torstai 26. tammikuuta 2017

KahviKissan Juustokakku



Teki taas tuossa taannoin mieli leipoa ja selasin reseptejäni. Oikeastaan teki mieli juustokakkua, mutta millaista???
Vaihtoehtoja arkistostani löytyi.
Lopulta pysähdyn tämän aikoinani kinuskikissan sivuilta talteen ottamani ohjeen kohdalle.
En ollut vielä kertaakaan tehnyt kyseistä kakkua, joten nyt päätin kokeilla, tosin niillä aineilla jotka kotoa jo löyty...
Kekseistä osan korvasin vaniljatäytekekseillä, kun suklaiset olivat kummasti vähentyneet....
Kahvijauhe taas vaihtui Ice Frappe-jauheesen.
Tuorejuustoa sattui olemaan suklainen versio. 
Osan vaniljakastikkeesta korvasin kuohukermalla ja suklaana käytin tummaa suklaata.
Vaniljakuorrutteeseen lisäsin suklaisia kahvipapuja....
Sooloilin tapani mukaan.....

Choco cappuccinokakku

Kahvikissan Juustokakku


Pohja

200g suklaakeksejä
50 g voita
1 ps ( 23g) choco cappuccino-kahvijauhetta

Vuoraa irtopohjavuoan ( ¤ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurut ja kahvijauhe. Painele seos vuoan pohjalle ja laita kylmään odottamaan.

Suklaakahvitäyte

3 tl liivatejauhoa/6 liivatelehteä
1 1/4 dl vahvaa kahvia ( 1,5 kahvimitta/kahvikupillinen)
200 g maustamatonta tuorejuustoa.
4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100 g maitosuklaata

Turvota liivatejauhe purkin ohjeen mukaan/ laita liivatteet kylmän veteen likoamaan. Keitä kahvi ja sulata liivate kahvin sekaan. Notkista tuorejuusto vatkaimella ja lisää kahvi-liivateseos sekaan ohuena nauhana. Vaahdota vaniljakastike ja lisää se kahvi-tuorejuustoseokseen. Sulata suklaa ja lisää täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 3 tuntia.

Kahvikissan juustokakku

Vaniljakiille

1 tl liivatejauhetta/ 2 liivatetta
2 1/2 dl  vaniljakastiketta

Turvota liivatejauhe tai liota liivatelehtiä kylmässä vedessä.
Kuumenna osa vaniljakastikkeesta ja lisää liivate. Sekoita kunnes liivate kokonaan sulanut ja sekoittunut. Lisää loput vaniljakastikkeesta jotta seos jäähtyy. Kaada täytteen päälle. Tässä vaiheessa ripottelin suklaiset kahvipavut täytteeseen. Anna hyytyä kylmässä pari tuntia.
Irroita kakku vuoasta ja aseta tarjolle.


Maistuu erinomaiselle kahvin seurana.
Ja on todellakin kahvikissan ihan oma juustokakku.
Kahvipavut putkahtelevat hauskasti esiin ain akakkua leikatessa..




Makoisaa tulevaa viikonloppua!

- Satu -