lauantai 22. lokakuuta 2016

Nyt Se on Testattu!


Ja ihan mielettömän hyvää!!!
Nimittäin Nyhtökaura. 
Nöyhtökaura on sekoitus kauraa ja palkokasveja, eikä paljoa ulkoasultaa edes erotu nöyhtölihastakaan.


Kun kerrankin satuin huomaamaan kaupan hyllyllä kyseistä tuotetta, niin kokeiltavahan sitä oli. Se mitä siitä tekisin, ei ollut vielä kaupassa selvillä, mutta googletin ja heti löyty monia kivoja reseptejä.
Koska pidämme aasialaisesta ruuasta, niin vokki oli sitten valinta.
Sopivan nopea ja helppo tekoinen ohje löytyi Yhteishyvän sivuilta 
Ja kun ei taas sattunut olemaan heti kaikkia reseptin aineksia, niin sovelsin.....Vokkivihannekset vaihtui herne-maissi-paparikaan ja parsakaali sai seuraksi kukkakaalia ja sienet vaihtui suppiksiin.

Nyhtökauravokki

 paketti ( 250g) nyhtökauraa
100g nuudeleita
1 rkl tummaa sokeria
3 rkl soijakastiketta
2 rkl vettä
13 rkl oliiviöljyä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
3-5 valkosipulin kynttä
1/2 chiliä
2 porkkanaa
1 paparika
n. 150 g parsakaalia
n 100 g herkkusieniä
n. 50 g cashew-/maapähkinöitä

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne.
Raasta inkivääri ja hienonna valkosipulinkynnet.
 Poista chilistä siemenet ja hienonna chili.
 Suikaloi porkkanat ja paprika.
 Paloittele parsakaali ja viipaloi sienet.
Sekoita keskenään sokeri, soija ja vesi. 
Kuumenna öljy vokissa tai paistokasarissa. Lisää pannuun inkivääri, valkosipuli ja chili.
 Lisää porkkanat, paparika, parsakaali ja sienet.
 Paista sekoitellen 3-4 minuuttia niin, että kasvikset säilyttävät vielä suutuntuman. 
Lisää nyhtökaura, kypsennä sekoittaen vielä minuutin ajan. 
Sekoita nuudelit ja kastike sekaan. Kuumenna. lisää soijaa tarvittaessa.
 Ripotele päälle pähkinät. 


Vihannesten sijaan voit käyttää pussin pakastevokkivihanneksia, niin ruoka valmistuu vieläkin nopeammin.


Tämä on nyt minun uusin herkkuruoka ja varmasti tulee ihan vakituiseen käyttöön.
Mutta vaikka kuinka hyvää, terveellistä ja herkullista onkin, niin ei minusta täysin vegaania saa....
Kalasta ja pihvistäni en luovu.


Herkullisia hetkiä viikonloppuun!

- Satu -

10 kommenttia:

  1. Pitääkin kokeilla, sillä minä olen pihveistäni luopunut. ;0)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen <3
      oma periaatteeni on, että Jokainen syö mitä tykkää ja jokaisella on varmaan omat syynsä mitä ja miten syö. Trendit on trendejä ja sisuskalut kyllä ilmoittaa mikä käy ja mikä ei. Itse syön paljon vihanneksia ja hedelmiä, mutta toistaiseksi lihakin maistuu ja sisukseni sen kestää.
      Voimia sinulle ja aurinkoisia päiviä <3

      Poista
  2. Ei ole tullut vielä kokeiltuakaan tuota. Sitä en vaan ymmärrä miksi ns. "lihankorvikkeiden" pitää yrittää näyttää lihalta. Eikö tarkoitus ole tehdä kasvispohjaisia proteiinilisiä eikä huijata ihmisiä korvaamaan liha näillä? Luulisi että silloin olisi sama miltä ne näyttää. No onhan tietty tofu ollut jo pitkään ja se on vaan möhkäle, näyttää enempi juustolta kuin miltään lihalta. Hassua silti. Ai niin, maistuiko nyhtökaura muillekin perheenjäsenille?
    Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä ajatellut, että tämä olisi lihankorvike ;) Mietin vain tuon Nyhtö-nimen vuoksi...hyvin nyhdetyltä lihalta näyttää...kuten pitkään uunissa haudutettu Karjalanpaisti <3
      Kuten jo edellä mainitsin, jokainen syö mitä haluaa tai voi.
      Meillä kyllä kaikille kelpasi ja kaikki tiesi mitä syövät, en edes yrittänyt huijata heitä :)
      Aurinkoisia päiviä ja hyviä vaelluksia <3

      Poista
  3. Siis onko se nyhtökaura tuota lihan näöistä? Itse olisin innokas kokeilemaa vaan epäilen suuresti muun perheen vastaanoton tuolle tuotteelle. Niin hekrun näköistä ruokaa sulla siellä että nälkä alkoi kurnimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, juuri sitä. Oikeesti näyttää tuossa rasiassaan hieman epäilyttävältä, mutta maku on aika neutraali, maistoin ensin kylmänä, ei oikein maistu mikään erityinen, ehkä papu hieman. Kun maustat kuten yleeensä ruoat maustat, niin tuskimpa heti huomaa, mitä syö. Täyttävää se on kans. Tietenkin tässä on huomioitava, että tuote sisältää herneproteiinia, eli onko allergisoiva.
      Kiitos, ruoka oli hyvää ja helppo tehdä!
      Kokeile vaan!

      Poista
  4. Nyhtökaura on hyvää! Mukavaa vaihtelua liharuuille. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on!
      Monelle se liha on niin must tai tabu, meillä mennään täydellisellä sekaruualla ;) Tärkeintä minulle on se ravinnon arvo, eli saadaan kaikki mitä elimistö tarvitsee pysyäkseen kuosissa ja kunnossa. Loppu mennäänkin sitten mieliteoilla ;)
      Kivaa sunnuntaita <3

      Poista
  5. Herkullisen näköiset annokset teillä ja maukkaalta kuulostaa reseptikin! Olisinpa tiennyt tämän reseptin testaillessani :) Nyhtökauraa oli maistamatta vaikea ajatella mihinkään. Nyt kun hiukan tietää minkälaista se on ja miten se toimii, on helpompi kehitellä sen ympärille ruokaa. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu.
      Itsekin mietin sitä pizzaa ja taidan teidän kokemusten pohjalta kokeillakkin! Kun lisää uuden ruoka-aineen listalleen niin se vaatii hieman opettelua ja tottumista, mutta tästä pidän.
      Rentouttavaa viikonloppua teillekin!

      Poista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!