tiistai 23. elokuuta 2016

Kesäkurpitsa-Appelsiini Marmeladi




Pian eläkkeelle jäävä työkaverini tarjosi kerran omatekemiään hilloja ja marmeladeja.
Ja tietenkin omatekemänsä leivän kera.
Kyllä kaikki hillot oli hyviä, mutta tämä Herkkua!


 Pyysin ohjetta ja muutaman päivän päästä sain ruutupaperin, johon oli kirjoitettu ohje lyhyesti tyyliin; raasta, paloittele ja keitä, kauniilla vanhalla kaunokirjoituksella.
Tein viime syksynä tätä marmeladia ensimmäisen kerran ja menekkiä oli.
 Annoin lahjaksi ystäville ja palaute oli vain positiivistä.


Kesäkurpitsa-Appelsiinimarmeladista on  moneen...olen käyttänyt leivonnassa, paahtoleivällä ja menee hyvin lihankin seurana.
Inkiväärin määrällä voi helposti vaikuttaa marmeladin kirpeyteen. Ja voisin kuvitella, että ei muutama lehti minttua pahaa tekisi.

KesäKurpitsa-Appelsiini Marmeladi

5 dl kesäkurpitsaa raastetteena.
vajaa dl vettä
1 rkl tuoretta inkivääriä raasteena
2 appelsiiniä paloina
1 sitruuna paloina
1 paketti (330g) hillo-marmeladisokeria

Lisää kaikki muut apaitsi sokeri kattilaan ja keitä 15 min. Soseuta.
Lisää sokeri ja keitä vielä 10 min..
Maista ja mausta mielesi mukaan.
Purkitä kuumiin hillopurkkeihin.


Marmeladi on käyttökelpoista jäädyttyään,
 mutta säilyy hyvin umpioiduissa purkeissa viileässä.


Ja kun purkit vielä tuunaa kauniiksi, voi ne antaa lahjaksi. 
Ja kyllä kauniit purkit käy omaankin pöytään.



 Appelsiinin keltaisia päiviä!

- Satu -







12 kommenttia:

  1. Täytyypä kokeilla tuota aurinkoista reseptiä😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, suosittelen. Tämä ei ole loppujen lopuksi niin makeaa, kuin normi marmeladit...kiitos kesäkurpitsan <3

      Poista
  2. Minun makuuni!!
    Ohje talteen ja iso kiitos! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ole hyvä! Ja eri variaatioita saa mausteilla, esim. kanelilla ja vaniljalla mutta itse tykkään tuosta inkivääristä <3

      Poista
  3. Hyvät hyssykät, pakko olla ihan megahyvää! <3

    VastaaPoista
  4. Tämä marmeladi näyttää ja kuulostaa herkulliselta!😀😋
    Sopisi niin hyvin paahtoleivän päällä.
    Pitäisköhän tätä vielä tehdä😀
    Olin meinaan aatellut etten tee enempää hilloja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. naisena voit aina muuttaa mieltäsi ja päättääkin tehdä lisää hilloja :)

      Poista
  5. Mä en ikinä tee muutakuin omenahilloa..tämä kuulostaa hyvältä ja olisi vaihtelua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenahillo..tai oikeastaan Omenavoi kuuluu joka syksyisiin hillotalkoisiin...täälläkin edessä.
      Tämä tuo ihanan vaihtelua, tämä on jotenkin 'pirteämpää' Kokeile :)

      Poista
  6. Näyttää hyvältä. Ja kauniita kuvia olet napsinut.

    VastaaPoista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!