lauantai 17. joulukuuta 2016

Limoncello-Juustokakku


Ranskassa, esikoiseni leirikoulun mukana ollessani, opin heidän tapaansa ottaa ruokailun jälkeen pienen tujauksen Limoncello-likööriä.
 Limoncello on sitruuna likööriä; aika makeaa, mutta kuitenkin niin raikasta. Likööri on lähtöisin Italiasta, mutta perheen, jossa silloin asuin, juuret olivatkin Italiassa.
 He uskoivat limoncellon auttavan ruoansulatukseen ja estävän närästystä.
 Kun on ensin mättänyt mahansa täyteen kaikkia ihania ruokia, 
niin snapsi Limoncelloa ruoan jälkeen auttaa.


Meillä on ystävien kanssa vietetty nyt muutamana vuonna Esi Joulua,
eli syömme ja juomme joulun ja ystävyyden kunniaksi.


 Ruoka ei oikeastaan ole mitään jouluruokaa, vaan juurikin päin vastoin; viime vuonna taisimme syödä lampaan viulua ja nyt olisi vuorossa rapuja ja kalaa itämaisittain...
Ruoka valmistetaan yhdessä ja jokainen tuo mukanaan jotain,
mikä tuntuu hyvältä ja tilanteeseen sopivalta.

Olipa ruoka mitä tahansa, satsaan mielelläni juuri jälkiruokaan. 
Raskas ruoka tarvitsee kevyen jälkiruuan...

Linoncello-juustokakku

Pohja

3 dl fariinisokeria
200 g voita
2 isoa kananmunaa
1 tl vaniljaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
5 dl jauhoja 
( käytin pussinpohjat tattaria, hirssiä ja perunajauhoja)

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vanilja. 
Lisää kananmunat yksitellen hyvin välillä vatkaten. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää lopuksi taikinaan.
Levitä taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa 35 min tai kunnes kypsä.

Täyte

2 tl liivatejauhoa/4 liivatelevyä
 2rkl vettä/ 1/2 dl kuumaa vettä+ sitruunamehua
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 dl lemon curd-tahnaa
1 1/2 dl limoncello-likööriä
tomusokeria maun mukaan
2 1/2 dl kermaa vatkattuna

Turvota liivatejauhe/liota liivatelehdet kylmässä vedessä.

Vatkaa tuorejuusto, sitruunan kuoriraaste ja lemon curd sekaisin. Lisää sulatettu liivate.
Lisää likööri ja lisää maun mukaan tomusokeria, riippuen siitä kuinka makean kakun haluat.
Lisää lopuksi kermavaahto ja kaada sekoitettu täyte jäähtyneen pohjan päälle.

Hyydytä vähintään 2-4, mielellään yön yli.
Koristele sitruunaviipaleilla, tai kuten me nyt koristelimme, likan tekemillä sokerimassa koristeilla.



Taas on napa täynnä herkkuja...


- Satu -
















4 kommenttia:

  1. Oi nam..jälleen kerran!<3 Limoncello on hyvää!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ikeesti jopa minä tykkäsin tästä, just sopivan kirpeä eikä liian makea!
      Juu ja limoncello on ihan <3

      Poista
  2. Ihana perinne teillä ystävien kanssa.
    Tuota kakkumuottia etsin jossain vaiheessa itsekin mutta hankkimatta jäi :/ se on niin sievä malli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllä taas naurettiin ja höpötettiin, jatkettiin siitä mihin vuosi sitten jäimme ;)

      Ostin vuoan pitkällisen mietinnän jälkeen josku pari vuotta sitten, enkä ole katunut yhtään!

      Poista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!