sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Aamupalaa {MakroTex}


chiavanukas, chiapudding
chiavanukas, chiapudding

Tämän viikon Makrotex haasteena on Aamupala. Sanotaan, että aamupala on päivän tärkein ateria  ja että sen skippaavat sairastuvat helpommin aivoverenkierron häiriöihin ja sepelvaltimotauteihin.
Väitteitä on yhtä monta kuin tutkijaakin ja lopulta erot eivät ole suuren suuria.

Itse kuulun työpäivinä tavallani noihin skippaajiin, odottelen siis noita ennustettuja tauteja.... Koska pyöräilen 12 km työmatkan, niin täydellä vatsalla se ei onnistu oksentamatta. Kokeiltu on. Noina aikaisina aamuna vetäisen vain lasillisen, pari vettä. Sen aamupalan syön sitten töissä yleensä tuossa ysin pintaan smoothien, chiavanukkaan tai puuron muodossa.
Vapaapäivinä ja iltavuoroon mentäessä aamupala onkin sitten ihan eriasia.

chiavanukas, chiapudding

Chiavanukkaasta olen postannut aieminkin. Nämä kuvat olenkin ottanut jo kesällä, kun kesäkukat kukki ja aurinkokin paistoi. Vanukkaan teen aina kannelliseen astiaan, jotta se on helpompi kujettaa mukana vaikka sinne töihin.
Turvotan chiasiemenet joko mehuun, kookosmaitoon tai ihan vain veteen. Nesteen sekaan voin sekoittaa väriksi erillaisia kuitupitoisia marjajauheita tai merilevää. Lisäksi marjoja ja hedelmiä sekä turkkilaista jogurttia tai rahkaa, mitä nyt sattuu olemaan saatavilla.

chiavanukas, chiapudding

Kun tuollaisen kupillisen vanukasta syö aamupalaksi, niin eipä ole nälkä vähään aikaan. Vatsa, verisuonet ja koko elimistö kiittää.

chiavanukas, chiapudding

Jäin tuijottamaan kuvia. 
Kaipaan kesää, kukkia ja aurinkoa. Kun nostan katseeni ikkunaa ja ulos, on siellä synkän harmaata ja vettä tulee taivaan täydeltä. *Huoh*
Täytyykin laittaa huomiseksi aamupalaksi kesäisen värikäs vanukas 'tulille'.

Syksyistä sunnuntaita.

- Satu -

Lisää erillaisia aamupaloja TÄÄLLÄ