tiistai 27. kesäkuuta 2017

Espressoa ja Raparperia


Rakastan kahvia ja mielelläni vaihtelen kahvien makuja ja tyylejä.
Kun Tampereen reissulta sokkarilta löytyi keraaminen espressopannu ja värinä vielä puuteri, niin tottahan toki se lähti mukaani. 


Pannu on Tanskalaisen House Decorin mallistoa. Minulle ihan uusi tuttavuus, mutta ostinkin pannun ihan vain esteettisistä syistä.  


Stockmannilta taas löyty alesta Marimekon kuppi, jota jo talvella katselin Juvan ABC:n myymälässä, mutta en silloin raskinut ostaa. Ihastuin silloin kupin väreihin ja muotoon...
No nyt sain halvemmalla ja jopa I-laatua. Kannatti siis odottaa...


Mitäpä sitä muuta hyvän kahvin seuraksi ottaisi kuin kakkua tai vaikka raparperipiirakkaa.
Tämä resepti on oikeasti tehty omenille, mutta sopii myös raparperille. Taikinasta tulee pellillinen, eli sopii hyvin esim. kesäisiin talkoisiin.
Ja kuten tapoihini kuuluu, muokkaan reseptiä aina mieleisekseni. Nytkin korvasin maito+kerma combon Lakritsijogurtilla. josta onkin tullut minulle mieluinen. Käytän jogurttia paljon leivonnassa ja mm. smootheissa.
Nyt korvasin siis koko nesteen ( 2 dl) jogurtilla. Joskus nesteenä käytän ihan maitokahviakin...ihan vain maun takia.
Koska vein piirasta töihin ja yksi syöjä oli gluteeniton, niin vaihdoin vehnäjauhot gluteenittomiin ja siitäkin osan ihan mantelijauhoihin.
Joskus olen vaihtanut rasvankin kookosrasvaan...
Piirakka oli murea ja maukas ja kyllä se lakun maku tuli juuri ja juuri läpi. 
Ei liikaa eikä liian vähän.


Raparperipiirakka 

3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 dl maitoa, jogurttia, kahvia
1 dl kermaa
10g voita
4 1/2 dl vehnäjauhoja/gluteenitonta jauhoseosta
2 1/2 tl leivinjauhetta

raparperia 3-5 vartta, riippuen koosta

Leikkaa raparperit paloiksi ja sekoita niihin hieman sokeria ja anna 'maustua' taikinan teon ajan.
Kiehauta maito/jogurtti/kahvi sekä kerma. Ota liedeltä ja lisää kuutioitu rasva sulamaan.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kaada kuumaa nesteseosta munavaahtoon koko ajan vatkaten. Sekoita leivinauhe jauhoihin ja lisää ne nopeasti sekoittaen taikinaa.

Vuoraa pelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Pudottele raparperinpalat taikinaan ja ripottele päälle vielä hieman sokeria/inkivääriä.
Paista 200 asteessa n. 20-30 min.
Leikkaa piirakka paloiksi ja tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.


Seuraksi kasa lehtiä ja voin ihailla kaikkia kauniita kuvia. 

still life, asetelma, marimekko, house doctor coffee pot

Elämän ilot ovat yleensä hyvin yksinkertaisia;
Aurinko, hyvä kahvi, pala kakkua ja kauniit astiat.
Ja kattaus on puoli ruokaa...

Aurinkoa kesäkuun viimeiseen viikkon!

- Satu -

20 kommenttia:

  1. Kyllä on kaunotar tuo kannu!<3 Oli pakko hypistellä itsekin sitä siellä kaupassa, vaikken edes osaa noita kannuja käyttää!;D Olen niin myöhäisherännäinen kahvinjuojana.:)
    Mulla tuli ihan kamala ikävä kahvitteluhetkeä sun kanssa!<3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Juu tämä puuteri iski heti silmään <3
      Täytyy järjestää ne kahvikekkerit heti kun mahdollista, vaikka sitten kun lomani alkaa <3

      Poista
  2. Raparperipiirakka ❤️ Todella kaunis tuo uusi pannu.
    Mukavaa tiistai-iltaa Satu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pannu on oikea silmän ilo :)
      Ja raparperipiirakka on kyllä nam!
      Mukavaa keskiviikkoa Outi!

      Poista
  3. You have created a beautiful and delicious coffee break! Thank you for sharing this lovely recipe. I will try it! xo Karen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank You Karen. I hope You like the rhubarbpie.
      Have a lovely last week of june <3

      Poista
  4. Mä olen suuri kahvinkuluttaja, mutta en pidä vahvasta kahvista. Niinpä otan kahvilassakin mieluummin laaten kuin espresson. Pannu on kyllä tosi kaunis ♥ ja kiitos rapsupiiraka ohjeesta! Hyvät ohjeet ovat aina tervetulleita ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reehellisesti snaottuna tykkään vahavstakahvista, mutta jun senkin maidon kera...oikeastaan joskus tuntuu, että juon maitoa kahvilla ;)
      Ohje on joskus yli vuosikymmen sitten otettu talteen kodinkuvalehdestä/kotiliedestä ja oikeastaan tarkoitettu omenille, mutta toimii näinkin...siis oikeastaan kaksi ohjetta yhden sijaan...
      Mukavaa viikonjatkoa Krisse <3

      Poista
  5. Olet niin oikeassa, kyllä kakkukahvit ovat elämän pieniä iloja. Espresso ei ole minun mieleen, mutta pannu on kaunis ja tietysti Marimekon kuppi. Unikko on suosikkikuosini vuodesta toiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienistä jutuista koostuu helposti se hyvä päivä :)
      Marimekkoa meillä on aika paljon jo miehen kodin peruja, muisteleekin nukkuneensa lapsuutensa unikoissa :) Itse en ole mikään innokas fanittaja, mutta kaikki kaunis kyllä uppoaa :)
      Mukavaa loppuviikkoa!

      Poista
  6. Onpa taas niin ihanat kuvat, että tuntui kuin itsekin olisi istunut tuossa kahvikupin ja piirakkapalan äärellä :) Taidankin hipsiä hakemaan työpöydän ääreen mukillisen kahvia - ei tosin yhtään niin idyllisissä olosuhteissa kuin noissa sun kuvissa...

    Ihanaa päivää Satu! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula, täälläkin kahvihetki on sitten hätäisesti kupista vetästy automaattikahvi ja samalla poltettu suu ja todennäköisesti kahvi jää puoliksi juomatta, kun hommat kutsuu....Mutta aina voi haaveilla paremmista oloista ;)

      Mukavaa työpäivän jatkoa sinne työpöydän ääreen, Tuula <3

      Poista
  7. Juuri ytimessä! Pienistä iloista se suuri...
    Onpa tosi kaunis tuo pannu! Ja nam, raparperipiirakkaa!
    Kivaa päivänjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä miksi kurkoittaa isoja kun pienet on ihan käden ulottuvilla ;)
      Ja kyllä raparperista on moneen, näin siihen ei ehdi kyllästyä!
      Kiitos, Mukavaa viikonlopun odotusta!

      Poista
  8. Kuulostaa ja näyttää ihanalta kahvihetkeltä! Laku ja rapsu varmaan sopivatkin hyvin yhteen, en ole koskaan tullut vain ajatelleeksi. Laku-sitruunarahka toimisi tuossa varmasti hyvin myös. Täytyy testata 🙂 Ja kyllä, ihana pannu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ainakin työkaverit kehuivat ja tykkäsivät. Olivat ensin hämillään, kun maistuikin laku, mutta tykkäsivät että sopii hyvin.
      Hyviä testauksia!

      Poista
  9. Ruskean värin narkkarina jäin kuolaamaan kannun ja kahvin eri sävyjä... ja raparperireseptiä täytyy kokeilla heti kun uutta vartta kasvaa. Kaunista loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;) Tietenkin kaikki piti olla sävy sävyyn :)
      Kiitos samoin teille <3

      Poista
  10. Aah niin ihanat kuvat ja kuinka ollakaan, ollaan omien lempiasioiden äärellä, no kahvi tietty, mutta rapsupiirakka on vaan suurimpia suosikkeja, nam <3 Oikein aurinkoista loppuviikkoa Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia <3 No sinä olet oikea kahvikissa <3
      Aurinkoa viikonloppuusi!

      Poista

Kiitos kun viitsit kommentoida, ne todella luetaan ja ne piristävät!