torstai 25. elokuuta 2016

MustaherukkaJuustokakku


 Tämän kakun ohje on ollut kansiossani viime talvesta asti. Oikeastaan siitä asti kun Valiolta tuli uusia maustettuja tuorejuustoja. Ohje on vain odottanut sopivaa toteutushetkeä.


Ja nyt kun mustaherukat olivat kypsiä niin oli aika laittaa resepti kokeiluun.
Ensimmäisen tein syntymäpäivilleni ja se syötiin heti.


Täytyi siis tehdä toinenkin, että sain kuvattua ja koska pojat niin pyysi.
Eikä sekään kauaa ehtinyt vadilla olla tarjolla...


MustaherukkaJuustokakku

pohja

150 g digestive tms. keksejä
50g voita

Vuoraa irtopohjavuoka (¤ 23 cm) leivipaperilla.
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. 
Levitä seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.


Täyte

4 liivatelehteä/ 2 tl liivate jauhoa
2 dl vispikermaa
2 rkl maitoa
2 rasiaa ( a 200g) mustaherukka tuorejuustoa

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
Vaahdota kerma. 
Kuumenna maito. 
Lisää kiehuvaan maitoon liivate. Sekoita.
Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon samalla sekoittaen.
 Lisää lopuksi kermavaahto. 
Levitä täyte murupohjan päälle vuokaa ja tasoita pinta. 
Hyydytä kylmäsä vähintään 4 h tai yön yli.


Pinnalle

200 g mustaherukoita
1 dl hillosokeria

Keitä mustaherukoita ja hillosokeria kattilassa miedolla lämmöllä n. 10 min, kunnes seos sakenee. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
 Irrota kakku vuoasta ja kaada mustaherukkahilloke kakun päälle.
Odota heti, että tasoittuu ja tarjoile.

Kakun juustotäyte marmoroituu kivasti mustaherukkahillokkeesta kakkua leikatessa.



 Kirpeän makeita kahvihetkiä!

- Satu -










20 kommenttia:

  1. Namskis! Tätä on ihan pakko kokeilla. Mustaherukka on vaan niin hyvää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taas on tarvikkeet jääkaapissa odottamassa leivontaa <3 Tämä on niin hyvää <3

      Poista
  2. Oo, nam nam!<3 Hitto, kun on ohjelmaa viikonloppu täynnä! Olis niin kiva tavata! Sitä paitsi voitit ne oksasakset!:D Onnea!<3 Tänään olen menossa Isojanoon ja ylihuomenna vietetään nuoremman synttäreitä, mutta ehkä alkuviikosta...? En pistä vastaan leivonnaisille.;D
    Ihanaa viikonloppua Satu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho ja kiitos :) Olisi todellakin ihana tavata, mutta kyllä se aika vielä löytyy..alkuviikosta ja yritän järjestää leivonnaisia :)!!
      Täälläkin viikonloppuna pitäisi ennättää juhlia likan synttäreitä ja viedä pojan loput kamat sen kämpille...tarviin oikeesti 26/8 ;)
      Vauhdikasta viikonloppua <3

      Poista
  3. Oi oi, näyttää ihan mielettömän herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja onkin :) Kivan makeaa ihanalla hapokkuudella :)

      Poista
  4. Kyllä maistuis!😀
    Ja helppo ohje! Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on ihanan helppo ja nopea tehdä...kunhan jaksaa vain odottaa hyytymisen :)

      Poista
  5. Nyt on niin suussa sulavan näköinen herkku, että ehkäpä jo viikonloppuna teen tällaisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Meillä ainakin tämän hetken lemppari <3
      Makeaa viikonloppua <3

      Poista
  6. On kyllä niin herkullisen näköistä. Tuota täytyy kyllä kokeilla .
    Oikein hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä on kyllä kokeilun arvoisnen leipomus!
      Kiitos ja rentoa sunnuntai-iltaa!

      Poista
  7. Mustaherkukka leivonnaisissa on kyllä ihan top 3 listassa, tykkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse syön mustaherukoita rahka-kermavaahtoseoksen kanssa ihan siltään...on muuten hyvää <3

      Poista
  8. Näyttää herkulliselta. Harvoin tulee nähtyä, että mustaherukkaa on käytetty leivonnaisissa, mutta sopii varmasti hirmu hyvin niihin. Lurps :9

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustaherukka on oikeesti aika hyvää leivonnassa, varmaan karsastetaan sen happokkuuden vuoksi?

      Poista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!