladi




Pian eläkkeelle jäävä työkaverini tarjosi kerran omatekemiään hilloja ja marmeladeja.
Ja tietenkin omatekemänsä leivän kera.
Kyllä kaikki hillot oli hyviä, mutta tämä Herkkua!


 Pyysin ohjetta ja muutaman päivän päästä sain ruutupaperin, johon oli kirjoitettu ohje lyhyesti tyyliin; raasta, paloittele ja keitä, kauniilla vanhalla kaunokirjoituksella.
Tein viime syksynä tätä marmeladia ensimmäisen kerran ja menekkiä oli.
 Annoin lahjaksi ystäville ja palaute oli vain positiivistä.


Kesäkurpitsa-Appelsiinimarmeladista on  moneen...olen käyttänyt leivonnassa, paahtoleivällä ja menee hyvin lihankin seurana.
Inkiväärin määrällä voi helposti vaikuttaa marmeladin kirpeyteen. Ja voisin kuvitella, että ei muutama lehti minttua pahaa tekisi.

KesäKurpitsa-Appelsiini Marmeladi

5 dl kesäkurpitsaa raastetteena.
vajaa dl vettä
1 rkl tuoretta inkivääriä raasteena
2 appelsiiniä paloina
1 sitruuna paloina
1 paketti (330g) hillo-marmeladisokeria

Lisää kaikki muut apaitsi sokeri kattilaan ja keitä 15 min. Soseuta.
Lisää sokeri ja keitä vielä 10 min..
Maista ja mausta mielesi mukaan.
Purkitä kuumiin hillopurkkeihin.


Marmeladi on käyttökelpoista jäädyttyään,
 mutta säilyy hyvin umpioiduissa purkeissa viileässä.


Ja kun purkit vielä tuunaa kauniiksi, voi ne antaa lahjaksi. 
Ja kyllä kauniit purkit käy omaankin pöytään.



 Appelsiinin keltaisia päiviä!

- Satu -