keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Poke-Brownies


Poke-leivonnaiset ovat nyt trendikäitä.
  Poke tarkoittaa mm.tökkäämistä, pistämistä, sohimista, tönimistä.
Käytännössä siis paistetun leivonnaiseen pistellään reikiä esimerkiski kapustan varrella. Reiät ja koko kakun pinta täytetään milloin milläkin makealla ja juoksevalla aineella, yleensä sulatetulla suklaalla, kinuskilla tai kondensoidulla maidolla.
 Näin leivoksiin saadaan lisää kosteutta ja makua.


Mokkapalat ja browniesit ( mietin olisivatko melkein sama asia) ovat ainakin olleet meillä lasten herkkuja. 
Aika monet mokkapalat on tullut leivottua synttäreihin ja koulun bulliksiin ja ihan muuten vain....
Nyt päätin sitten kokeilla tätä uusinat versiota Juniorin synttäreille.
Lisäsin taikinaan rouhittua chiliä ja pistaaseja. Kuorrutuksen kohdalla oikaisin ja korvasin sen valmiilla  mansikka-nutellalla, jotta sain sen  pois kaapin täytteenä olemasta.
Kinuskikastikkeen tein itse ( tai siis Likka teki), mutta sen voi hyvinkin korvat kaupan valmiilla kastikkeella.
Pinnalle vielä loput pistaaseista ja suklaalevyn loppu paloiteltuna ja paahdetut mantelilastun loput.

Poke-Brownies

240g voita
4 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl + 2 rkl tummaa maustamatonta kaakaota
4 iso munaa/5 pientä
2 tl vaniljaa
2 1/2 dl jauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/4-1/2 tl kanelia, itse laitoin chiliä
2 1/2 dl suklaata murskattuna pieniksi paloiksi
3 dl pähkinöitä murskattuna
2 dl kinuskikastiketta

Vaahdota sokeri, kaakao ja voi vaahdoksi.
 Lisää munat yksitellen välillä hyvin vatkaten. Lisää vanilja.
Sekoita erillisessä kulhossa kuivat aineet; jauhot, suola, leivinjauhe ja kaneli/chili keskenään. 
Lisää taikinaan ja sekoita. Sekoita sekaan lopuksi suklaapalat ja pähkinät. 
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun vuokaan ( esim 20x20 ). 
Paista 175 asteessa n. puolituntia. 
Anna kakun jäähtyä n. 5 min ja sitten töki esim puukapustan varrella reikiä paistokseen. 
Kaada kinuskikastike paistoksen päälle ja levitä tasaisesti koko pinnalle niin, että reiät täyttyy. Jäähdytä brownieseja viileässä vähintää 30 min.

Suklaakuorrute

100 g pehmeää voita
1 dl kaakaojauhetta
2 rkl hunajaa ( siirappia)
1 tl vaniljaa
3 1/2 dl tomusokeria
2-3 rkl maitoa

Vaahdota voi, kaakao, vanilja ja hunaja tasaiseksi massaksi.
 Lisää tomusokeri ja maito osissa ja sekoita sopivaksi kuorrute massaksi.
Levitä kuorrute jäähtyneen browniesin päälle ja koristele pähkinäillä, suklaarouheella tai strösseleillä ja jos kinuskikastiketta vielä jäi niin sillä viimeinen silaus.
Leikkaa pieniksi sormipaloiksi ja nauti.

Nämä maistuu myös kylmänä, mutta pieni pikainen lämmitys mikrossa....suussasulavan hyvää...
Voi huoletta pakastaa ja ottaa aina kahvin seuraksi muutaman palan makean tuskaan..


Erinomaista keskiviikkoa!
Jouluun on enään reilu viikko!!

- Satu -

6 kommenttia:

  1. Näyttääpäs herkulliselta!
    Kivaa iltaa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari <3, mutta oikeesti minulle itselleni liian makeita, yksi pieni pala riittää :)
      Latailen illan akkuja..huomenna viikon viimeinen työpäivä, mutta sitäkin raskaampi...odotan niin vapaita ja viikon päästä alkavaa joululomaa...

      Poista
  2. Tuomosia en ole ennen nähnytkään, mielenkiintoisia ja herkullisen näkösiä, tulee vähän rocky road mieleen.
    Täälläkin ootellaan kovasti ensi viikolla alkavaa lomaa..,
    Koitetaan jaksaa sinne asti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, muistuttaa kovasti, mutta on vain pehmeäpiä paloja :)
      Jaksaa jaksaa..tai sitten ei ;)

      Poista
  3. W.C.Fieldsin sanoin :"pystyn vastustamaan ihan kaikkea paitsi kiusausta"... nämä oli ihan liian suuri kiusaus mulle! Aivan tajuttoman hyvää, mutta kohtuudella, niin kamala yliannostus makeaa tuli, NAM! kiitos vielä kerran, ja hyvää joulun odottelua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, minähänlatasin sulle ison rasian mukaan ;D
      Ihana olet <3

      Poista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!