tiistai 20. syyskuuta 2016

Kuka Nyt Kattilaa Kaipaa???





Vihdoinkin löytyi kaikille sopiva viikonloppu, jolloin hyvä ystäväperhe pääsi vierailulle.
Halusin tarjota jotain syksyistä ruokaa ja uusimmassa Makulehdessä oli linkki 
Perinneruokaa prkl Blogin herkullisen näköiseen Täytettyyn kurpitsaan.
Ei siis suurempia pilkkomisia, kaiverruksia eikä kattiloita. Vain kurpitsa ja täyteainekset.


Ohjeessa käytetään Hokkaido-kurpitsaa, jotka ovat pienempiä kuin minun nyt käyttämäni tavalliset kurpitsat.
Jätin aamulla miehelle kauppalistan ja kirjoitin siihen
Pöyreä kurpitsa (hokkaido)  x2

Juniorin kanssa olivat sitten kierrelleet ympäri kaupunkia etsimässä juuri sitä pyöreää kurpitsaa, vaikka tarkoitin lähikaupassa olevia kurpitsoja.
 Kun kysyin miksi hän oli käynyt kaukana kaupassa ( näin hintalapusta), niin vastaus oli, että 
ei lähikaupan kurpitsat olleet pyöreitä, ne olivat soikeita, hieman pisaran muotoisia.
Hieman huvitti, mutta nämä olikin ihan priima tavaraa!

Täytetty Kurpitsa


1,5 kg kurpitsa ( Hokkaido)
Muutkin pöyreät käy, kunhan suhteuttaa täytteen määrän kurpitsan kokoon.

Täyte

50 g pinaattia
4-5 valkosipulin kynttä
1  omena
50g vaaleaa leipää
100g juustoa (Manchego)
1 dl ruokakermaa
1,5 tl suolaa
1/3 tl mustapippuria

Leikkaa kurpitsasta hattu pois ja kaavi siemenet.
Valmista täyte pilkkomalla pinaatti, valkosipulin kynnet ja omena. Sekoita ne kulhohossa ja lisää joukkoon revittyä leipää.
Paloittele ( minä raastoin) juusto ja lisää seokseen. Lisää lopuksi kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Itse lisäsin vielä muskottia ripauksen.
Painele täyte kurpitsan sisään tiiviisti ja paista 60 min 200 asteessa kurpitsan lakki päällä ja 30 min ilman lakkia.


Omanen jätin itse pois, koska joukossa oli yksi omena-allergikko. Muskottia en laittanut kuin toiseen kurpitsaan, koska oli myös pähkinä-allegikko.
Nostin pöytään purkin  Omatekoista omenavoita, jota sai jokainen itse lisätä annokseensa.


Kurpitsan vastaanotto oli erinomainen, tuoksusta puhumattakaan.
 Kuului tyytyväisiä myhäilyjä ja makua verrattiin jopa fondyehen. Kurpitsoja kaavittiin useampaan otteeseen, koska oli niin hyvää!
Lopuista jämistä tein sitten sosekeiton itselleni evääksi.


Lisänä tarjosin vain tuoretta leipää ja olutta.


Makeina tarjottavina kahvin kanssa löytyi elämäni ensimmäinen raakakakku.


Halusin kokeilla ja nyt se on kokeiltu. 
Suoraan sanottuna ei ole mun juttu.

Ja tietenkin oli täytekakkua,
 koska tavallaan juhlistimme myös tyttäremme syntymäpäiviä hieman myöhässä.
Mutta siitä kakusta sitten erikseen.

Kurpitsan keltaisin terveisin,

- Satu -
















10 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostaa tuo täytetty kurpitsa ja näyttää myös. Oi että, tuota pitää testata. Mä rakastan kaikkia terveysherkkuja ja raakasuklaata sun muita, mutta raakakakkujen maailmaan mä en oo myöskään päässyt sisään..en tiedä enkö osaa vain tehdä tarpeeksi hyvin vai mikä on. :D Hei laitoin sulle paketin postiin tänään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Oikeesti helppo tehdä ja ihan älyttömän hyvää!!!
      Joo, sama homma noiden raakakakkujen kanssa, kaikki ainekset menee kyllä muuten, mutta ei tuollaisen kakun muodossa :)
      Jännityksellä odotan pakettia <3

      Poista
  2. OI vitsi! Olet sä kyllä ehtoinen emäntä!:D Voisin maistaa, ja kaikki näyttää muutenkin olevan ihan silmiä hivelevän kaunista.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Taina <3 Tuo kattaus on vain tuollainen pikajuttu, kun en oikein osaa keskittyä noihin kattausjuttuhin niin hyvin ja kauniisti kuin sinä. Mutta kyllä vieläjoskus....minulla onkin hyvä 'ope' ;)

      Poista
  3. Täytetty kurpitsa. Hmmmm Täytetyt paprikat on tulleet tutuksi mut ei kurpitsa.
    Toi kakkukin on niin namin näköistä. Mun pitäis alkaa miettiin neidin synttäreille leipomiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytetyt paprikat ovat hyviä, kuten myös täytetty KESÄkurpitsa. Tämä on hieman erityylinen, mutta jos kurpitsasta tykkää, niin suosittelen!
      Hyviä leipomuksia <3

      Poista
  4. Voi miten ihanat kuvat ja tunnelmat! <3 Ihan parhaita iltoja tuollaiset!

    VastaaPoista
  5. Älyttömän herkullista oli, ja kaunis ilo myös silmälle, kiitokset vielä kerran! Ja vieläkin naurattaa se olutpullon etiketti, kuin suoraan Munchkin-pelistä! Katselin kaupassa jo kurpitsoja vähän sillä silmällä... jospa viikonlopuksi yrittäisin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja olen tyytyväinen kuin kaikki kelpasi <3 Hieman aina jännittää ;)
      Tee ihmeessä, helppo homma ;)

      Poista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!