tiistai 16. elokuuta 2016

Tilauksessa PoutaPilviä...

Meidän talossa on uusittu likipitäien kaikki muu paitsi katto.
Yli 40 vuotta vanha kattoa on vaalittu sekä edellisen omistajan, että meidän toimesta.
Katon uusiminen on ollut mielessä jo pidempään, mutta yksikään monista kattokaupustelijoista ei ole päässyt ulko-ovea pidemmälle. 
Yleensä tyrmäämiseni syynä on ollut hyökkäävä ja minua - blondia - kohtaan jopa ylimielinen ja vähättelevä käytös. 
Yksi näistä ovelta ovelle kaupittelevista firmoista uusi naapuritalon katon. Olipa hyvä seurata sivusta työn tekoa ja varsinkin työnjälkeä. Ja eipä tarvinnut pitkään miettiä päätöstä; heidän tekemää kattoa emme ainakaan kotiimme halunneet!

Kävin sitten asuntomessuilla ja tapasin hauskan ja ystävällisen Ruukin porukan. Päivä oli jo ns pulkassa, ja olimme pienessä tihkusateessa suunnistamassa jo autoa kohti. Juttelimme niitä näitä ja kukaan ei tyrkyttänyt mitään, paitsi mansikoita ja macaron-leivoksia...
 Kotona sitten kerroin asuntomessu kokemuksista ja näistä kivoista Ruukin edustajista. Seuraavaksi olinkin sitten netissä ottamassa yhteyttä Ruukkiin ja pian jo messuilla tapaamani Raisa soitteli minulle. Muutaman puhelun ja sähköpostin ja mittamiehen käynnin jälkeen tälläinen iso rekka ajoi pihaamme. 


Pian oli kaikki kattotarvikkeet taitavasti nostettu kauniiseen kasaan.Tuossa ne nyt nököttää tontin reunalla odottamassa.


Koiramme seurasivat tiukasti vieressäni lastin purkamista ja parit kirmaisut piti sitten kasojen välissä ottaa, kun saivat viimein luvan juosta. Vanhempi koira meinasi kiivetä kuskin perässä rekkaan, kun tykästyi rapsutteluihin....mutta huomasi sitten laudat maassa ja ajatteli, että tästäpä nappaan lelukseni...


Kaikki on toistaiseksi tapahtunut aikataulun mukaan.
Meitä on kokoajan pidetty ajantasalla ja nyt sitten odotetaan asentajia.
Heidän pitäisi tulla huomenna  jos sää vain sallii.....
 Nyt sitten mennään hetki luonnon armoilla..ja aikataululla.

Kun katto on paikoillaan saa sataa!
Sade ei enään herätä yöllä, kiitos uuden Hiljaisen Peltikaton


- Satu -

Meidän kattoa rempataan yhteistyössä Ruukkikatot.fi kanssa.

14 kommenttia:

 1. No, kappas! Se kävikin nopeasti, siis remppapäätös!
  Huomenna saattaa hyvällä säkällä hieman kuivahtaa, toivotaan niin!<3 Muutenkin riittäis jo tää sade...:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep...ei meillä kauaa kuhnailla kun jotain päätetään...tai ei ainakaan nyt ;)
   Tänään tuli kuormalava pihaan...arvaa tekisikö mieli kantaa sinne muutakin kuin rempparoinaa ;)
   Sade todellakin riittää...ei ole kiva kastua joka aamu polkiessa kouluun/töihin :(

   Poista
 2. Tänään just mietin koiran kanssa tihkusateessa kulkiessa, että tän syksyn sateet vois niinku olla tässä. Sitten tajusin että on vasta elokuun puoliväli! Meinas itku päästä :( Toivotaan huomiselle oikein poutaisaa säätä! Ja onnea uudesta katosta ❤ meidän rämisee ja paukkuu aina vaan, kunnes puhkeaa tai tuuli vie mennessään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samat ovat olleet mietteet kun lenkillä ja työmatkoilla kastuu..jos ei saa ihan kaatamalla , niin ainakin sumusadetta....tuntuu pelottavan pitkältä tuo syksy.
   Sää suosi sen verran, että vanha katto on pois, uusi aluskate ja ruotteet paikoillaan, seuraavaksi alkaa peltien paikoilleen paukuttelu ;)
   Perjantaina pitäis olla lopputarkastus..<3

   Poista
 3. nyt todellakin toivotaan niin poutasäitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. poutaa on ja vain yksi muutaman minuutin sadekuuro osunut kohdalle ;)

   Poista
 4. Kyllä tää sade tosiaan sais nyt loppua, ihan muutenkin kuin teidän kattorempan takia. Missä on ne kauniit ja ihanat kuulaat, syksyiset päivät, kysynpä vaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa oikeesti tympiä tää jatkuva harmaus ja sade....likan synttärit on viikon päästä ja niitä on yleensä vietetty lämpimässä aurinkoisessa säässä...saas nähdä kuin nyt käy...eikä vielä ole edes oikeesti syksy, vaan loppukesää :)
   Ne kuulaat syyspäivät ovat ihania ulkoilu päiviä <3 <3

   Poista
 5. Voi että sentään. Meillä olis ihan sama edessä. Tai siis ollut jo pitkän aikaa, koska katto on kamalassa kunnossa. Ahdistaa vaan tollaset pakkoremontit :(. Etenkin, kun ei ole mitään halpaa "lystiä". Ja mua vähän pelottaa sekin, että ei riitä pelkkä peltien vaihto, vaan pitää remontoida niitä alusrakenteitakin. Huoh.

  Mielenkiinnolla seuraan, miten teidän remppa etenee. Ja jos vaan mahdollista, niin kiinnostaisi vähän hintatietokin. Sellanen suurinpiirteinen neliöhinta materiaaleineen ja asennuksineen. Mutta ymmärrän kyllä hyvin, jos et halua niitä täällä kertoilla.

  Tsemppiääää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään siis on vanhat pellit poistettu ja uusi aluskate laitettu...meillä ei edes sellaista tässä ennestään ollutkaan...sekin oli yksi syy katon vaihtoon...talvet ovat nykyään niin erikoisia ja kondessivettä kertyy helposti peltikaton alle ja valuu/tippuu sieltä paikkoihin joihin ei tartteis.
   Katto ja välirakenteet meillä ainakin on kunnossa ja nyt myös tarkistettu että ovat hyvässä kunnossa.
   Joo ei tuollaiset isot rempat halpoja ole, mutta lopulta kuitenkin halvempia kuin kuivatukset jne...nyt saadaan myös muutamavuosi(kymmen) takuuta katolle ja helpottaa myös talon jälleenmyyntiä, kun kattokin kunnossa :)
   Nyt just miehet vetää jo uusia peltejä paikoilleen eli nopsaa hommaa ja jälki on kyllä siistiä ja miehet kivoja. Työnjohtaja soitti mulle jo töihinkin muutaman kerran kertoakseen ihan vain välitietoja <3 Huomena tulee erikoistilauspellit (piippu ja muut erikoiset kulmat jne) ja perjantaina ois lopputarkastus.....jos pouta jatkuu...

   Poista
 6. Nykyään toi katon vaihto tapahtuu niin nopeasti, mutta satamatta pitää toki olla. Kohta saatte nauttia uudesta hiljaisesta katosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä. Poutaa on pitänyt - paitsi yksi hetken sadekuuro- ja nyt on jo uusien peltien asennut menossa <3
   Kyllä nautitaan hiljaisesta sateesta, kauniista katosta ja vetävistä ränneistä <3

   Poista
 7. Onnea uudelle katolle. ja aivan ihana ilme vauhdin hurmassa teidän vanhemmalla kattopeltien tarkastajalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos
   Meidän Helmi on niin ihanan iloinen aina <3

   Poista

Kiitos vierailusta ja kommentit piristävät!

Blogitekstisuositus

Viimeinen #kukkailottelu ja Blogimuutoksia

Somelomani taitaa olla ohi.  Viimeiset pari päivää olen vääntänyt mielessäni ja ihan fyysisesti uutta blogipohjaa. Lomailun ohessa ...