torstai 13. huhtikuuta 2017

Perinteisesti Pääsiästä...Persikka-Rahkatorttu

persikka-rahkatorttu

Tämä piirakan ohje on leikattu talteen  Pirkasta joskus 90-luvulla. Monet kerrat on tätäkin tullut silloin tehtyä, mutta viimevuosina jäänyt hieman unholaan kaikkien uusien kokeilujen myötä.

Nyt kaivoin ohjeen esiin ja leipasin piirakan.

persikka-rahkatorttu

Persikka-Rahkatorttu

Pohja

125g voita/margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

Vaahdota voi ja sokeri ja sekoita mukaan kananmuna. Yhdistä leivinjauhe ja jauhot ja lisää seos taikinaa. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun ja jauhotetun vuoan ( ¤ 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Täyte

1 tlk ( 850g) säilykepersikoita
1 dl ispikermaa
1 prk ( 250g) rahkaa
2 dl kermaviiliä
1 1/4 dl sokeria
1 sitruunan mehu
1 kananmunaa
2 rkl perunajauhoja
3 tl vaniljaa
1 dl rusinoita
1 dl hasselpähkinärouhetta

Valuta ja kuivaa persikat ja leikkaa ne sopiviksi suupaloiksi ja levitä taikinan päälle.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. tunti. Peitä vuoka leivinpaperilla paiston puolivälissä. 
Jäähdytä piiras kunnolla.
Koristele persikoilla, sulatetulla suklaalla tai haluamallasi tavalla.
Tarjoa viileänä kahvipöydässä tai jälkiruokana.


Pähkinät ja rusinat voi jättää pois jos niistä ei tykkää. Tälläkertaa korvasin osan rahkasta appelsiini-tuorejuustolla, kun sen päiväys läheni. Jätin sitruunamehun pois, mutta olisinhan voinut sitä tai vaikka appelsiinimehua lisätä. Olisi tullut maku paremmin läpi.
Nykyään kun on kaikenlaisia maustettuka rahkoja, niin niitähän voisi hyötykäyttää rahkan sijaan.


Makoisia hetkiä Pääsiäisen odotteluun...


- Satu -











10 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä! Mun pitäis myös inspiroitua leipomaan jotain pääsiäispöytään ja tilasinkin mieheltä rahkaa ja sitruunoita. Niistä voisi tehdä rahkapiirakan tai jotain rahkatäytteisiä muffinsseja? :P
    Makoisaa ja rentoa pääsiäistä teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina on hyvä syy leipoa!
      Oikein mukavaa pääsiäisen aikaa teille, toivottavasti ilmat lämpenee.....

      Poista
  2. Oo, nam nam!<3 Ihan voin kuvitella maun nöiden kuvien avulla!:) Vaikka en enää munankuoria tarvisekaan, niin ajattelin minäkin leipoa tässä pitkän viikonlopun aikana.
    Nähdään!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) En tiedä vastisiko mielikuvasi makua?

      Poista
  3. Herkullisia kuvia. Uusia ohjeita tulee vaikka kuinka paljon, mutta vanhatkin ovat aivan käyttökelpoisia. Oikein hyvää pääsiäistä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllä vanhoissa ohjeissa on ainakin hiemna nostalgiaa ;)
      Mukavaa pääsiäistä <3

      Poista
  4. Ihanan näköinen, ja ananaskirsikat vielä päällä, ihan juhlan tuntua! Rauhallista pääsiäistä teille, ja hyvää lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ananaskirsikat meni Juniorin suuhun :)
      Katsotaan kuinka rauhallinen pääsiäinen saadaan ja lomasta toivon hyvää, Kiitos toivotuksista <3

      Poista
  5. Mä tein just 90 luvulla tuota useasti, ihanaa🍃🐣🍃Ihanaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Silloin tätä tulikin tehtyä usein ja edelleen on yhtä hyvää <3
      Kiitos samoin sinulle!

      Poista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!