tiistai 11. lokakuuta 2016

Suklaa Hullun Unelma


Kyseessä ei ole tupla suklaa, vaan tripla suklaa. 
Suklaata makunystyröiden täydeltä.
Suklaata kakkupohjana, suklaata moussena ja suklaata kuorrutuksena.

Tripla suklaa mousse kakku on täydellinen päätös maittavalle aterialle. 
Se ei kaipaa seurakseen muuta kuin  marjoja ja kupin vahvaa kahvia.

Suorin tie suklaataivaaseen.

TriplaSuklaa Mousse Kakku

Kakkupohja

100 g tummaa suklaata
1/2 dl kuumaa vettä
1 tl pikakahvijauhetta
2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 1/2 dl sokeria
90 g pehmeää voita
2 isoa kananmunaa t. 3 pientä
2 isoa kananmunan keltuaista
1 tl vaniljaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 dl piimää

Paloittele suklaa kuumutta kestävän astiaan. Keitä vesi ja kaada suklaan päälle.
 Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää pikakahvijauhe ja kaakao ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää osa sokerista ja sekoita kiiltäväksi massaksi, n. 2 min.
Vatkaa voi ja loput sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat ja keltuaiset yksitellen välillä hyvin vatkaten. Lisää vanilja ja suklaaseos ja sekoita kunnolla sekaisin.
Sekoita sooda ja suola vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos ja piimä vuorotellen taikinaa.
Kaada taikina noin 22 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohja vuokaan. 
Paista 175 asteessa n. 30 min.
Jäähdytä.

Suklaamousse

1 1/2 tl liivatejauhoa (3 liivatelehteä)
1 1/2 rkl vettä (tarpeeksi liivatelehtien liotukseen)
200 g maitosuklaata t. tummaasuklaata
2 rkl sokeria
3 1/2 dl kuohukermaa

Turvota liivatejauho veteen.
Paloittele suklaa kuumuutta kestävään astiaan, lisää mukaan myös sokeri.
  Kuumenna 1 dl kermaa juuri kiehuvaksi ja lisää turvonnut liivate sekaan. Sekoita kunnes liivate 
sulanut.
  Kaada nyt kuuma kerma suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä huoneen lämpöiseksi välillä sekottaen. Jäähtyvä massa paksunee jonkinverran
Vatkaa loput kermasta vaahdoksi. Sekoita huoneenlämpöinen suklaaseos kermavaahtoon. 
Kaada sekoitettu mousse kakkupohjan päälle ja tasoita.
 Anna hyytyä vähintään 2 tuntia kylmässä.

Suklaa ganache

1 1/2 dl kuohukermaa
1 rkl voita
250 g maitosuklaata ( tummaasuklaata)

Paloittele suklaa kuumuutta kestävään astiaan.
Kuumenna kerma ja voi kasarissa. Nosta hellalta juuri kun meinaa kiehahtaa ja kaada suklaan päälle. Sekoita esim haarukalla niin kauan, että suklaa on sulanut ja massa tasaista.
 Jäähdytä ja kaada hyytyneen moussen päälle. 
Hyydytä kylmässä noin tunti. 


Pyöräytä veitsellä vuoan reunoja myöten ja irroita vuoan reuna.
Nosta kakku tarjoiluvadille ja koristele marjoilla.

Ja oikeesti tämä ei tarvitse muuta kuin ne marjat ja kupin vahvaa kahvia.
Päivä pelastettu.


Itse käytin kakun tekoon vain tummaa 'vahvaa' 70-80 % suklaata. Kun kaapissa ei muutakaan ollut Näin kakusta ei tullut minun makuuni liian makeaa.
Suklaa maistuu vahvasti, mutta kakku on moussen ansiosta suussasulavaa.

Ainakin perheen naisväki ihastui kakkuun.


Suklaa kuuluu pimeneviin syyspäiviin!

- satu -











22 kommenttia:

  1. Tällainen kakku ei pelastaisi vain päivää vaan koko vuoden :D . Tai viikon. En kestä. Nyt kuola valuu niin kauan kunnes ryhdyn itse leivontahommiin. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;D
      Ole hyvä <3
      Kiva kun piipahdit blogissani :)

      Poista
  2. Näyttää niin ihanalle!
    Kyllä maistuis!😋
    Kivaa illan jatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on :)
      rauhallista iltaa sinnekin <3

      Poista
  3. Aijai miten superherkut kuvat taas!

    VastaaPoista
  4. En kestä!!!!
    Vesi herahti kielelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kuule Sari ryhdyttävä leivonta puuhiin ;)

      Poista
  5. Apua mikä suklaahoukutus! Iloa viikkoosi Satu

    VastaaPoista
  6. Niin kaunis kakku! Tuollainen megasuklainen olisi kyllä nyt tosi hyvä :P

    Ja hei, ihana banneri!! <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka on megasuklainen , niin silti voi hyvinkin santsata...ei ole mitenkään super makea!

      Kiitos Marika <3

      Poista
  7. LÄhes tulkoon samankuuloinen kakku mitä koitin tehdä neidin juhlille mutta täyte ei onnistunut vaikka tein tasan ohjeiden mukaan, siinä ennen juhlia vieritettiin muutamat hikikarpalot ja ilon sadattelut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus tuo kakkujen tekeminen on mysteeri :)

      Poista
  8. Olet niin oikeassa, suklaa kuuluu syksyyn 🍫.

    VastaaPoista
  9. Voi ihanuus...kylläpä näyttää hyvältä.

    VastaaPoista
  10. Mikä kakkukaunotar ja mahtoi maistua hyvältä. Olet kyllä niin mahoton leipoja <3 Kivaa sunnuntaita Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hih ;) Sen verran hyvää oli, että saan tehdä tuollaisen hyvän ystäväni hääkakuksi :D
      Lieviä paineita onnistumiseen...
      Kiitos, sunnuntai toistaiseksi ollut kiva. Toivon että sinullakin <3 <3 <3

      Poista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!