keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Uunikuivatut Minitomaatit


uunikuivatut minitomaatit
uunikuivatut minitomaatit

Olin jouluaaton aattona valmistamassa osuuttani jo hieman traditioksi tulleeseen ruokapainoitteiseen Esijouluun, jota ystäväperheen kanssa vietämme juurikin ennen varsinaista jouluaattoa.

uunikuivatut minitomaatit

Taisi olla jokin ruoka teon alla, kun päätin pitää kahvipaussin ja selata kännykästä nettiä. Törmäsin tällaisiin Uunikuivattuihin Tomaatteihin, jotka olivat lopulta jymymenestys aterialla.
Nyt en yrityksistäni huolimatta löydä kyseistä sivua ( en edes muista mikä sivu se oli ), mutta yli tusinan samankaltasia, eli jokaisella taholla on oma versionsa....

Nämä uunikuivatut tomaatit, tässä tapauksessa juuri kirsikkatomaatit, muistuttavat kovasti aurinkokuivattuja tomaatteja. Makuun tietenkin vaikuttaa käytetyt mausteet, mutta ihan oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja ehkä jollain yrtillä pääsee jo alkuun, eikä aina edes tarvitse sen enempää.

uunikuivatut minitomaatit

Valmistus

Halkaise kirsikka-/miniluumutomaatit kahtia ja asettele uunipellille leikkauspinta ylöspäin.
 Valele puolikkaat oliiviöljyllä ( muukin ruokaöljy varmaan käy).
 Ripottele tomaateille suolaa, pippuria ja esim. tinjamia tai kuivattua basilikaa. 
Paahda tomaatin puolikkaita uunissa esim. kiertoilmalla n.125 asteessa pari-kolme tunti, kunnes tomaatit näyttävät 'kuivahtaneilta'.

uunikuivatut minitomaatit

Tomaatit voi syödä aterian lisukkeena joko heti lämpöisenä tai myöhemmin kylmänä. Lado kuivatut tomaatinpuolikkaat lasipurkkiin ja kaada seuraksi oliiviöljyä ja säilö jääkaapissa.  Muistelen, että ohjeessa mainittiin tomaattien kestävän näin ainakin viikon, mutta meillä ei, koska ne syötiin sitä ennen.

uunikuivatut minitomaatit

Itse olen käyttänyt näitä uunikuivattuja tomaatteja ihan serkkunsa aurinkokuivattuen tomaattien tapaan. Olen lisännyt niitä salaatteihin ja piiraisiin. Uskon, että sopivat myös pizzaan erinomaisesti.

Ja kuten tapoihini kuuluu aina muokata reseptejä, niin maustoin tämän kuvisa olevan satsin hieman erilailla; suolan ja pippurin lisäksi chiliä, rakuunaa ja oregaanoa. Ja tuonna purkkiin voisi öljyn kaveriksi lisätä vaikka lisää yrttejä ja jopa valkosipulia tai ehkä pieni loraus sitruunamehua....

uunikuivatut minitomaatit

Voi olla, että näistä tuli nyt todellinen kilpailija kaupan aurinkokuivatuille tomaateille. Ainakin minun kokkailuissani...Joten aina kun minitomaatit ovat tarjouksessa, tarttuu niitä muutama rasia mukaan. Ja niitä mitä ei syödä siltään, päätyy pellille.

Paluu arkeen on alkanut, mutta onneksi kohta on viikonloppu!

- Satu -















22 kommenttia:

  1. Voi Nam!😋
    Varmasti parempia kuin aurinkokuivatut tomaatit.
    Kivaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä parempia, mutta hyviä ovat ;)

      Mukavaa alkavaa viikonloppua <3

      Poista
  2. Onpas kiva idea! Pitää kokeilla, paljon tulee tomaattia muutenkin käytettyä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan vahingoss osuin reseptiin ja hyväksi todettu. Tosin mikään ei voita tuoreiden minitomaattien makua :)

      Poista
  3. Nää on kyllä ihan hitsin hyviä! Itse ollaan syöty ihan vaan lisukkeena, mutta joskus olen vartavasten paahtanut tomaatteja ja paprikoita keittoa varten. Tulee niiiiin hyvää, vaikka venyy kyllä keiton valmistuksen kokonaisaika uunihommineen päivineen vähän liian pitkäksi mun kokkailukärsivällisyydelle. Maku kumminkin palkitsee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietinkin kirjoittaessa, että jos tekis keittoa ja paahtais lisäksi paprikaa, kun niitäkin näyttää tuossa vihanneskulhossa olevan...ja lisäksi vuohenjuustoa....hmmm...sinähän seuraava projekti ;)
      Ja hei, kyllä se maku korvaa työmäärän varsinkin tomaattikeiton kohdalla!
      Rentouttavaa viikonloppua sinulle <3

      Poista
  4. Kiitos vinkistä. Näitä voisinkin testata. Sopisivat varmasti hyvin esim. pastasalaattiin :)
    Ihanaa loppuviikkoa Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olehyvä :)
      Varmasti sopivat pastasalaattiin! Hassua, totesin juuri yksi päivä ystävälleni, että miksi en ole ikinä tehnyt pastasalaattia, vaikka se on niin hyvää!! Siis oikeasti, en vain ole saanut aikaiseksi. Siinä tavoitetta tälle vuodelle...

      Kiitos, nautinnollista viikonloppua Outi <3

      Poista
  5. Mä tiiän jo nyt että tuun tykkäämään noista :) Kiva vinkki ♥ Niin ja superherkullisia kuvia, nam.
    Mukavaa loppuviikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Ihana olet! Nämä on hyviä, varsinkin kylminä....

      Mahtavaa viikonloppua ja loppiaista!

      Poista
  6. Kiitos ohjeesta, testiin menee!

    VastaaPoista
  7. Varmasti hyviä! Tuo onkin hyvä vaihtoehto aurinkokuivatuille. Leppoisaa viikonloppua!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin minun meidän ruokaseurueen makuun olivat herkkua. Ja varmasti voi käyttää samalla lailla kuin aurinkokuivattuja.

      Hyvää viikonloppua!

      Poista
  8. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta. :) Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tykkään kyllä.
      Kiitos, mukavaa loppiaisviikonloppua!

      Poista
  9. Oi, minäkin olen tehnyt näitä! Ovat kyllä herkkua!:) Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja oikeasti helppoja tehdä!
      Kiitos, samoin sinulle Tiiu <3

      Poista
  10. Kääk! Mä en kestä näitä sun herkkuja!!
    Muuta meille, saat keittiöni omaksesi! =D
    Täällä ne tomaatit kuivuu varmaan auringossakin. Ha!

    Ihanan tunnelmallisia hetkiä viikonloppuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Voi kääk sun kanssa Susanna <3
      No odotahan vain, vielä mä jokupäivä tulen kokkaa ;) mutta auringossa kuivuu jotain muutakinkin tomaatit :D

      Kiitos, ihanan keväisiä ilmoja teille sinne <3

      Poista
  11. Beautiful pictures. Happy New Year dear Satu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank You Sandra <3
      Very Happy New Year to You too <3

      Poista

Kiitos vierailusta ja kommentit piristävät!

Blogitekstisuositus

Viimeinen #kukkailottelu ja Blogimuutoksia

Somelomani taitaa olla ohi.  Viimeiset pari päivää olen vääntänyt mielessäni ja ihan fyysisesti uutta blogipohjaa. Lomailun ohessa ...