perjantai 21. heinäkuuta 2017

Ajatuksissani Ajaton


Tämä on toinen postaukseni Mikkelin asuntomessuilta ja varmaan tällä erää myös viimeinen.
Edellisessä postauksessa kertapläjäytin kaikki käymäni/kuvaamani kohteet ja sanoin jättäväni mieluisimman viimeiseksi ja omaksi postaukseksi.


Fiskarhedenvillan talo ei pettänyt tälläkään kertaa.
Jo ulkona tykästyin talon selkeään linjaan ja niihin terasseihin. Terassi kiertää kivasti taloa, ehkä jopa auringon mukaan, samoin tilava parveke. Kun on tällainen ulkoihminen, niin ulkotilat merkitsevät paljon.
Talo oli kuin Ajaton Ajatus, kaunis ja hyvä sellainen.

Terassi ja yläkerran aula.

Kun sitten astuin ovesta sisään, huokaisin ihastuksesta. Kun itsellä on iso perhe, niin eteiseen pitää mahtua ja tähän kyllä mahtui!
Ulkovaatteille oli varattu ihan oma 'huone'.
 Ja mikä parasta etuovelta näki suoraan takaovesta ulos. Juuri tämä tilavuus ja talon pohja ja tilajako vei voiton. Ei käytäviä eikä sokkeloita, ei ahdistavia kulmia vaan avaruutta olematta silti tyhjiä kuutioita. Jo viime vuonna Seinäjoella tykkäsin Fiskarhedenvillan Tupien Tuvasta, mutta kyllä tämä Ajaton on enempi minun mieleen, talo toimi kuin ajatus..


 Iso eteinen on auki yläkertaan asti. Portaita ei edes meinaa huomata, koska ne eivät tunnu vievän yhtään tilaa. Eteisestä on käynti myös talon toiseen wc/suihkutillaan ja yhteen makuuhuoneista.

Alakerran wc/syúihkutila ja yksityiskohta eteisestä.
Ison oviaukon kautta päästään Keittiö-ruokailutila-olohuone-ydistelmään, joka on periaatteessa samaa tilaa, mutta kuitenkin jokaisen pystyy erottelemaan toisistaan ongelmitta.

Työhuone ja olohuone

 Ja taas se mistä tykkään, eli näkyvyys talon päästä päähän. Keittiössä seisoessa näki suoraan talon toisessa päässä, olohuoneen jatkona olevan -nyt työhuoneeksi sisustetun - huoneen ikkunasta ulos.

Näkymä työhuoneesta keittiöön ja toisinpäin.

Keittiö on selkeä ja työskentelytilaa riittävästi. Kokatessa voi ihailla kaunista näkymää isoista ikkunoista ja sivutasolla touhutessa voi ihailla toisen suunnan näkymiä, kurkkia vaikka milloin kukakin tulee kotiin.
 Keittiöstä on myös käynti kodinhoitohuoneeseen ja siitä ulos, eli kauppakassien kanto sitäkautta sisään helpottuu sekä kuraisten tyyppien jäljet saa pysäytettyä sinne.

Yläkerrassa on makuuhuoneet; vanhempien ja nyt sisustettuna kahdelle lapselle. Perheen kolmannelle on huone alakerrassa heti siinä eteisen kulmilla. Vanhempian makuuhuoneen yhteydessä on vaatehuone/pukeutumishuone. Yläaulasta on kulku isolle parvekkeelle, jonne voisi mennä vaikka saunan jälkeen vilvoittelemaan ja ihailemaan Saimaata, vaikkei rantatontista olekkaan kyse.
Se olikin ainoa asia koko talossa, joka mietitytti; saunan sijaitseminen yläkerrassa. Sitä on vain niin tottunut ja kaavoihin kangistunut, että sauna sijaitsee alakerrassa tai jopa kellarissa.

Vanhempien makuuhuone.
Lasten makuuhuoneet.
Sauna-kylpyhuone

Värejä Adalmiinan Helmen Annarina Yöntilä on jälleen uskaltanut käyttää. Värit olivat seesteisiä ja maltillisia, mutta värejä.  Käytettyjen värien vaikutus on saanut aikaan sen, että olen alkanut katsoa omaa olohuonetta toisin silmin...

Alakerran työhuone

Esittelysisustuksessa oli käytetty paljon puuta eri sen muodoissa. Muubs-Suomi luki aika monessa lappusessa.
Ja Annarinan loihtima kattaus....huoh.
Kyllä suomalainen lasi on kaunista.


Joko olen kehunut kohdetta tarpeeksi? 

Vaikka sisustukset ovat esittelytaloissa SE juttu, niin tässä talossa kyllä ihastuin jo siihen sisääntuloon, talon tilavuuteen ja siihen pohjapiirustukseen. Kaikki muu rekvisiitta oli ekstraa.

Kaikki messuilla käymäni kohteet olivat omalla tavallaan kauniita ja mielenkiintoisia, mutta tämä kana löysi jyvän akanoista...

Tällaiseen taloon muuttaisin heti!


- Satu -