torstai 22. syyskuuta 2016

Elämä on Parempaa kun on Kakkua...

..ainakin näin väittää Lindsay blogissaan Life, Love and Sugar.
Siinähän on ihmisen peruselementit kiteytettynä; 
elämä, rakkaus ja sokeri!


Tämä värikäs kakku on nimeltään Miljonääri kakku
(Neopolitan Millionaire Cake)
Aika mahtipontinen nimi, mutta nyt kakun tehneenä ja maistaneena, uskon kyllä kelpaavan myös miljonääreille.

Kakussa on monta tekstuuria; suklaakakkua pohjalla, välissä mansikanmakuista juustokakkua ja päällä suussasulavaa vaniljamoussea.


Likka täytti 19 v jo kohta kuukausi sitten ja nyt vietimme ystäväperheen kanssa tytön
  Ei-Syntymäpäivää.
Tai jos tyttö olisi syntynyt laskettuna päivä, olisi hänen syntymäpäivänsä tänään 22.9.
Mutta kun luonne kuvastui jo heti syntyessä, niin miksi odottaa enään kuukautta, tai edes päivää ????
Jokatapauksessa,
Kakku sopi täydellisesti tähän tilanteeseen. 
Ovathan hyvät ystävät ja lasten syntymäpäivät miljoonien arvoisia!


Miljonäärikakku

Suklaakakku

2,5 dl jauhoja
2,5 dl sokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 iso kananmuna
1 dl piimää
1 dl ruokaöljyä
1 tl vaniljaa
1 dl kiehuvaa vettä

Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa keskenään. 
Lisää piimä, öljy, kananmunat ja sekoita massa tasaiseksi.
Lisää kiehuva vesi ja sekoita.
Kaada 20-22 cm halkaisijalta olevaan voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa 35-40 min.
Jäähdytä.

Mansikka juustokakku

700 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl sokeria
3 rkl jauhoja
2,5 dl turkkilasta jogurttia/ranskankermaa/smetanaa
4 kananmunaa
3-5 rkl kuivattuja mansikoita jauheena/ mansikkaesanssia
punaista pastaväriä maun mukaan.

Vuoraa samankokoisen irtopohjavuoan, kuin missä paistoit suklaakakun, pohja leivinpaperilla ja öljyä reunat.
Sekoita isossa kulhossa tuorejuusto, sokeri ja jauhot hitaasti tasaiseksi. Näin vältyt ilmakuplilta.
Lisää turkkilainen jogurtti ja munat. Sekoita taas tasaiseksi.
Lisää jauhetut mansikat ja punainen väri.
Kaada tasaisen väriseksi sekoitettu taikin vuokaan. Kolauta vuokaa tason pintaa vasten pari kertaa, niin ilmakuplat vähenevät.
Vuoraa vuoan pohja vielä foliolla ja aseta vuoka syvälle leivinpellille. 
Kaada kuumaa vettä pelille ihan vuoan puoliväliin asti.
Kakku paistuu nyt vesihauteessa 175 asteessa 1h 35 min.
Sammuta uuni ja jätä kakku vielä jälkilämpöön 20 min ajaksi.
Avaa nyt luukku ja anna kakun tasoittua vielä 10 min.
Jäähdytä ja pidä kylmässä 5-6 tuntia tai yön yli. 
Irroita vasta sitten vuoasta.

Vanilja mousse

2 tl liivatejauhoa
2 rl vettä
6 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 1/2 - 3  tl aitoa vaniljaa
( vaniljapastaa jos jostain Suomesta löytyy)

Turvota liivatejauhe vedessä.
Jätä vajaa 1/2 dl kermaa liivateita varten. ja vispaa loppu kerma sokerin ja vaniljan kanssa kuohkeaksi. 
Lisää jäljelle jäänyt kerma turvonneen liivatteen päälle ja lämmitä mikrossa n. 20-30 sec. kunnes juoksevaa.
 Lisää liivateseos ohuena nauhana kermavaahdon sekaan ja sekoita tasaiseksi.

Nyt kokoa kakku

Vuoraa sama/samankokoinen irtopohjavuoka, jossa paistoit juustokakun, uudelleen leivinpaperilla, myös reunat.
Laita juustokakku vuoan pohjalle ja kaada vaniljamousse kakun päälle. 
Levitä tasaiseksi ja hyydytä kylmässä noin 2h 30 min.

Kun mousse on hyytynyt tee

kuorrute

4-5 dl kuohukermaa
2,5 dl tomusokeria
2-3 tl aitoa vaniljaa

Vatkaa kerma tiukaksi vaahdoksi sokerin ja vaniljan kanssa. 

Nosta suklaakakku tarjoilulautaselle. 
Levitä ohut kerros kuorrutetta  ja 
Nosta varovasti hyytynyt juustokakku-vaniljamousse suklaakakun päälle. Alimpana siis suklaakakku, sitten juustokakku ja päälimmäisenä mousse.
Kuorruta kakku kurrutteella tasaiseksi. Jaa loput kuorrutteesta kolmeen osaan. Värjää yksi osa kaakaolla, yksi punaisella pastavärillä ja jätä viimeinen värjäämättä.
Pursota eriväriset ruusukkeet kakun pintaan.


Pidä kakku kylmässä, ellet heti tarjoa.
Resepti voi tuntua työläältä ja onhan siinä monta vaihetta, mutta ehdottomasti ei ole vaikeemmasta päästä kakkuja joita olen leiponut.
Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin mansikkaesanssia, mutta vaihdoin itse kuivattuihin mansikoihin, joita löytyy ainakin meidän Prisman pähkinä/kuivahedelmä hyllystä. Tähän kakkuun käytin pussillisen.
Hyvin maistui mansikka!
Niin ja kaakaon tilalla käytin raakakaakaota.


Vaikka kakku oli iso, eipä siitä jäänyt puoliakaan jäljelle,
 kun yhdeksän ihmistä kävi siihen kiinni!
Se kertoneen oliko kakku hyvää vai ei.

Kyllä elämä on parempaa, kun on kakkua!

- Satu -