sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Se Oikea Juustokakku!


Suurin osa leipomuksistani on jonkin sortin kakkuja ja niistäkin juustokakkuja. Kuitenkin ihan oikeita paistettavia juustokakkuja minulla on vain pari joista tykkään.
Ja tämä on se paras.

Alkuperäisen ohjeen olen löytänyt TÄÄLTÄ ja todennut niin hyväksi, etten edes ole kokeillut muita reseptejä.

Tämä on helppo tehdä ja ihan mielettömän pehmeä ja herkullinen. Tämä ei jää vain yhteen palaan...
Tälläkertaa poikkesin ensimmäisen kerran ohjeesta sen verran, että korvasin osan tuorejuustosta valmiiksi maustetuilla tuorejuustoilla; Vaniljan-, mangon ja appelsiininmakuisilla. Ja ihan vain sen vuoksi, kun sitä maustamatonta ei sattunutkaan olemaan tarpeeksi kaapissa....Tässä kakussa nimittäin on sitä juustoa!
Ja ei muuten yhtään huonompi vaihtoehto nuo maustetut tuorejuustot!

juustokakku, Chantal's New York Cheesecake

Juustokakku New Yorkin tyyliin

Pohja

15 grahamkeksiä, esim Digestive. 
2 rkl sulatettua voita

Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele keksimuruseos rasvattuun n. 22 cm irtopohjavuokaan.

Juustotäyte

n 900 g tuorejuustoa
3 dl sokeria
1 1/2 dl maitoa
4 kananmunaa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl vaniljaa
1/2 dl vehnäjauhoja

Vatkaa tuorejuustot notkeaksi. Sekoite sekaan maito ja kananmunat yksitellen kunnolla sekoittaen. Lisää turkkilainen jogurtti, vanilja ja jauhot. Sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte pohjan päälle.

Paista 175 asteessa ensin tunti. Sammuta uuni ja jätä kakku jäähtymään uuniin (luukku kiinni) 5-6 tunniksi. Tämän pitäisi ehkäistä juustopinnan halkeilun ( toimii).
Tämän jälkeen jäähdytä viileässä, kunnes kannat kakun tarjolle.

juustokakku, Chantal's New York Cheesecake

Monesti olen tehnyt vadelmakastikkeen kakulle soseuttamalla kohmeiset vadelmat ja makuettamalla seoksen ripauksella tomusokeria.
Tälläkertaa en sitä ehtinyt tehdä, kaadoin vain osan kohmeisista vadelmista kakun päälle ja loput jätin rasiaan ja jokainen sai lisätä sen määrän minkä halusi.


Makeaa loppuviikkoa!



- Satu -



18 kommenttia:

  1. Paistettu juustokakku on ihan parasta. Päälle vielä paseerattua mansikkahilloa. <3

    VastaaPoista
  2. Oi mikä ohje, kiitos! Täytynee lähteä juustoa ostamaan😊. Mukavaa sunnuntaita sinne!

    VastaaPoista
  3. Voi että mikä herkku ja niin kauniit kuvat <3
    Tämän reseptin otan talteen ja toteutan.
    Kiitos vinkistä.

    Ihanaa sunnuntaita Satu <3

    VastaaPoista
  4. Tää näyttää super namilta. Pitääpä kokeilla, ja pitää mielessä tämä.

    VastaaPoista
  5. Mä niin rakastan juuri tuollaista juustokakkua, kaikki käy mutta tuo on niin suussasulavaa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin on suussasulavaa.
      Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  6. Oi, kun näyttää ihanalta. Uunissaoloaika vähän yllätti, mutta ehkä sen kestää ;) Kiitos vinkistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Todellakin tuo uunissa pitäminen kannattaa...kokeiltu taas toisen juustokakun kanssa ja otin heti pois uunista, vaikka oli kaunis tasainen pinta. Kun kakku jäähtyä, pinta halkeili :/
      Hyvää kannattaa odottaa ;)

      Poista
  7. Pitäis kyll' joskus testata tuollaista paistettua juustokakkua, joskus olen maistanut ja siitä versiosta en tykännyt mutta uskon tykkääväni jos hyvään kakkuun törmään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noista juustokakuista löytyy mieletön määrä variaatioita, olet vain saanut huonoa kakkua ;)

      Poista
  8. Herkulliselta näyttää!
    Minäkin tein yhtenä päivänä juustokakun.
    Mukavaa maanantai päivää!

    VastaaPoista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!