sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Lempivärini....

Iittala kartio, kastehelmi, petrooli
Iittala kartio, kastehelmi, petrooli
Iittala kartio, kastehelmi, petrooli

On ehdottomasti valkoinen ja harmaa.
 MUTTA viime aikoina mieleeni on palanut mieltymys siniseen. 
Ei mihin tahansa siniseen vaan siniharmaaseen, petrooliin ja turkoosiin. Sininen sininen on ihan jees, mutta tuo mystinen tumma petrooliin vivahtava vihertävä siniharmaa tunkee jo uniini. Olen ihastellut sitä jo tovin, ensin englantilaisissa sisustuslehdissä ja hissukseen se rantautui suomalaisiinkin lehtiin. Mieltymys on jo sitä luokkaa, että mietin valko-harmaaseen olohuoneeseen tehosteseinää ja juuri tuota siniharmaan sävyä, jossa ripaus vihreää. Harmaa ei nyt meinaa pärjätä kisassa....

Iittala kartio, kastehelmi, petrooli

Nyt en kuitenkaan vielä maalaa. En ole edes ostanut vielä maalia. Olohuoneen seinässä on jo pari-kolme viikkoa ollut maalimallit teipattuna.... Aikani tässä mietin ja tuumailen....
Onko liian tumma? Kyllästynkö taas supernopeasti? Ja mihin kaikkeen muuhun se sistuksessa vaikuttaa?????

Iittala kartio, kastehelmi, petrooli

Kun olen pähkäillyt kaikki kysymykset ja saanut niihin itseltäni miellyttävät vastaukset, niin siihen asti ihailen vain näiden astioiden ja kukkien värimaailmaa.

Iittala kartio, kastehelmi, petrooli

Iitalan kartiolasit ja kastehelmilautanen on ihan heräteostoksia. Kartiolaseja meillä on kirkkaana ja sinisenä ( paketoituina kellarissa) ennestäänkin, eikä kastehelmi edes kuulu suosikkeihini, mutta tämä väri sai minun huomioni liikkeen ohi kulkiessani ja jalkani vaan veivät minut astioiden luo.
Hetken jopa mietin, että onko oikeasti tarvetta, mutta astioiden kaunis väri meni järjen ja tarpeen edelle.
Esteetikko voitti ekonomistin.

Iittala kartio, kastehelmi, petrooli

Keväällä ostamani hortensia vaihtoi värinsä sinisestä vihreään. Annoin sille taannoin lannoitetta ja nyt huomasin, että kukinnot alkavat kääntyä lilan suuntaan..
Lepaan puutarhoilta hankimani sinipallo-ohdakkeen katkenneet kukinnot pääsivät maljakkoon kuivumaan. Todennäköisesti kummatkin kukat vilahtelevat talven aikana kuvissani, koska kuivuneina ovat lähes tuoreiden veroisia.

Iittala kartio, kastehelmi, petrooli

Ulkona on jo syksy, ainakin minusta, koska on niin kylmä ja kolea. Vaikka tänään aurinkokin jo näyttäytyi, niin ilmasta aistii jo syksyn.
Ehkä juuri lähestyvä kaamos saa minut ihailemaan tummia sävyjä, niin seiniin kuin muuhunkin sisustukseen.

Kyllä vielä pitää tovi miettiä, muuttuuko seinän väri vai ei.
Itselläni on kyllä jo mielikuva tulevasta olohuoneesta....
Ja kysyessä mieheltä mielipidettä, on vastaus: 'Joo, jos itse teet'
Ja teenhän minä!

Syksyisin ajatuksin,

- Satu -