maanantai 29. toukokuuta 2017

Kukkapenkissä kuhisee...

Kukkapenkissä oli ja on edelleen mustavalkoinen elämää nähnyt lintulauta. Ensin se putosi telineeltään ja sai jäädä kiven päälle nököttämään. Sitten irtosi katto ja kun joku/jokin sen tiputti vielä kiven päältä, niin pohjakin irtosi...
 Olin jo heittämässä lautaa pois, mutta Juniori tuunasi laudan uuteen uskoon....Hyvä niin, koska lintulaudalle on ollut kovasti tarvetta ja kysyntää...

Kylmä kevät teki tehtävänsä ja linnut turvautuivat meidän tarjoiluun.
Ikinä ennen ei ole tällaista lintulaumaa eikä lajikirjoa ollut pihallamme!


Olemme saaneet nauttia erinnäisistä ja ennestään 'tuntemattomista' lintulajeista ja lintukirja on ollut kovasti käytössä.
Välilä meno on aika huimaa...riitoja, isottelua ja nokittelua...Mutta pääasiassa kaikki ovat ruokailemassa sulassa sovussa; linnut, oravat ja hiiret.

Mieleeni tulee englantilainen satuklassikko Kaislikossa suhisee, jossa eri eläinlajit elävät ja oleilevat keskenään...Lasten ollessa pieniä tarinaa tuli luettua ja katsottua.

Jokaisella lajilla on oma roolinsa myös tuolla lintulaudalla: on hyvä tyyppi ja rauhallinen tyyppi, ankara ja hermostunutkin löytyy...ja jopa viisas, joka tietää miten sapuskan saa helpoitten.

Kaikkia lintulajeja en ole edes saanut kuvattu niin, että viitsin niitä esitellä. Näissäkin osa on aika rajatapauksia...
Mustarastaat ja Punarinnat eivät kamerastani tykkää, eikä sepelkyyhkyt. Räksän nyt kaikki tietää, joten se on vain jäänyt kuvaamatta, mutta monet hetket olemme ikkunan läpi seuranneet ja nauraneet, kun räksä kiskoo ihan tosissaan kastematoa maasta. Räksä on todella ahkera ja periksiantamaton tyyppi.

 Alkuun linnut olivat todella arkoja, mutta nykyään saan lähestyä heitä kameran kanssa ihan rauhassa ja lähelle. Olemme jatkaneet lintujen ruokintaa. Yritin lopettaa, mutta tintit alkoi tulla koputtelemaan ikkunaan vaatiessaan ruokaa ja palvelua.
Piha-aluellamme on monta linnunpönttöä ja kaikissa tuntuu olevan asukkaat. 
Eilen viimeksi katselin, kun sinitianen keräsi maasta kanin harjaamisesta jääneitä karvatuppoja ja vei ne pesäänsä pehmikkeeksi.
Poikasilla on aika pehmoiset oltavat...


Eikä linnut todellakaan ole ainoat viihdykkeemme.
 Pihapiirissä asustaa myös orava pariskunta, jotka vieräilevat myös ruokabaarissa. Lisäksi kaikki koirilta syömättä jääneet herkkupalat eli kuivat leivänkannikat ja jopa nappulat menevät parempiin suihin. Harakat ja varikset keräävät sitten puruluiden rippeet...

Oravat ovat todella rohkeita, eivät oikein välitä koiristamme. Koiria tosin oravat kiinnostavat ihan liikaa ja sana Orava on meillä pannassa, koska silloin alkaa hirveä rumba talon sisällä ja koirilla kiire ulos...pariin otteeseen on meinannut orava jäädä kilpajuoksussa toiseksi, onneksi pihan raja-aita on pelastanut oravan. 
Minusta Orava on todella söpö, mies kutsuu sitä Yhden Sortin Rotaksi, jolla parempi PR....


Tätä viimeistä pientä tyyppiä ei ole näkynyt sitten kuvan oton jälkeen. Tosin syykin selvisi muutama viikko sitten...pihamme on muuttanut 'pahis'; Lumikko...


Lumikosta en ole onnistunut saamaan hyvää kuvaa...ikkunan läpi ei voi kuvata, koska vanhan talon ikkunat ovat mitä ovat.


 Välillä kuhinaa kukkapenkissä katsoessani mietin mitkä ovat eläinten mietteet, koska ihan selvästi heillä on joku 'juttu' menossa....kuten myös kyseisessä lasten klassikossakin.
Vaatteita nämä eivät todellakaan tarvitse, koska höyhenpuvut ovat kauniinpia.
Oravalla tosin taitaa olla vielä vaatetuksen vaihto kesken, kun ei tiedä onko jo kesä vai tuleeko pakkaset.

Eilen aamulla Juniori hihkaisi;
'Hiiri elää vielä, mä näin sen, jihuu  !!!'
Taisi löyty se ovala ja viisas, joka on saanut pidettyä itsensä hengissä...

Minulla on miljoona hommaa vielä tehtävänä ennen lauantaisia juhlia, mutta keksin aina kaikkea muuta sijaistoimintaa....
kuten tämän bloggaamisen....
Mutta nyt vielä pari työpäivää ja sitten täysi höyry päälle juhlavalmisteluissa.

Ihanaa uutta viikkoa!

- Satu -


Pienilintu blogin  makrotex haaste on tällä erää Satu24 kommenttia:

 1. Oi miten iloista kuhinaa ja olen saanut vielä kuviakin napsittua. Meillähän ei Osku kisun vuoksi tälläistä kuhinaa ole lainkaan. :) Pulut tuossa öisin ovat pitäneet mekkalaa, mikä on himppasen rasittavaa, ovat aika koväänisiä.

  Kivaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tuota kuhinaa on mukava katsella. Tulin just töistä ja sain kuulla, että kukkapenkki on saanut kyytiä kun koirat ovat taas ilmaisseet mielipiteensä oravasta :/ En edes vaivaudu katsomaan 'tuhoja'...onneksi kukat ovat kestävää laatua...

   Voi pulut, niillä on kovasti asiaa :)

   Kiitos, mukavaa viikkoa sinullekin <3

   Poista
 2. Todella hyvät kuvat olet pikkulinnuisra saanut, minua ne lähtevät karkuun. Paljon meilläkin on eri lajeja, isäntä syöttää :) yhtenä aamuna näin punanaamaisen pikkulinnun, lintukirja kertoi sen olevan tikli! Ikinä ei ennen ole näkynyt. Käpytikka ja pikkutikka käyvät myös. Linnut ja oravat on veikeitä seurattavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Piti oikein googlettaa toi Tikli, onpas kaunis!!!
   Tikat ja närhi ovat myös täälläkin vierailleet. Närhi olikin yllättävän iso lintu!

   Kyllä noiden seuraaminen on rentouttavaa ja vie ajatukset ihan johonkin muuhun <3

   Poista
 3. Oi vitsi miten ihania tipusia siellä vieraileekaan ja orava myös <3
  Huippu hienoja kuvia olet saanut napattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Nanni.

   Orava oli kuulema tänään ärsyttänyt koiria oikein kunnolla ;) Minusta se vain on niin söpö <3

   Poista
 4. Ihanat kuvat ja vieraat! Meillä on myös ollut valtava lajikirjo tänä keväänä. Mikin karvat menevät myös pesien pehmikkeiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuollaisia vieraita mielellään kestitsee ;)

   Koirien karvat ovat myös kovassa 'huudossa' lintujen parissa. terassin tuolien lampaantaljat piti tuoda sisälle turvaan, kun niistäkin kävi tintti ja orava repimässä pesän pehmikettä...

   Poista
 5. Hienoja kuvia!
  Meidänkin takapihalla pari oravaa veti aamulla melkoista rallia:) Mietin, että olisinko tolkku ja hakisin kameran, mutta laiskuus voitti. Ja oikeastaan työaamuina on sellainen minuuuttiaikataulu, ettei kerkeä oravia kuvailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Voi monet kerrat olen miettinyt, että pitäiskö pitää kamareaa keittiössä, mutta laiskuus on voittanut ja joskus tuntuu, että linnut tietävät minun ajattelevan kameraa ja lähteväyt pois....;)
   Orava kyllä tykkää olla mallina <3

   Poista
 6. Tämä oli oikea viikon luontopläjäys. Mukavaa katseltavaa, niin herttaisia pikkueläimiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D luontopläjäys <3
   Kyllä noita mielellään seuraa, mutta toivon, että kaikki pysyisivät ulkona, eivätkä pesiydy esim välikattoon....

   Poista
 7. Aivan ihania kuvia olet saanut pikkuvipeltäjistä. Meillä ei lintuja ruokita Tyyne-kisun takia, emme halua kissalle sentään buffet-pöytää laittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pikkutyypit ovat kyllä ihania, mutta niin haasteellisia kuvattavia...
   Voi Tyyne <3
   Kissaa meidän 'eläintarhaan' ei tule, koska minä en ole yhtään kissaihminen. En inhoa niitä, mutta ei vain ole mun juttu, ei okeastaan ole ikinä ollut. Pojat, varsinkin Juniori, kun vielä saavat allergiaoireita kissoista, niin ihailemme vain toisten kissoja.

   Poista
 8. Meilläkin on ollut vähän samanlaista menoa lintulaudalla. Ostettiin talveksi ämpärillinen talipalloja, jotka eivät linnuille kelvanneetkaan, mutta nyt tuntuukin maistuvan. Luontoportin lintutunnistus sivu on kans ollut useamman kerran käytössä, kun laudalla on vieraillut ihan uuden näköisiä lintuja (kivitasku..) Hauska miten nuo talven linnut, eli punatulkut ovat kans nyt tulleet pihaan liihottelemaan. Kylmän kevään jälkeen nyt on ollut ihan parasta kuunnella pääskysten uikututa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin tuohon luontoporttiin tutustua....
   Juuri nuo punatulkut ovat alkaneet kesyyntyä. Aiemmin niitä ei paljo näkynyt, mutta tänä keväänä joka päivä. Ne vain on niin kauniita <3
   Yksi päivä kuuntelin, että pääsky laulaa, mutta ei lentäjä ollut pääsky...räksät vain matki :)

   Hyviä linnun bongauspäivi...pakko jatkaa ruokkimista kun viilenee taas....

   Poista
 9. Voi kun valloittavia kuvia; ihana ajatus kaninhaituvista lämmittämässä linnunpoikasten pesää! Oma olo on kuin alimman kuvan linnulla, miljoona asiaa tehtävänä, mutta tässä vaan istun juomassa teetä ja lukemassa blogiasi :-D Aurinkoista puuhaviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos <3
   Kyseinen lintu taisi olla kevään poikasia. Osasi juuri ja juuri lentää ja pelkäsin, että oli ensimmäisistä lämpimistä päivistä pökerryksissä...

   Minunkin pitäisi tehdä jotain ihan muuta kuin bloggailla, mutta tässä samalla etsin kivoja reseptejä ;)

   Kiitos, työiloa teehetkiin <3

   Poista
 10. Ihanaa kuhinaa ja niin mielenkiintoista seurata. Oletpa onnistunut söpöjä kuvia saamaan myös kurresta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Kurre oikein poseerasi minulle ja välimatkaa ei ollut edes kahta metriä...aika kesyjä nuokin on tai ainakin tämä toinen. Toinen pinkaisi puuhun :)

   Poista
 11. Kauniita lintuja ja söpö kurre ja hiirulainen!
  Eilen huomasin että kyyhkynen on tehnyt pesän meidän pihapalmuun!
  Hauska seurata nyt mitä pesään kuuluu tuolta yläkerran ikkunasta!
  Emo siellä tomerana hautoo.

  Mukavia kesäpäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna.

   Voi on varmasti kiva seurata kyyhkysten perheonnea ja poikasten kehitystä :)

   Kiitos, toivon paistetta ja varsinkin lämpöä...

   Poista
 12. Lintulaudan tuijottaminen on mun mielestä jotenkin niin rentouttavaa! isovanhempien mökillä se on mun lempipuuhaa katsella kun oravat, tiaiset ja myyrät vipeltävät menemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, juuri sitä ja siihen saa aikansa kulumaan erittäin hyvin ;)

   Poista

Kiitos vierailusta ja kommentit piristävät!

Blogitekstisuositus

Viimeinen #kukkailottelu ja Blogimuutoksia

Somelomani taitaa olla ohi.  Viimeiset pari päivää olen vääntänyt mielessäni ja ihan fyysisesti uutta blogipohjaa. Lomailun ohessa ...