torstai 11. toukokuuta 2017

Parsaa ja PannuPitsaa


Viikonloppu tulossa ja lupa herkutella. 
Isot pojat ovat tulossa käymään kotona, joten äidin on pakko panostaa ruokaan ja tarjoiluun. Suoraan sanottuna lelliä lapsiaan.
Omatekoinen pitsa on meidän kaikkien mieleen. Teen itse pohjasta lähtien kaikki, myös tomaattikastikkeen. Tomaattikastikkeeseen lisään muutaman palan cheddarjuustoa, mustapippuria ja paljon valkosipulia

Muistan aiemmin postanneeni aiheesta pizza reilu vuosi sitten ja se löytyy täältä
Voi kauhistus millaiset kuvat....:)

Nyt tein jo viikkoja sitten Pannupitsaa.
Pohjan tein kuten ennekin, mutta paistoinkin pizzat valurautapannuissa. 


Kohotin taikinaa ensin rauhassa ja levitin sitten öljytylle pannuille öljytyin käsin. Annoin taas kohota hetken ja sitten vain tomaattikastike, juustoraaste ja jokaisen omat haluamansa täytteet.
Koska on parsakausi, niin minä halusin omaani parsaa, niin taisi haluta Likkakin. Juniori toivoi herkkusieniä ja kinkkua, sekä lopulta myös sitä parsaa.
Osan tein ihan normaalikokoisiin pannuihin ja osan pieniin blinipannuihin.
Pitsat irtosit helposti ölytystä pannusta ja pohja oli paistunut mehevän rapsakaksi, paremmaksi kuin pellillä paistaen.
Koristelin pitsat rucolalla ja nam ja lurpsis....

still life, pannupizza, parsa

Tein siis ensimmäisen kerran ikinä pannuversiona ja taidan tehdä taas viikonloppuna, nimittäin isot pojat eivät ole tätä vielä maistaneet...


 Tässähän tulee itsellekin nälkä.

pannupitsa,

Täytyykin tehdä kauppalista noista pizzatarvikkeista.


Huomenna onkin sitten se perjantai, jota olen koko tämän päivän elänyt.
Oli pieni pettymys, kun tajusin, että tänään olikin vasta torstai...


- Satu -



18 kommenttia:

  1. Näyttää nii herkulliselta. Valurautaiset pannut on kyllä hyviä erilaiseen kokkailuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, suosittelen. Ja noi pannut on kyllä parhaita <3

      Poista
  2. Alkoipas tekemään mieli pizzaa nuita kuvia katellessa, varmasti hyviä, kun pannulla paistelee.
    Sullahan on sitten niinkuin kaksi perjantaita, ei paha? :)

    Mukavia loppuviikon päiviä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä on <3
      Joo kakasi perjantaita, mutta vain jälkimmäistä seuraa vapaa lauantai ;)
      Aurinkoista viikonloppua!

      Poista
  3. Apua miten hyvän näköisiä tollaset pannuversiot pizzoista!! Mun ostoslistalle taitaa nyt mennä noi pannut! :D :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hyvin noita pannuja löytyy kirppiksiltä, ainakin täältä meiltäpäin :)

      Poista
  4. Hassua, minäkin olen ollut ihan jo perjantaissa! Herkulliset kuvat!

    VastaaPoista
  5. Upeat kuvat todella!<3 Mä epäilen, ettei meidän perheessä ehkä oo enää paluuta peltipizzaan noiden pannupizzojen jälkeen.:) Tortillapizzat on toinen juttu, josta meillä tykätään. Vähän kuin pizzojen yö ja päivä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos. Pannupitsa idea on oikeastaan sun 'syytäsi', mitäs puhuit :)
      taitaapi käydä meilläkin niin, mutta noi tortillapitsat ei oikein lyöneet itseään läpi niin hyvin.

      Poista
  6. Pannupizzaa mie haluaisin tehdä itse. Eli siis olet ostanut valuurautapannun sitä varten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. valurautapannut on ihan kaikessa käytössä meillä, mutta sopii myös pannupitsaan.
      Se on kuules sotkettava näppinsä jauhoihin nyt viikonloppuna ;)

      Poista
  7. En olekaan koskaan laittanut parsaa pizzaan, täytyy kokeilla. Tein tällä viikolla parsakeittoa, hyvää sekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parsa ehti kypsyä juuri sen mitä pitääkin ja seurana kinkku ja juusto, niin maku oli NAM.
      Parsakasittoa en ole itse koskaan tehnyt, mutta tykkään kyllä!

      Aurinkoista viikonloppua <3

      Poista
  8. Herkullista,nam! Itse en oo koskaan tehnyt pannupitsaa, pitääkin laitta to do-listalle :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Minun to-do-lista ei varmaan ikinä lopu, kun aina löytyy ihania vinkkejä jostain blogista :)

      Kiitos, samoin sinne <3

      Poista
  9. Mahtavan näköistä tuo pannupitsa, ja ihanan ohuita parsoja; oletko itse niitä viljellyt? Ulkomaiset parsat on paljolti niin puumaisia, paksuja pötkäleitä tai sitten ohuet on nuutuneita... kotimainen parsa on herkullista, mutta harvakseltaan sitä pääsee maistelemaan. Ihanaa äitienpäiväviikonloppua koko perheellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan niin taitava tai pitkähermoinen en ole, että parsat kasvattaisin itse. Nuo ostin ihan lähiprismasta ja olivat kivan ohuita.

      Kiitos samoin teille ja varsinkin sinulle <3

      Poista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!