lauantai 21. tammikuuta 2017

Honey, Haluatko Hunajaa....{Makrotex-haaste}



Vaikka olen kahvin suurkuluttaja, niin kyllä päivittäin tulee juotua myös teetä, varsinkin töissä. Koska kahvi siellä on niin pahaa...
 Tyttäreni taas on varsinainen teen suurkuluttaja ja teetä hän ei suostu juomaan ilman Hunajaa.
Lisään kyllä itsekin teemukiini lusikallisen hunajaa ja pienen palan inkivääriä..


Sain hunajalähetyksen juuri sopivasti ennen joulua ystävältäni Saksasta. 
Ensin sain kuitenkin kyselyviestin 
'Do You Want some Honey??'  
Jawohl!!!

Hunaja on heidän tilansa omaa tuotantoaan ja taatusti luomua. Ja niin hyvää...Kuten hupenevista purkeista sen huomaa....
Hunajan väri kuulema kertoo mistä kasvista mikäkin hunaja on peräisin....heinäpellolta vai kukkaniityltä.
Kuten nämä kaksi purkkia; täysin erivärisiä ja makuisia.
Mutta NIIN hyviä!



 Hunajaista lauantai-iltaa...


- Satu -

Lisää kuvia makrotex-aiheesta Ruoka-aine TÄÄLLÄ



20 kommenttia:

  1. Olitpa hienon ruoka-aineen valinnut. Makeita kuvia! Ja herkullisia!
    Mukavaa viikonloppua1

    VastaaPoista
  2. Oi herkkua! :)
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopii myös lettujen kanssa <3
      Kiitos. Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  3. Wau kunnon aitoa hunajaa ja ihanat kuvat Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KYLLÄ, kerrankin! Ja ihan älyttömän hyvää!
      Kiitos Tiia <3

      Poista
  4. Hunajata, hunajata, hunajata sulle...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =D Sama soi päässäni postausta kirjoittaessa...melkein pääsi otsikkoonkin ;)

      Poista
  5. Mäkin käytän teen kanssa lähes poikkeuksetta hunajaa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ei ole hunajaa, niin sitten menee tee raakana ;)

      Poista
  6. Hunaja ja tee. <3 Mielenkiinnosta, kumpi on kummasta? En ole ikinä miettinyt mistä tuo väriero johtuu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keltaisempi on heinäpellosta. Vaalea on ns. 'vaahdotettua' hunajaa ( älä kysy mitä tarkoittaa;)) sisältää paljon entsyymejä ja siitepölyä. Kuulema parasta flunssaan, sanoin 'hunajamestari' ;)

      Poista
  7. Hunaja on terveellistä monin tavoin. Meillä on mehiläisiä ja tietysti myös hunajaa päivittäisessä käytössä niin leivonnassa, ruoanlaitossa kuin teessä ja kahvissakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuore hunaja on varmasti mahtavan makuista! Itsekin käytän hunajaa niin leivonnassa kuin ruuanlaitossa. Kahvin juon ilman makeutusta....

      Poista
  8. Minä olen teen suurkuluttaja ja ennen laitoin aina hunajaa teeheni.. nykyään olen opetellut juomaan välillä ilman, jotta pysyy ravinnot järkevänä, mutta hunajaa laitan kyllä silloin, kun haluan vähän herkutella teellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on monia eri teelatuja käytössä, niillä saa vaihtelua makuun, mutta hunajaa voi lisätä aina. Hunajassa itsessään on paljon hyviä ravintoaineita.
      Herkullisia tee-hetkiä <3

      Poista
  9. Hunajaisen ihanat kuvat:) Hieno luonnontuote, siitepölyallergikkona joskus vähän varauksella maistelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Meillä vanhin poika karttaa hunajaa varsinkin keväisin siitepölyallergian vuoksi...syksyllä ja talvella pystyy käyttämään.

      Poista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!