sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Woihan Wappu....
Säästä huolimatta pistettiin pienet leivontapirskeet Likan kanssa.
Leivottiin Donitseja  ja Churroja. Ensin meinasin, etten tee mitään, mitä pitää uppopaistaa, mutta pyörsin taas päätökseni.
Isot Donitsit tehtiin gluteenittomina ja paistettiin uunissa. Mini-versioissa on sitruunarahkaa ja ne paistettiin omalla paistiraudallaan, jonka olen joskus Likalle lahjaksi ostanut. Itseasiassa likka huolehti Donitseista ja minä Churroista.


Tippaleivät sentään ostin valmiina kaupasta. Olen minä niitäkin joskus leiponut, mutta sotku oli sitäluokkaa, että olen luovuttanut....


No ei noiden Churrojenkaan teko maailman siisteintä ole, mutta kun on apukädet, eli Likka saksien kanssa katkaisemassa taikinapursotusta, niin homma hoituu.


Alkuviikosta piti tehdä simaa, kun Juniori sitä toivoi. Oikeastaan laitoin pojan tekemään simansa itse. Ja poika sen tekikin...totesi, että tämähän on oikestaan vain vettä ja sokeria ;)
Simasta tuli hyvää. 
Laitoimme sitruunoiden lisäksi appelsiiniä ja yhden verigreipin.


Sitten vain kuplivat kehiin, villasukat jalkaan ja vappua juhlimaan!


Hyvää vappua!

- Satu -8 kommenttia:

 1. Ihana blogi sinulla! Olenkin täällä ensimmäistä kertaa. Teillä on ollut hyvät vappuherkut. - Mukavaa vappupäivää Pihakuiskaajan puutarhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja ihanaa kun piipahdit <3
   Vappupäivä taitaa mennä pihahommissa kun tuo sääkin vielä suosii!
   Aurinkoista alkanutta viikkoa!

   Poista
 2. Nam, herkulle näyttää!! :)
  Saisiko simareseptiäisi kokeiltavaksi? Lupasin ja vannoin perheelle, että ensi vapuksi opettelen itsekin simaa tekemään... :)
  Aurinkoista Vappua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. VOi kiitos kaima <3

   Hmm.. simaresepti taitaa olla sama mikä on fariinisokeripussin kyljessä.Tekeminen ei ole vaikeaa, varovainen vain hiivan kanssa, ettei tule pommisimaa ;)
   Tehtii tupla annos eli 8 L ja laitettiin muistaakseni 3 sitruuna 2 appelsiiniä ja yksi verigreippi, siis hedelmien puristetut mehut.! vrk huoneen lämmössä ja pullotettiin, en laita pulloihin enään sokeria. Pullot oli 4 pvää viileässä kellarissa ja ehti hyvin valmistua.

   Aurinkoa on tilattu koko toukokuuksi ja kesäksi ;)

   Poista
 3. Namskis! Ihanan näköisiä herkkuja! Tuollaisia kuorrutettuja donitseja pitää kyllä joskus tehdä; tai siis laittaa mies leipomaan munkit ja mä voin hoitaa koristelut. :,D
  Aurinkoista vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Meilläkin likka hoitaa aina koristelun ja kuorrutuksen, nyt leipoikin itse alusta saakka. Nämä on oikeasti helpommat tehdä kuin munkit, ainakin minun mielestä!

   Kauniita säitä koko viikoksi, jooko?

   Poista

Kiitos vierailusta ja kommentit piristävät!

Blogitekstisuositus

Viimeinen #kukkailottelu ja Blogimuutoksia

Somelomani taitaa olla ohi.  Viimeiset pari päivää olen vääntänyt mielessäni ja ihan fyysisesti uutta blogipohjaa. Lomailun ohessa ...