sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Paluu Pisteeseen A=Alku


Kun oikein kauan toivoo ja tietää, että jokin on mahdollista 
ja  kun vieä laittaa itsensä likoon, niin toive voi toteutua.


Olen himoinnut omaa kunnollista kameraa jo kauan. Tähän asti olen kuvannut tyttäreni kameralla, jonka hän oli saanut isältää toivelahjana. 
No olihan laatikossa järkkäri, mutta kun se oli filmirunko. Ja olihan kaapissa digipokkareita ja kännykässä hyvä kamera....mutta....


Kuvasin aikoinani paljonkin, tai no joo...sen minkä filmi-aikaan oli varaa.  Kun ensimmäinen digipokkari ilmestyi, niin sillä olikin sitten helpompi kuvata kasvavia lapsia. 
Jossain vaiheessa kuvaamisen into väheni, mutta taas tämän bloggaamisen myötä löysin sen uudestaan ja nyt ei innolle näy loppua. 
Ja sitähän ei lasketa, että joka toinen päivä olen lopettamassa koko touhun, kun joku kuva ei meinaa onnistua, ei sitten millään.


Ennen joulua aloin kyllästyä tyttäreni ihan aiheellisiinkin kysymyksiin, milloin hän saa kameransa takaisin 'lainasta'. 
Tuossahan kaapissa se on ollut aina käytettävissä, mutta kun.....se on oikeesti hänen.

Aikani asiaa selviteltyäni sain asian järjestymään. Olin joskus laittanut rahaa jemmaan  -jos jotain joskus- ja nyt niille tuli käyttöä.  Minulla oli myös ns. kana kynittävänä Rajalan kanssa ja nyt oli aika  nostaa asia esiin.


Mieheni oli ostanut minulle syntymäpäivälahjaksi kalliin ja hyvän makron; varannut ja maksanut sen netin kautta. Hänen mentyä hakemaan objektiiviä Rajalan Pro Shopista oli vastassa ollut nyrpeä, ylimielinen myyjä. 
Kun mieheni kertoi minulle saamastaa kohtelusta, laski lahjan hohto silmissäni heti. Olin jopa valmis palauttamaan koko objektiivin takasin kauppaan!
Lähetin kuitenkin ensin palautetta ( mieheni toiveesta), kerroin mitä mieheni kertoi ja sanoin olevani erittäin pahoillani mieheni puolesta ja meinasi mennä maku koko objektiivistä ja haluan palauttaa sen ja hommata samanlaisen jostain muualta.
 Mieheni oli tutkinut ja selaillut netin avustuksella minulle sopivaa objektiivia, kuunnellut haaveilujani ja tiesi, että 'tarvitsen' sellaisen. Hän oli käyttänyt aikaa, kilometrejä ja varsinkin rahaa lahjaani, ja palvelu oli ollut kuin hapan Karkki -myyjän nimi luovutuskuitissa.


Sain lähettämääni palautteeseen aika monta pahoittelevaa vastausta ja monelta pahoittelevalta taholta. Lopulta liikkeen johtajalta henkilökohtaisesti pyynnön ottaa häneen yhteyttä jos ikinä jotain heiltä tarvitsen.
Vastasin silloin, että kiitos, mutta ei kiitos, muitakin tahoja on...
minä pieni ihminen äänestän jaloillani ja varsinkin rahapussillani.


Paljon ehti vettä virrata, kunnes lopulta otin mieheni pyynnöstä ja tämän polttavan kamerakuumeen tiimoilta liikkeen johtajaan yhteyttä ja kerroin taustat, mikä olisi tarpeeni ja pystyvätkö he auttamaan siinä.
Palautteeni muistettiin ja sain henkilökohtaisen kutsun liikkeeseen.


Ja minähän menin.
Minua kuunneltiin ja ehdotuksia käytiin läpi ja yhteisymmärrykseen päästiin varsin nopeasti.


Nyt Loppiaisen jälkeen kävin hakemassa 
Ihan ensimmäisen oman kokokennoisen kameran 
ja valovoimaisen objektiivin, joka minulta 'puuttui.'


Olin haaveillut ja säästänyt, säästänyt ja haaveillut.
Olin Päättänyt, että toteutan toiveeni,
jonain päivänä.

Nyt olenkin sitten kuvaamisessa takaisin pisteessä A
A=Alussa.


Kaikki ei ole uutta, mutta paljon on opittavaa.


Onneksi pidän uuden oppimisesta, tosin turhaudun itselleni, jos en heti tajua, mutta sisukkaasti jatkan ja yritän..... Nyt taas mennään päivä kerrallaan ja kuva kerrallaan.


Nämä, uuden kamerani ensimmäiset kuvat ovat tämän harmaan päivän kuvauksia....
Kyllähän näitä ehkä katselee, mutta...PALJON parempaan on pystyttävä!


Kyllä minä vielä joku päivä hallitsen kaikki nappulat ja vipstaakkelit ja alamme puhua kamerani kanssa samaa kieltä.
Ymmärrämme toisiamme.


Se päivä ei ollut tänään, eikä varmasti vielä huomennakaan, mutta ehkä jonain päivänä...
Tavoitteita pitää olla, muuten elämä käy tylsäksi...
uudet alut inspiroivat ainakin minua!


Hyvää alkavaa uutta viikkoa kaikille!

-Satu -

Lisää  Alkuja Pieni Lintu Blogissa
33 kommenttia:

 1. Onnea uuden kameran johdosta ❤ Hyvää alkavaa viikkoa ❤

  VastaaPoista
 2. Onnea uudesta kamerasta, ihanaa kun sait sen viimein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Niin on, johan olen tästä puhunut sen....ikuisuuden ;)
   Nyt vain opettelen sitä käyttämään =D

   Poista
 3. Onnea uudelle kameralle! Sama haave ollut täälläkin mutta kun en osaa päättää otanko ison järkkärin vai pienen taskumallin. Kauniit kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3
   Haaveet on hyviä!
   Järjestelmäkameran valitsin siksi, koska alkuperäisen filmirungon erinomaiset objektiivit sopivat myös tähän uuteen runkoon (ja likan kameran runkoon). Nyt ei tarvi sitten niitä enään erikseen hankkia.
   Taskumallina mulla on kännykkä ( oikeesti ois kiva olla oikea sellainen taskukamera, mutta sitten seuraavassa elämässä ;))

   Poista
 4. Lovely photos taken! Your dogs are so sweet :) Good luck getting to know your new camera - already photos are great! xx Karen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Thank You Karen. Well those two are just super spoiled, no manners at all and they love everybody.
   Happy new week to you <3

   Poista
 5. No jee! Onnea kamerasta! <3 Ja ihan superhyvä, että annoit palautetta oikein olan takaa. Ja vielä parempi, että palautteesi otettiin tosissaan :) Ihanaa lumista talviviikkoa sinulle Satu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, pakko oli, kun alkoi ärsyttämään sellainen nokkavuus toista kohtaan ei kaikki tiedä kaikkea kuvaamisesta, vaikka siellä käyvät...nousee verenpaineet heti!
   No annoin myös nyt positiivistä palautetta, kun asian niin hienosti hoitivat.
   Kiitos samoin sinne..nyt kun vain pysyis just ja just pakkasella....

   Poista
 6. Onnea uudelle kamerallesi ♫

  VastaaPoista
 7. Siis uskomatonta toimintaa siellä liikkeessä aluksi, mutta onneksi liikken johtaja otti asian hyvin hoitoon. Ja hyvä kun menit kuuntelemaan mitä heillä on tarjottavan, koska sulla on nyt ihan huippu kamera ja objektiivi <3 Haaveilen samasta paketista <3
  Onnea uudesta kamerasta ja ihania kuvaushetkiä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyjättärellä sattui vissiin oleen huono päivä, eikä oikein ymmärtänyt, ettei sitä saa 'julkistaa' asiakaspalvelutyössä. No valitettavasti asiakkaana sattui olemaan kiukkuisen akan viaton mies ;)
   Aika paljon minäkin siedän, mutta silmille ei tartte ilman syytä tulla...
   Nykyään mies aina 'vitsailee', että jos asiat ei ala sujua, hän laittaa vaimon asialle ;)

   Kyllä ihan uteliaisuuttani (ja suunnattomassa kamerantuskassa) menin paikalle
   Itse nuo valitsin, pitkällisen esitutkinnan jälkeen ja olen enemmän kuin tyytyväinen <3

   Kiitos <3
   Päivä kerrallaan alan ymmärtää, mikä on kuvauksen juju...;)Kevättä ja lämpimämpiä ilmoja odotellessa...

   Poista
 8. Ihan hyviä kuvia.
  Olin aikoinani erään maahantuojan koekuvaajana. Niiltä ajoilta on putkia makrosta vaikka kuinka pitkään, mutta runko on filmille. Monasti olen ajatellut että digirunko täytyisi hankkia, mutta nyt kun olen vuoden kuvaillut arvonnasta voittamalla (helvetin kalliilla) kännykameralla, en enää moista viitsi raahata mukana, kun aina pitää olla vähintään yksi keppi mukana ja kuvaamiseen tarvitsee kahta kättä...ja oikeasti pystyisin kuvaamaan vain istuessani, kun en oikein tahdo pystyssä pysyä.

  Mutta onnea ja iloa sulle uudesta rungosta, sen parissa viivähtääkin monta mukavaa tiimaa!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :)
   kyllähän tuossa on 'raahaamista' ja todellakin tarvii kaksi kättä. Aina kun lähtee metsälenkille koirien kanssa, täytyy olla reppu/laukku kameralle ja putkille. Yleensä kuljen vain kännykkä mukana ja kuvaan sillä, helpompi.
   Kyllä tuon kanssa saa aikansa kulumaan....
   Hyvää alkanutta viikkoa!

   Poista
 9. Voi onnea uudelle kameralle, minullakin sellainen on toiveissa. Olen kanssasi ihan samaa mieltä, että mielummin maksan enemmän kunhan palvelu on asiallista ja kunnioittavaa. SUrullista kuulla että vielä asiakaspalvelua löytyy myös tuollaista...mutta kaikkea parasta toivon sinulle tähän vuoteen ja ihania kuvaushetkiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkään minäkin toivoin ja lopulta päätin laittaa oman itseni haaveen etusijalle muista huolimatta, tosin nyttenhän toteutui myös Likan toive :)
   Kyllä, olen samaa mieltä kanssasi. En uskaltaisi ostaa tällaista kallista tuotetta suoraan tuntemattomalta myyjältä, vaikka hinta olisi ollut kuinka edullinen. Mieluumin maksan siitä palvelusta ja siitä, että tuotteella on oikeasti 'takuu' ja voin luottaa, että toimii.
   Kiitos Kaisa, mukavaa vuoden alkua ja onnekasta koko alkanutta vuotta <3

   Poista
 10. Uudessa kamerassa on kyllä aina opettelemista, mutta ihanaa on sitten, kun sitä oppii kunnolla käyttelemään :) Minä sain mieheltäni syksyllä kauan haaveilemani Olympuksen mikrojärkkärin ja hitsi vieköön siinä on paljon säätöjä.. varsinkin, kun olen aina aiemmin käyttänyt vain tuttua ja turvallista Canonia :D

  Onpa ikävä kuulla, että miehesi oli saanut tympeää palvelua. Se on kyllä ihan uskomatonta, että sellaisia työntekijöitä niin monessa paikassa vielä pidetään. Minä en myöskään tue huonoa palvelua toiste. Virheet ymmärrän, jos ne hoidetaan oikein, mutta virheet ja huono palvelu = ehdoton ei. Tästä syystä on mennyt eräskin Suomen suurin hääpukuliike boikottiin, enkä epäröi kertoa kokemuksiani heistä muillekin. Rajalalta me kyllä ollaan saatu hyvää palvelua, mutta harmi, että miehesi ei :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, mutta alan jo päästä jyvälle ;) Mies kyllä puhui juuri tuollaisesta pienestä järkkäristä, mutta tyrmäsin..niinkauan kuin ranteeni kestää kantaa tuota Canonin möhköä, niin kuvaan sillä :)

   Kyllä minua harmitti mieheni puolesta, mutta asia on nyt selvitetty, ainakin minun ja mieheni osalta. Minun kohdallani nyt palvelu oli erinomaista, sanoinkin, että täytyy näköjään minun vain täällä asioida, mieheni tuskin sinne enään palaa ;)
   Juu enpä minäkään palaa yleensä tahoon, jossa saan huonoa palvelua. Ja uskallan myös avoimesti niistä puhua.

   Poista
 11. Onnea uudesta kamerasta! Kivoja kuvia olet ottanut! Suosikkini on koira keppi suussa. Siis kuva, jossa 2 koiraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kuvassa on meidän Vinku koira joka ei osaa kantaa keppiä muuta kuin roikottamalla....siinä toisessa kuvassa se on sen kieli joka roikkuu suusta ;)

   Poista
 12. Onnea kamerasta. Minäkin innostuin valokuvauksesta juurikin bloggaamisen myötä. Halu on kehittyä paremmaksi ja paremmaksi kuvaajaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   tämä kuvaaminen on koukuttavaa...:)

   Poista
 13. Hienoja kuvia olet kyllä napannut! Täälläkin ollaan vielä melko alussa tuon kameran opettelun kansen (puoli vuotta vanha kamera) ja paljon ohjeita luen netistä ja joskus jotakin uutta kivaa opinkin. Mutta nyt kun olen ollut yökuvauksesta erittäin innostunut, niin siinä olen turhautumisen hetkiä saanut kyllä kokea vaikka kuinka useasti.. Muutama onnistunut kuvakin on tullut, mutta siinä eniten suututtaa se kun joutuu kovassa pakkasessa ulkona hyytymäään ja kuvat eivät ole sitten ollenkaan onnistuneet. Mutta yksi hyvä kuva ja sitä ollaan taas niin innoissaan.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Kamera merkki pysyi saman Canonina, joten perusjutut on tuttua, mutta kuvaaminen kokokennoisella tuo omat haasteensa...
   Tiedän tuon turhautumisen tunteen, mutta yksikin onnistunut räpsy todellakin tuo taas virtaa yrittämiseen!
   Kuvaato siis 'linnunratoja'haaveilen siitä, mutta haaveilen vain, koska kädet (jo koko kroppa) ei kestä kylmää.....:/
   Onnistumisen hetkiä sinulle!

   Poista
 14. Onnea uudesta hankinnasta! Täällä myös uuden kameran onnellinen omistaja ja Rajalasta omani myös hankin..tosin postin kautta, mutta viimeviikonloppuna kävin ihan henk.koht liikkeessä ja tarkoitukseni oli ostaa uuteen kameraani nahkainen olkahihna. Ei ollut haluamaani hihnaa heillä joten tilasivat toisesta liikkeestä. No tytär kävi sen eilen hakemassa ja oli saanut todella töykeää palvelua.
  Kauniithan nuo kuvasi ovat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea kamerasta <3
   tylsää tuo huono palvelu, meidän huononpalvelun paikka oli Rajala Pro shop postin talossa Helsingissä. Hienosti kyllä hoitivat asian kun annoin palautetta.
   Siis suosittelen laittamaan Rajalalle postia. Vaikka valokuvaus on nyt pinnalla ja he ovat ns. asiantuntioita, ei se heistä kuninkaita tee. Onneksi on myös muita tahoja josta kamansa hankkia :)

   Kiitos kuvien kommentista, se on vain niin, että nälkä kasvaa syödessä :)
   Kivaa viikonloppua!

   Poista
 15. Voi miten ikävä palvelukokemus, hyvin kuitenkin mielestäni korjasivat tilanteen. Itse ostin oman kameran ja objektiivit myös Rajalalta ja palvelu sujui silloin hyvin. Kyllä sitä tosiaan välillä saa takoa päätä seinään, kun on joku visio ja sitä yrittää toteuttaa..ja tietysti mitä enemmän kuvaa, niin sitä kriittisempi on. Hyvää viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä he huomioivat kaiken palvelussa ja hinnassa, tai ainakin minä uskoin niin ;)

   Sama fiilis visioiden ja toteutuksen kanssa. Periaatteessa tietää mitä pitäisi tehdä, mutta silti...Ja tuo kriittisyys!!!!!
   Hauskaa viikonoppua <3
   Itse toivoin hieman valoisuutta, että voisi mennä ulos leikkimään lelullaan ;)

   Poista
 16. Onnea uuden kameran omistajalle ja mukavia kuvaushetkiä!

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentit piristävät!

Blogitekstisuositus

Viimeinen #kukkailottelu ja Blogimuutoksia

Somelomani taitaa olla ohi.  Viimeiset pari päivää olen vääntänyt mielessäni ja ihan fyysisesti uutta blogipohjaa. Lomailun ohessa ...